spot_img

GP Μ. Βρετανίας FP3: Επιστροφή στη κανονικότητα με Bottas στη κορυφή

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Βρετανίας και έχει τον πρώτο λόγο για τις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Φινλανδός μπήκε ορεξάτος στο FP3 παίρνοντας την 1η θέση στη κατάταξη με χρόνο στο 1:25.873. Η επίδοση αυτή έγινε με την soft γόμα στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας και αναμένεται στο Q3 να σπάσει το ρεκόρ πίστας που είναι λίγο πιο κάτω από αυτό. Ο Lewis Hamilton έκανε το 1-2 για την Mercedes όντας 0.1s πίσω από τον teammate του, με τους Πρωταθλητές να έλυσαν όλα τους τα προβλήματα στο set-up της W11. Οι θερμοκρασίες ήταν κάτω κατά 10 βαθμούς και αυτό άλλαξε τις ισορροπίες στην δυναμική, ενώ τα σύννεφα έχουν καλύψει τη πίστα. Στην 3η θέση ακολούθησε ο Max Verstappen, με την Red Bull να δείχνει να μπορεί να ανταγωνιστεί τις δύο Mercedes, όμως πρέπει να κάνει κάτι μαγικό στις κατατακτήριες για να πάρει την pole position.

Οι τρεις πρώτοι είχαν αρκετά καύσιμα στις προσπάθειες που έκαναν. Επιπλέον, η soft γόμα δεν μπορεί να κρατήσει απόδοση για πάνω από δύο γύρους στην πίστα.

Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Lance Stroll με την Racing Point, ο οποίος ήταν 0.703s μακριά από τη κορυφή και έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στη δεύτερη σειρά εκκίνησης. Πίσω του ακολούθησε ο Carlos Sainz με την McLaren λιγότερο από ένα δέκατο πιο μακριά, κάτι το οποίο δίνει ελπίδες για μια πολύ καλή επίδοση στις κατατακτήριες. Ο Charles Leclerc ήταν στην 6η θέση για την Ferrari η οποία πηγαίνει με ερωτηματικά στις κατατακτήριες και μένει να δούμε πόσο ψηλά θα φτάσει. Ο Lando Norris ήταν στην 7η θέση μπροστά από τον Daniel Ricciardo με την πρώτη Renault. Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Nico Hulkenberg με Racing Point και Pierre Gasly με Alpha Tauri.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

H δυναμική των Ιταλών φάνηκε με την 11η θέση του Daniil Kvyat, o οποίος κέρδισε τον Esteban Ocon. O Alex Albon αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα, με την ομάδα του να αλλάζει τις μπαταρίες στην RB16, όμως δεν θα δεχθεί ποινή για την εκκίνηση. Ο Sebastian Vettel συνέχισε από εκεί που είχε μείνει, δηλαδή στα προβλήματα και δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 14η θέση, ενώ δεν είναι απίθανο να μην πάρει πρόκριση στο Q3.

O Romain Grosjean για την Haas ήταν 15ος μπροστά από τον George Russell της Williams, ενώ ακολούθησαν οι Antonio Giovinazzi, Kevin Magnussen, Kimi Raikkonen και Nicholas Latifi.

Αποτελέσματα FP3 του GP Βρετανίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles