spot_img

GP Μ. Βρετανίας FP3: Ταχύτερος με διαφορά ο Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο FP3 του GP Μ. Βρετανίας γράφοντας έναν ταχύτατο χρόνο, με τη διαφορά του από τη Ferrari να είναι σχεδόν μισό δευτερόλεπτο.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης στις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου στην πίστα του Silverstone και φαίνεται να έχει το πάνω χέρι για τις κατατακτήριες του GP Μεγάλης Βρετανίας. Στο ξεκίνημα της διαδικασίας υπήρχε συννεφιά, με το οδόστρωμα να είναι στεγνό και να έχει θερμοκρασία 25 βαθμούς κελσίου. Η αντίστοιχη στον αέρα κυμαινόταν στους 17 βαθμούς κελσίου.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα βγήκαν αρκετά μονοθέσια στην πίστα, με διαφορετικές επιλογές ελαστικών. Ο Leclerc έθεσε το ρυθμό από νωρίς, γυρνώντας στο 1:29.452 με soft ελαστικά, με τον Sainz να έπεται στα 0,365s στο προσωρινό 1-2 της Ferrari. Ο Perez, με τη σειρά του, στην πρώτη του γρήγορη προσπάθεια, βρέθηκε στη 2η θέση στα 0,177s από την κορυφή. Λίγο αργότερα, ο Hamilton ανέβηκε πίσω του στην 3η θέση, την οποία κατέλαβε άμεσα ο Russell, για λογαριασμό της Mercedes.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών, η τριάδα Leclerc, Perez και Hamilton βελτίωσε την ταχύτερη προσπάθειά τους, με το Μονεγάσκο να κατεβαίνει στο 1:29.021 και τον οδηγό της Red Bull Racing να έπεται στα 0,081s πίσω του. Ο teammate του Μεξικανού, Verstappen, μόλις είχε κάνει την είσοδό του στην πίστα και κινήθηκε ταχύτερα όλων, σημειώνοντας χρόνο στο 1:28.541. Οι χρόνοι κατέβαιναν συνεχώς, με τους οδηγούς να κάνουν την προσομοίωση κατατακτηρίων για στεγνό οδόστρωμα.

Οι Verstappen και Leclerc βελτίωσαν περαιτέρω τους χρόνους τους, όμως ο Hamilton μπήκε ανάμεσά τους στη 2η θέση, στα 0,199s πίσω από τον Ολλανδό. Ο Sainz, παράλληλα, ανέβηκε στην 4η θέση, μπροστά από τους Russell και Perez. Οι Verstappen και Hamilton κατέβασαν ακόμα περισσότερο τους χρόνους τους, με τον Ολλανδό να κινείται στο 1:28.386.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Στο τελευταίο 20λεπτο, οι ομάδες έκαναν είσοδο στην πίστα με νέο σετ soft ελαστικών, στο τελευταίο σκέλος της προετοιμασίας τους για τη μάχη με τα χρονόμετρα το απόγευμα. Ο Leclerc ανέβηκε προσωρινά στη 2η θέση, με το Verstappen να κατεβαίνει στο 1:27.901. Ο Perez, έπειτα, προσπέρασε το Μονεγάσκο, έχοντας διαφορά 0,410s από τον teammate του. Αυτές ήταν και οι τελευταίες αλλαγές στην κορυφή της κατάταξης.

Ο Max Verstappen με Red Bull Racing ήταν αισθητά ταχύτερος όλων, γυρνώντας στο 1:27.901, με τον teammate του, Sergio Perez, πίσω του στα 0,447s. Ο Charles Leclerc με Ferrari βρέθηκε στην 3η θέση, με τον teammate του, Carlos Sainz, να πλασάρεται στην 6η θέση. Ανάμεσά τους ήταν οι δύο οδηγοί της Mercedes, με τον George Russell μπροστά από το Lewis Hamilton στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα.

Ο Lando Norris με McLaren σημείωσε τον 7ο ταχύτερο χρόνο, με το Valtteri Bottas με Alfa Romeo να έπεται στην 8η θέση. Ο Mick Schumacher με Haas ανέβηκε στην 9η θέση, μπροστά από τις Alpine των Fernando Alonso (10η θέση) και Esteban Ocon (11η θέση). Η Aston Martin δεν ενθουσίασε με την επίδοσή της, με το Sebastian Vettel να βρίσκεται στη 12η θέση και το Lance Stroll στη 16η. Ανάμεσά τους ήταν οι Guanyu Zhou με Alfa Romeo (13η θέση) και Alex Albon με Williams (14η θέση).

Η Alpha Tauri εξακολουθούσε να βρίσκεται σε ρηχά νερά, με τους Pierre Gasly και Yuki Tsunoda στις θέσεις 15 και 17 αντίστοιχα. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Daniel Ricciardo (McLaren), Nicholas Latifi (Williams) και ο Kevin Magnussen με Haas.

Οι κατατακτήριες του GP Μεγάλης Βρετανίας ξεκινούν στις 17:00 ώρα Ελλάδος, με τις καιρικές συνθήκες να αποτελούν το μεγάλο ερωτηματικό, αυξάνοντας την αγωνία για τις ομάδες.

Αποτελέσματα FP3 GP Μ. Βρετανίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles