spot_img

GP Μ. Βρετανίας FP2: Ταχύτερος όλων ο Sainz

Ο Carlos Sainz με Ferrari ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Μ. Βρετανίας, με τη Mercedes και τη McLaren να έχουν βελτιωμένη εικόνα και τους Lewis Hamilton και Lando Norris στην πρώτη τριάδα.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και βελτιωμένος, συγκριτικά με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να ανεβαίνουν στους 19 και 31 βαθμούς κελσίου. Οι οδηγοί βγήκαν άμεσα στην πίστα, θέλοντας να συγκεντρώσουν δεδομένα με ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα (slicks).

Στα πρώτα λεπτά η Ferrari κυριαρχούσε στους χρόνους, με τον Leclerc στην πρώτη θέση στο 1:29.639 και τον Sainz στα 0,323s πίσω του. Αρκετά πιο πίσω στους χρόνους βρισκόταν η Red Bull Racing, με τον Perez στην 3η και τον Verstappen στην 4η θέση. Την πρώτη πεντάδα έκλεινε η Mercedes του Hamilton. Στη συνέχεια η αυστριακή ομάδα έκλεισε ελαφρώς τη διαφορά. 

Ο Verstappen μπήκε προσωρινά «σφήνα» ανάμεσα στις δύο Ferrari στη 2η θέση, ενώ ο Leclerc έπεσε στο 1:29.462 στα 0,423s μπροστά από τον Ολλανδό στην κορυφή. Λίγο αργότερα, ο Sainz βρέθηκε και πάλι πίσω από τον teammate του, όντας 0,081s πιο αργός. Παράλληλα, ο Albon με την αναβαθμισμένη Williams βρισκόταν στην 7η θέση με soft ελαστικά, ανάμεσα στις Alpine των Alonso και Ocon.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Μετά τα πρώτα 25 λεπτά, οι οδηγοί επανήλθαν στην πίστα με soft ελαστικά, σε μία πιο «αντιπροσωπευτική» προσομοίωση των κατατακτηρίων. Ο Norris σημείωσε, προς ώρας, τον ταχύτερο χρόνο στο 1:29.118, για να πάρει ο Sainz, έπειτα, την πρώτη θέση. Ο Ισπανός κατέβηκε μέχρι το 1:28.942, με το Leclerc να περιορίζεται στην 3η θέση, χωρίς να βελτιώνει ιδιαίτερα με soft ελαστικά. Ο Verstappen μετά από αρκετή ώρα σημείωσε τον 3ο χρόνο, με το Hamilton να ανεβαίνει, με τη σειρά του, στη 2η θέση.

Στα τελευταία 15 λεπτά, η κατάταξη δεν είχε ιδιαίτερες αλλαγές, καθώς οι οδηγοί έκαναν προσομοιώσεις αγώνα. Ο Carlos Sainz με Ferrari, λοιπόν, ήταν ο ταχύτερος όλων με χρόνο 1:28.942, με το Lewis Hamilton με Mercedes να ακολουθεί στη 2η θέση στα 0,163s πίσω του. Ο Lando Norris με McLaren ήταν στην 3η θέση στα 0,176s πίσω από την κορυφή, μπροστά από το Max Verstappen (+0,207s) με Red Bull Racing που ήταν στην 4η. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Charles Leclerc με Ferrari, με το Fernando Alonso με Alpine να έπεται στην 6η θέση και το Sergio Perez με Red Bull Racing να περιορίζεται στην 7η θέση.

Οι George Russell με Mercedes και Daniel Ricciardo με McLaren ήταν στις θέσεις 8 και 9 αντίστοιχα, έχοντας μεγάλες αποστάσεις από τους teammates τους. Η Aston Martin είχε το Lance Stroll στη 10η και το Sebastian Vettel στη 15η θέση. Ανάλογη απόσταση είχαν και οι οδηγοί της Alfa Romeo, με τον Valtteri Bottas μπροστά από τον Guanyu Zhou στις θέσεις 11 και 14 αντίστοιχα. Ανάμεσά τους βρίσκονταν οι Esteban Ocon με Alpine (12η θέση) και Alex Albon με Williams (13η θέση).

Η εικόνα της Alpha Tauri δεν ήταν θετική, με το Yuki Tsunoda στη 16η και τον Pierre Gasly στη 18η θέση. Χαμηλά στην κατάταξη βρέθηκε και η Haas, με τον Kevin Magnussen μπροστά από τον Mick Schumacher στις θέσεις 17 και 19 αντίστοιχα. Ο Nicholas Latifi με Williams ήταν στην 20ή και τελευταία θέση, αρκετά μακριά από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Αποτελέσματα FP2 GP Μ. Βρετανίας

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles