spot_img

GP M. Βρετανίας QP: Marquez στην pole με ρεκόρ πίστας

Ο Marc Marquez ήταν αυτός που κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές για το Βρετανικό GP, με έναν απίστευτο χρόνο στο Q2.

O Ισπανός αναβάτης της Honda, ήταν απίστευτα γρήγορος και έγινε ο πρώτος αναβάτης που κατέβηκε τα 2 λεπτά και με το 1:59.941 πήρε την 43η pole της καριέρας του. Όμως, ήταν λίγο τυχερός, καθώς ο Valentino Rossi έκανε λάθος στο τελευταίο κομμάτι και πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να πάρει την πρώτη pole της σεζόν. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Cal Crutchlow, ο οποίος ήταν πολύ δυνατός και ολοκλήρωσε πανάξια την πρώτη σειρά του grid.

O Maverick Vinales δεν μπόρεσε κάτι καλύτερο από την 4η θέση, ενώ ο Jorge Lorenzo ολοκλήρωσε την πρώτη 5άδα, ενώ ήταν και πάλι μπροστά από τον Andrea Dovizioso που θα εκκινήσει δίπλα του.

Το Q1 ξεκίνησε με πολλούς αναβάτες να θέλουν να περάσουν στο Q2, ώστε να βρεθούν σε μια καλή θέση. Φαβορί στη διαδικασία ήταν οι Dani Pedrosa, Jonas Folger και ο Danilo Petrucci.

Τελικά, στο Q2 προκρίθηκαν οι Pedrosa και Folger, μετά από μία πολύ κλειστή μάχη.

To Q2 ξεκίνησε και αμέσως όλοι οι αναβάτες μπήκαν στη πίστα για να γράψουν γρήγορα περάσματα τους, με την μάχη να είναι απρόβλεπτη.

Ο Marq Marquez πετούσε και στη πρώτη του προσπάθεια έγραψε το 2:00.106 για να ανέβει στην 1η θέση. Στην δεύτερο γρήγορο του γύρο όμως, ήταν πολύ ταχύτερος, όμως ένα λάθος του στο τελευταίο κομμάτι δεν του επέτρεψε να βελτιώσει. ΄

Στην 2η θέση μετά τις πρώτες προσπάθειες ήταν ο Maverick Vinales με την Yamaha, ενώ ο τοπικός ήρωας, Cal Crutchlow ήταν στην 3η θέση και έδειχνε πολύ δυνατός.

Όμως, όλα κρίθηκαν στις τελευταίες προσπάθειες όλων. Εκεί, οι αναβάτες έδωσαν το 100% και όσοι μπορούσαν πήραν και το 110%. Μπορεί ο Marquez να είχε τον πρώτο λόγο, όμως οι διαφορές ήταν πολύ μικρές και η μάχη πολύ μεγάλη.

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda ήταν απίστευτα γρήγορος και με νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας έγραψε το 1:59.941 και έγινε ο πρώτος αναβάτης που κατέβηκε τα 2 λεπτά.

Ο Valentino Rossi ήταν κι εκείνος σε έναν εξαιρετικό χρόνο και ήταν ταχύτερος του Marquez μέχρι το τρίτο κομμάτι, όμως ένα λάθος του στη τελευταία στροφή, τον άφησε στην 2η θέση, 0.064s μακριά από τον αναβάτη της Honda. Έτσι, ο Ιταλός παρέμεινε για ακόμα έναν αγώνα χωρίς pole position, την οποία δεν έχει κατακτήσει φέτος. Ο Cal Crutchlow έκανε καλό χρόνο ολοκλήρωσε την πρώτη σειρά για την αυριανή εκκίνηση του αγώνα.

Ο Vinales ήταν μόλις 4ος, ενώ τον ακολούθησαν οι δύο Ducati, με τον Lorenzo μπροστά από τον Dovizioso.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles