spot_img

GP Βελγίου QP: O Hamilton έφτασε το ρεκόρ του Schumacher με μία μαγική pole

Ο Lewis Hamilton πήρε μια φανταστική pole position στο Spa και έφτασε το ρεκόρ που είχε ο μεγάλος Michael Schumacher.

O Βρετανός ήταν φανταστικός καθ’όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών και με το 1:42.553 πήρε την 68η pole position και έφτασε στην 1η  θέση όλων των εποχών τον Michael Schumacher. Μάλιστα ο χρόνος αυτός αποτελεί το νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας στο Spa.

O Sebastian Vettel βρέθηκε στην 2η θέση και αύριο θα εκκινήσει δίπλα από τον μεγάλο του αντίπαλο στην μάχη του πρωταθλήματος, μετά από έναν φανταστικό χρόνο. Έτσι, έσπασε το 1-2 της Mercedes, καθώς ο Valtteri Bottas βρέθηκε στην 3η θέση, όμως πολύ μακριά από τον teammate του.

Ο Kimi Raikkonen απογοήτευσε, καθώς στη τελευταία του προσπάθεια έκανε λάθος και παράτησε τον χρόνο του. Οι Red Bull βρέθηκαν στη τρίτη σειρά, ενώ best of the rest ήταν ο Nico Hulkenberg για την Renault.

Με την έναρξη του Q1, οι δύο Mercedes βγήκαν στη πίστα με την super-soft γόμα ελαστικών. Το ίδιο ακολούθησαν και στην Ferrari. Αρχικά ο Hamilton έγραψε το 1:44.316, με τον Bottas να είναι πιο αργός από τον Βρετανό. Ο Raikkonen μπήκε ανάμεσα στις δύο Mercedes, όμως ο Vettel ήρθε ταχύτατος και ανέβηκε στην 1η θέση για 0.041s. Οι δύο Williams ήταν πίσω τους αλλα 2s πιο αργές.

Ο Verstappen με την ultra-soft γόμα ανέβηκε στην 3η θέση, ενώ και οι υπόλοιποι οδηγοί βγήκαν σιγά σιγά για τα γρήγορα περάσματά τους. Όλοι φυσικά ήταν με την πιο μαλακή γόμα.

Πολύ καλό χρόνο από τις δύο McLaren από νωρίς στη διαδικασία, με τον Vandoorne να είναι 1.4s μακριά από την κορυφή και ο Alonso 0.1 πίσω του. Την ίδια στιγμή, ο Hamilton βελτίωσε το ταχύτερο πέρασμα και έγραψε το 1:44.184.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στην επικίνδυνη ζώνη ήταν οι Grosjean, Kvyat, Stroll, Ericsson και Wehrlein.

Η μάχη ήταν μεγάλη, καθώς οι χρόνοι ήταν πολύ κοντά, όμως από νωρίς τέθηκε εκτός ο Stroll, καθώς δεν βγήκε για τελευταία προσπάθεια. Ο teammate του μπήκε προσωρινά στην 15η θέση, όμως ο Sainz έκανε χρόνο στην 8η θέση και τον έβγαλε εκτός.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Massa, Kvyat, Stroll, Ericsson & Wehrlein.

Με την έναρξη του Q2, οι δύο Mercedes ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα, φυσικά με την ultra-soft γόμα ελαστικών. Στη συνέχεια, ακολούθησαν και οι υπόλοιποι, καθώς η μάχη για την 10άδα ξεκίνησε.

Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αυριανό αγώνα με το set ελαστικών που έκαναν το ταχύτερο πέρασμα στο Q2.

O Hamilton ήταν σε εξαιρετικό ρυθμό και παρά το λάθος που έκανε στη Stavelot 1, έγραψε χρόνο στο 1:43.539. Ο Bottas ήταν 0.2s πιο αργός, αλλά ο Raikkonen έσπασε το 1-2 της Mercedes. O Vettel δεν είχε καλό πέρασμα και ήταν μόλις 4ος.

Ο χρόνος του Hamilton ήταν το νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να σπάσει ξανά.

Ο Verstappen έκανε έναν πολύ καλό χρόνο στην 4η θέση, ενώ ο Ricciardo ήταν στην 6η. Ο Palmer συνέχισε τους γρήγορους γύρους και ανέβηκε 7ος, μπροστά από τις δύο Force India και τον Fernando Alonso που ήταν 10ος.

Στα τελευταία λεπτά, οι δύο Mercedes βγήκαν και πάλι στη πίστα, ενώ όλοι όσοι πάλευαν για είσοδο στη 10άδα ήταν επίσης έξω.

Ο Hamilton έσπασε τα χρονόμετρα και έγραψε το 1:42.927 κάνοντας νέο ρεκόρ χρόνου, ενώ ο Bottas ανέβηκε 2ος.

Ο Alonso πήρε τη βοήθεια του Vandoorne με το slipstream, όμως δεν έκανε καλό δεύτερο κομμάτι και επέστρεψε στα pit. Οι οδηγοί στις πίσω θέσεις βελτίωναν συνεχώς, όμως ο οδηγός της McLaren παρέμενε 10ος. Όμως, αυτός που δεν είχε πει τη τελευταία του κουβέντα ήταν ο Hulkenberg, o οποίος μπήκε στην 9η θέση και έβγαλε εκτός τον Alonso.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Alonso, Grosjean, Magnussen, Sainz & Vandoorne.

To Q3 ξεκίνησε και οι παλμοί άρχισαν να ανεβαίνουν. Η μάχη της pole είχε ανάψει, με την Mercedes να δείχνει τα δόντια της στο Q2 και την Ferrari να παραμένει ερωτηματικό.

Ο Raikkonen ήταν ο πρώτος που συμπλήρωσε χρονομετρημένη προσπάθεια και έγραψε το 1:43.270. Όμως, ο Hamilton πίσω του ήταν τρομερά γρήγορος και έγραψε το 1:42.907 και ανέβηκε στην 1η θέση. Αυτό ήταν νέο ρεκόρ χρόνου, παρά το γεγονός πως έχασε 0.3s στο δεύτερο κομμάτι σε σχέση με το Q2.

O Bottas ήταν 0.451s πιο αργός, όμως ήταν αρκετό για την 3η θέση, με τον Vettel να μένει στην 4η θέση, 0.5s πίσω από τον Hamilton. Οι δύο Red Bull ήταν στις κλασικές θέσεις τους, 5 και 6, ενώ οι δύο Force India και οι δύο Renault δεν είχαν κάνει χρόνο.

Μάλιστα, ο Jolyon Palmer είδε το κιβώτιο ταχυτήτων να αστοχεί και σταμάτησε στην έξοδο της Stavelot 2, χωρίς να επηρεάσει τον χρόνο κάποιου.

Το ρολόι πλησίαζε το μηδέν και οι οδηγοί βγήκαν για τον τελευταίο γρήγορο γύρο τους.

Ο Hamilton πετούσε στη πίστα και βελτίωσε τον χρόνο του και έγραψε το 1:42.553 και έγραψε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Ο Bottas δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον χρόνο του teammate του και ήταν 0.5s πιο αργός από τον Βρετανό, ενώ ο Raikkonen παράτησε τον τελευταίο του χρόνο.

Όμως, ο Sebastian Vettel είχε κέφια και με έναν φανταστικό χρόνο ανέβηκε στην 2η θέση, 0.2s πίσω από τον Hamilton και έσπασε το 1-2 της Mercedes.

Οι δύο Red Bull έμειναν στο 5-6, ενώ ο Hulkenberg κέρδισε τις δύο Force India για την 7η θέση.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles