spot_img

GP Μαϊάμι, Σπριντ: Περίπατος για Verstappen μπροστά από τον Leclerc

Ο Max Verstappen της Red Bull Racing ήταν ο πρωταγωνιστής στον Αγώνα Σπριντ του GP Μαϊάμι κερδίζοντας έναν συναρπαστικό αγώνα πριν τις κατατακτήριες δοκιμές. 

Ο Max Verstappen εκκίνησε από θέση ισχύος τον Αγώνα Σπριντ του GP Μαϊάμι, τον έκτο αγώνα της Formula 1 στο 2024 και κατάφερε να πάρει τη νίκη με εμφατικό τρόπο. Ο Αγώνας Σπριντ για το Gran Prix Μαϊάμι ολοκληρώθηκε με τον Max Verstappen και τη Red Bull Racing να παίρνουν τη νίκη, όπως κάνουν συνήθως πέρυσι και φέτος, αλλά ήταν μια νίκη που δεν είχε σε καμία περίπτωση την «αύρα» της κυριαρχίας.

Ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari, που τερμάτισε στη 2η θέση, δεν άφησε τον Ολλανδό να ηρεμήσει. Ο Sergio Perez με την άλλη Red Bull ήταν 3ος αλλά την παράσταση έκλεψε ο Daniel Ricciardo με την RB, που τερμάτισε 4ος, κρατώντας πίσω του σε όλο τον αγώνα τον Carlos Sainz.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Κίνας και όλα όσα έγιναν στο τριήμερο. Ακούστε την με ένα κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Ο Αγώνας Σπριντ

Τα 19 μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στο grid της πίστας του Μαϊάμι (ο Άλμπον ξεκίνησε από το pit lane) με τη συντριπτική πλειονότητα να έχει επιλέξει τα μεσαία ελαστικά της Pirelli, με μοναδικές εξαιρέσεις τους Tsunoda και Sargeant, που ξεκίνησαν με τα μαλακά.

Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και ο Verstappen  ξεκίνησε πολύ επιθετικά, για να εμποδίσει τον επίσης επιθετικό Leclercνα τον απειλήσει. Ο Ricciardo βρήκε την ευκαιρία να περάσει τον Perez και να πάρει την 3η θέση από τον Μεξικανό, με τους Sainz , Πιάστρι και Hulkenberg να ακολουθούν.

Δεν υπήρχαν περαιτέρω εξελίξεις όμως στον πρώτο γύρο, καθώς μια πολλαπλή επαφή πιο πίσω ανάμεσα σε Hamilton, Alonso Stroll, και Norris έστειλε τον Βρετανό της McLaren εκτός αγώνα και ανάγκασε τη διεύθυνση αγώνα να βγάλει στην πίστα το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Ο Norris δεν ήταν το μοναδικό θύμα αυτής της «καραμπόλας» αφού αμέσως μετά εγκατέλειψε και ο Stroll.

Όταν το Αυτοκίνητο Ασφαλείας έφυγε από την πίστα, ο master των επανεκκινήσεων Verstappen πάτησε το γκάζι ακριβώς την κατάλληλη στιγμή και αμέσως απομακρύνθηκε από τον Leclerc και τους υπόλοιπους. Ο Μονεγάσκος της Ferrari δεν κινδύνεψε από τον Ricciardo, ο οποίος είχε να ανησυχεί για την πίεση του Perez, ο οποίος τον πέρασε εύκολα για να πάρει πίσω την 3η θέση.

Τα προβλήματα του Riccairdo δεν τελείωσαν εκεί, καθώς τον κυνηγούσαν οι Sainz και Piastri που ακολουθούσαν. Όσο όμως ο Αυστραλός έμενε μέσα στο DRS του Πέρεζ μπορούσε να αμυνθεί με επιτυχία. Πιο πίσω έρχονταν οι δύο Haas των Hulk και K-Mag και ο Hamilton με τη Mercedes.

Ο Φερστάπεν είχε καθαρή πίστα μπροστά του αλλά δεν κατάφερνε, όπως κάνει συνήθως, να ξεφύγει από τον Leclerc. Κρατούσε βέβαια με ασφάλεια μια διαφορά άνω του ενός δευτερολέπτου, για να μην έχει ο αντίπαλός του DRS, δεν ξέφευγε πάνω από δύο δευτερόλεπτα.

Οι πραγματικές μάχες δίνονταν πιο πίσω, όπου ο Sainz πάλευε να περάσει τον Ricciardo για την 4η θέση, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, και ακόμα πιο πίσω, όπου ο Hamilton προσπαθούσε να περάσει τον Magnussen, επίσης χωρίς επιτυχία. Πολύ καλά τα πήγαιναν όσοι είχαν ξεκινήσει με τα μαλακά ελαστικά, με τον Τσουνόντα να έχει ανέβει στη 10η θέση και τον Sargeant στη 12η.

Όσο ο Sainz  δεν κατάφερνε να περάσει τον Ricciardo, ο Piastri, που βρισκόταν ακριβώς πίσω του, άρχισε να γίνεται πιο ανυπόμονος και πιο επιθετικός, κάτι που έκανε πιο δύσκολο τον αγώνα του Ισπανού. Πιο πίσω, ο Hamilton δεν χρειαζόταν πια να περάσει τον MAgnussen για να βρεθεί μπροστά του στην κατάταξη, αφού ο Δανός πήρε ποινή 10 δευτερολέπτων γιατί «έκοψε» το σικέιν, ωστόσο ακόμα δεν τα κατάφερνε παρά τις προσπάθειές του. Σε μία από αυτές ο Tsunoda πέρασε τον Hamilton. Αμέσως μετά αμφότεροι πέρασαν επιτέλους τον Magnussen και συνέχισαν τη μάχη τους για την 8η θέση και τον τελευταίο βαθμό.

Σε αντίθεση με ό,τι έχει συνηθίσει, ο Verstappen  έφτασε τελικά στη νίκη του Σπριντ Αγώνα, όπως έκανε και στον προηγούμενο στην Κίνα, αλλά η εμφάνιση του ίδιου και της Red Bull δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί κυριαρχική. Ο LEclerc βρισκόταν συνεχώς πίσω του και τερμάτισε τελικά στη 2η θέση.

Ο PErez  πήρε την 3η θέση, μπροστά από τον «ήρωα» του αγώνα, τον Ricciardo. Ο Αυστραλός με την RB κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Sainz  με τη Ferrari και να τερματίσει 4ος, με τον Ισπανό στην 5η θέση. Ακολούθησαν οι Piastri, Hulkenberg και Hamilton. O Hamilton πέρασε τον Tsunodaστον τελευταίο γύρο αλλά νωρίτερα είχε πάρει ποινή drive trough λόγω υπέρβασης του ορίου ταχύτητας στα pit και έτσι ο τελευταίος βαθμός πήγε στον Ιάπωνα.

Στις 11:00 μ.μ. θα αρχίσουν οι κατατακτήριες δοκιμές που θα καθορίσουν τη σειρά εκκίνησης στο αυριανό gramd prix.

Αποτελέσματα GP Μαϊάμι Αγώνας Σπριντ

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles