spot_img

GP Μαλαισίας FP2: Vettel και μετά το χάος

Ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, σε μια επεισοδιακή διαδικασία.

Ο Γερμανός δεν είχε αντίπαλο το απόγευμα στη πίστα της Sepang και με χρόνο στο 1:31.261 έσπασε τα χρονόμετρα και έκανε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Στην 2η θέση βρέθηκε η δεύτερη Ferrari του Kimi Raikkonen, ο οποίος όόμωςήταν 0.6s πιο αργός από τον teammate του. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Daniel Ricciardo, με την Red Bull να δείχνει δυνατή, αλλά μακριά από την Ferrari

Κάκιστη δεύτερη περίοδος για την Mercedes, η οποία δεν είχε καθόλου καλό set-up στα δύο της μονοθέσια. Έτσι, πλασαρίστηκαν στις θέσεις 6 και 7. Μεγάλη έκπληξη ήταν η 5η θέση του Fernando Alonso, o οποίος έκανε πολλά άτομα στο γκατάζ να χαμογελάσουν.

Πολύ δυνατή και σε ρυθμό αγώνα η Ferrari, έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της.

Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών με την πίστα να είναι στεγνή, όμως η πιθανότητα βροχής παρέμενε.

Όλοι οι οδηγοί βγήκαν από τα πρώτα 10 λεπτά στη πίστα ώστε να γράψουν τους πρώτους τους γρήγορους γύρους με ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα. Η πλειοψηφία των οδηγών είχε την soft γόμα, με τα αρχικά στάδια του FP2 να είναι σίγουρα ένα ταξίδι στο άγνωστο για όλους.

Ο Max Verstappen είχε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:32.739 μετά τις πρώτες προσπάθειες, με τις δύο Ferrari να ακολουθούν πολύ κοντά πίσω του. Οι Mercedes ήταν αρκετά πιο πίσω στα πρώτα λεπτά, όμως ακόμα έβρισκαν ρυθμό.

Ο Vettel έγραψε το 1:32.566 με 15 λεπτά στη διαδικασία, με τον χρόνο αυτό να αποτελεί νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Ο Hamilton ήταν στον ίδιο ρυθμό, όμως στο τελευταίο κομμάτι έχασε πολύ χρόνο και έμεινες στην 5η θέση.

H διαδικασία δεν είχε εξελιχθεί με καθόλου καλό τρόπο για την Mercedes. Και οι δύο οδηγοί της είχαν έξοδο και δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν τα περάσματά τους και έμειναν στις θέσεις 5 και 6. Έξοδο είχαν επίσης οι Stroll και Sainz.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση 30 λεπτών στη διαδικασία, οι πρώτοι οδηγοί με τα super-soft ελαστικά μπήκαν στη πίστα ώστε να γράψουν τα πρώτα περάσματα. Από νωρίς λοιπόν, έχουμε τις πρώτες προσομοιώσεις κατατακτηρίων, ώστε οι ομάδες να βρουν το κατάλληλο στήσιμο για το Σάββατο.

Ο Hulkenberg ήταν ο πρώτος που σημείωσε χρόνο με τα κόκκινα ελαστικά και ανέβηκε στην 5η θέση, με τον Palmer να είναι 0.4s πιο αργός. Όμως, εκείνη τη στιγμή είχαν μπει στη πίστα οι δύο Red Bull και οι δύο Ferrari.

O Ricciardo έκανε νέο ταχύτερο γύρο στη διαδικασία, όμως τα κόκκινα μονοθέσια πήγαν αρκετά ταχύτερα. Ο Raikkonen βελτίωσε προς στιγμήν, όμως ο ιπτάμενος Vettel έγραψε το 1:31.261 για να ανέβει στην 1η θέση, 0.6s ταχύτερα απ’όλους. Εντυπωσιακός ο ρυθμός της Ferrari, με το μονοθέσιο να δείχνει πολύ σταθερό στις στροφές.

Οι δύο Mercedes άργησαν να βγουν, όμως ο ρυθμός τους δεν ήταν σε καμία περίπτωση κοντά στις Ferrari. Και τα δύο μονοθέσια είχαν υποστροφή στην είσοδο των στροφών και υπερστροφή στην έξοδο. Ως αποτέλεσμα οι Hamilton και Bottas ήταν 1.4s πίσω από τον Vettel, όμως αυτό που μετράει δεν είναι ένας καλός γύρος την Παρασκευή.

Μεγάλη έκπληξη ήταν ο Fernando Alonso, o οποίος με έναν εξαιρετικό γύρο ανέβηκε στην 5η θέση, 1.3s πίσω από τον Vettel και μπροστά από τις Mercedes. Την ίδια στιγμή, ο teammate του ήταν στη 13η θέση, με την McLaren να κάνει κανονική προσομοίωη κατατακτηρίων.

Πλησιάζοντας στο τελευταίο ημίωρο, οι οδηγοί βγήκαν στη πίστα για τις καθιερωμένες προσομοιώσεις αγώνα. Αμέσως οι δύο Ferrari είχαν τον ταχύτερο ρυθμό και σε αυτόν το τομέα, με τις Mercedes & Red Bull να βρίσκονται πάνω από 0.5s πίσω.

Όμως, 20 λεπτά πριν το τέλος, ο Romain Grosjean βρέθηκε με το μονοθέσιό του στον τοίχο και προκάλεσε κόκκινη σημαία. Ο Γάλλος χτύπησε σε ένα καπάκι απαγωγής νερού στο kerb της στροφής 13, το πίσω δεξί ελαστικό του διαλύθηκε και κατέληξε στον τοίχο.

Χρόνος για να διορθωθεί εκείνο το σημείο δεν υπήρχε, με την κόκκινη σημαία να παραμένει ως το τέλος και η κόκκινη Ferrari του Sebastian Vettel να έχει την 1η θέση στο FP2.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles