spot_img

GP Μαλαισίας Race: Θρίαμβος για Dovizioso και το πρωτάθλημα κρίνεται στη Valencia

O Andrea Dovizioso πήρε μια μεγάλη νίκη στη Sepang της Μαλαισίας και έμεινε ζωντανός στη μάχη για το πρωτάθλημα που θα κριθεί σε δύο εβδομάδες.

Ο Ιταλός έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα στις βρόχινες συνθήκες της πίστας και για ένα μεγάλο διάστημα ήταν πίσω από τον teammate του. Όμως τελικά ένα λάθος και όχι εντολές της ομάδας έσωσαν στον Dovizioso την 1η θέση και με τους 25 βαθμούς στο τσεπάκι, πανηγύρισε την 6η φετινή του νίκη. Ο Jorge Lorenzo ολοκλήρωσε στην 2η θέση, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του για νίκη, όμως συμβιβάστηκε με το δεύτερο σκαλί, καθώς ο teammate του ήταν μπροστά. Το βάθρο ολοκλήρωσε ένας φανταστικός Johann Zarco, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το μαλακό πίσω ελαστικό του, να πάρει ακόμα ένα βάθρο ω η πρώτη Yamaha.

Ο Marc Marquez πρέπει να περιμένει έναν αγώνα ακόμα για να πάρει τον παγκόσμιο τίτλο για το 2017, καθώς δεν ρίσκαρε στις πάντα δύσκολες συνθήκες βροχής και πήρε μια άνετη 4η θέση.

Κάκιστη εμφάνιση για ακόμα μία φορά για την Yamaha, με τον Valentino Rossi να ολοκληρώνει στην 7η θέση μόλις, ενώ ο Vinales έμεινε μόλις 9ος.

Στην εκκίνηση, o Pedrosa πετάχτηκε φανταστικά, με τον Rossi να κάνει ανάλογη εκκίνηση, όμως ο Marquez ήρθε «αέρας» από τη τρίτη σειρά και στα φρένα φάνηκε να στρίβει στην 1η θέση. Όμως, αυτός που είχε τη καλύτερη γραμμή ήταν ο Zarco, ο οποίος πήρε την 1η θέση στη στροφή 2, με τον Marquez να τον ακολουθεί και τις δύο Ducati να είναι πίσω του. Ο Rossi ήταν εκείνος που έχασε πολλές θέσεις και έπεσε 11ος, ενώ είχε κάνει ένα πολύ καλό πέταγμα.

Ο Lorenzo ανέβηκε γρήγορα στην 2η θέση και άρχισε το κυνήγι για τον Zarco, με τους Dovizioso και Pedrosa να μάχονται για την 4η θέση. Ο Dovi κατάφερε να κερδίσει τον Ισπανό και αμέσως κόλλησε πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο. Ο Lorenzo ήταν ο ταχύτερος στα πρώτα περάσματα, με τις διαφορές να είναι μικρές, αλλά όχι αρκετά.

Ο Dovizioso ανέβηκε στην 3η θέση προς στιγμήν, αλλά στην τελευταία στροφή πήγε ανοικτά και έπεσε και πάλι 4ος. Στον επόμενο γύρο όμως, επιτέθηκε και πέρασε και πάλι στην στροφή 4.

Τα πράγματα για την Yamaha ήταν πολύ άσχημα, τουλάχιστον στην εργοστασιακή ομάδα, με τον Rossi να είναι ακόμα στην 11η θέση, με τον Vinales να είναι 16ος, εκτός βαθμών.

Η διαφορά από τη κορυφή είχε μειωθεί, με τους τέσσερις πρώτους να κάνουν μια μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο Zarco είχε το μαλακό πίσω ελαστικό, όμως ο Lorenzo τον είχε φτάσει και ταυτόχρονα πίσω του ο Dovi. O Ισπανός της Ducati όμως δεν έχασε χρόνο και πέρασε στην 1η θέση με 12 γύρους να απομένουν, με τον Dovi να περνά στην 2η θέση, λίγες στροφές αργότερα.

Η Ducati είχε το 1-2 με τον λάθος αναβάτη στην 1η θέση, με τα team orders να είναι η μόνη λύση για να μείνει ο Dovi ζωντανός στη μάχη για τον τίτλο.

Η κατάσταση ηρέμησε σε εκείνο το σημείο, με τις δύο Ducati να ανοίγουν τη διαφορά και τον Marquez να πλησιάζει σιγά σιγά τον Zarco.

Με σχεδόν 4 γύρους να απομένουν, ο Lorenzo παραλίγο να πέσει στη τελευταία στροφή, όμως κρατήθηκε και έχασε την πρωτοπορία του αγώνα από τον Dovizioso, δίχως όμως να υπάρξουν team orders.

Από εκεί και πέρα, οι δύο GP17 ήταν άτρωτες και με εντυπωσιακό ρυθμό κατάφεραν να πάρουν ένα εντυπωσιακό 1-2. Ο Dovi πέρασε 1ος τη γραμμή του τερματισμού και μείωσε τη διαφορά στους 21 βαθμούς και η μάχη μεταφέρεται στην Valencia.

Αποτελέσματα GP Μαλαισίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles