spot_img

GP Μεξικό QP: Έσπασε τα χρονόμετρα και πήρε την pole position o Vettel

O Sebastian Vettel πήρε μια τρομερή pole position την τελευταία στιγμή στο Autodromo Hermanos Rodriguez και άφησε τον Verstappen με ανοικτό το στόμα.

Ο Γερμανός, από το πουθενά σχεδόν, ήταν σε απίστευτο ρυθμό την στιγμή που έπρεπε και πήρε μια μεγάλη pole position στο Μεξικό. Ο Vettel έγραψε το 1:16.488 και πανηγύρισε την 50η του pole στη καριέρα του. Στην 2η θέση  βρέθηκε ο Max Verstappen, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Lewis Hamilton βρέθηκε στην 3η θέση σε μια όχι και τόσο καθαρή διαδικασία για την Mercedes, με τον αγώνα να προβλέπεται συναρπαστικός

Ο Valtteri Bottas βρέθηκε στην 4η θέση, με τον Kimi Raikkonen να τον ακολουθεί, ενώ ο Esteban Ocon συμπλήρωσε την τρίτη σειρά του grid σε μια τρομερή εμφάνιση για τον Γάλλο. Κακές κατατακτήριες δοκιμές για τον Daniel Ricciardo, o oποίος δεν βρήκε ποτέ ρυθμό.

Με την έναρξη του Q1, οι οδηγοί έκαναν την εμφάνιση τους στη πίστα, με τις δύο Haas να είναι τα πρώτα μονοθέσια έξω. Όπως είναι λογικό, όλοι όσοι πάλευαν για τη πρόκριση, βγήκαν με την ultra-soft γόμα.

Οι δύο Ferrari ήταν με την super-soft στην αρχή της διαδικασίας. Ο Vettel είχε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:18.045, με τον Raikkonen να ακολουθεί 0.1s πιο πίσω. Οι δύο Mercedes ήταν με την ultra-soft στα πρώτα λεπτά, με τον Hamilton να παίρνει την 1η θέση με το 1:17.518 και τον Bottas 0.060s πίσω του.Οι δύο Red Bull ήταν στην super-soft επίσης, με τον Verstappen στην 3η θέση και τον Ricciardo στην 9η.

Ο Alonso έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο και ανέβηκε στην 5η θέση, με τον Perez στην 6η, ενώ και οι δύο ήταν με την ultra-soft μπροστά από τον Raikkonen.

Τα λεπτά λιγόστεψαν και ο Hartley έγραψε έναν πολύ καλό χρόνο για να ανέβει στην 13η θέση και 1.1s πίσω από τις Mercedes. O Vandoorne επίσης πέρασε στην 13η θέση με τον 3.8 spec κινητήρα της Honda, ενώ ο Alonso έγραψε  έναν εντυπωσιακό χρόνο, 0.192s πιο αργός από τον Hamilton.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Ericsson, Wehrlein, Magnussen, Grosjean & o Gasly που δεν είχε έτοιμο μονοθέσιο μετά τα προβλήματα στο FP3.

O Vandoorne και οι δύο Mercedes ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα στο πάντα σημαντικό Q2. Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με το σετ που έθεσαν τον ταχύτερο χρόνο τους στο Q2.

O Bottas έγραψε χρόνο στο 1:17.161, με τον Raikkonen να είναι 0.3s πιο αργός και ο Hamilton να εγκαταλείπει την πρώτη του προσπάθεια. Ο Vettel ήταν ταχύτερος και σημείωσε το 1:17.058, με τον Hamilton να κατεβάζει ακόμα περισσότερο στο 1:17.035.

Το εφιαλτικό τριήμερο για την Toro Rosso συνεχίστηκε, με τον Gasly να σταματά το μονοθέσιο στο δεύτερο κομμάτι με ακόμα ένα πρόβλημα για την ιταλική ομάδα.

O Verstappen ήταν σε τρομερό ρυθμό και έσπασε τα χρονόμετρα με χρόνο στο 1:16.524 και ανέβηκε στην 1η θέση, 0.5s μπροστά από τον Hamilton. O Βρετανός βγήκε για δεύτερο γρήγορο γύρο, αλλά δεν βελτίωσε τη προσπάθειά του. Ο Vettel ήταν ο μόνος που βελτίωσε τον χρόνο του και ανέβηκε στην 2η θέση, ενώ οι δύο Renault βρέθηκαν μπροστά από τις δύο Force India.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Massa, Stroll, Hartley, Alonso, Vandoorne, με τους τρεις τελευταίους να μην σημειώνουν χρόνο.

Το Q3 ξεκίνησε με τους οδηγούς να βγαίνουν για τα πιο κρίσιμα περάσματα του τριημέρου.

Ο Verstappen δεν έκανε καθόλου καλό πέρασμα και πήγε για δεύτερο χρόνο και ο Bottas επέστρεψε στα pit. O Hamilton έγραψε το 1:16.934, με τον Vettel όμως ήρθε λίγο αργότερα να τον ξεπεράσει και να γράψει το 1:16.833. Ο Ricciardo ήταν 0.8s πιο αργός, με τον Ocon στην 5η θέση.

Ο Sainz έγραψε τον 6ο χρόνο μπροστά από τον Perez, ενώ κακό πρώτο πέρασμα είχε ο Raikkonen στην 8η, με τον Hulkenberg στην 9η.

Με 3 λεπτά να απομένουν, όλοι είχαν βγει στη πίστα για να γράψουν τη τελευταία γρήγορη προσπάθεια.

Ο Bottas ήταν ο πρώτος που σημείωσε χρόνο και ήταν μόλις στην 4η θέση, ο Hamilton έκανε λάθος στο τελευταίο κομμάτι ενώ ήταν σε καλό χρόνο και δεν βελτίωσε τη προσπάθειά του.

Ο Vettel ήταν όμως σε έναν μαγικό χρόνο και με το 1:16.488 πήρε την pole μέσα από τα χέρια του Verstappen και αύριο θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull δεν βελτίωσε τον χρόνο του.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles