spot_img

GP Μεξικού FP2: Σε δικό της ρυθμό η Red Bull με τον Verstappen ταχύτερο ξανά

Ο Max Verstappen έκανε το δύο στα δύο τη Παρασκευή στις ελεύθερες δοκιμές στη πίστα Autodromo Hermanos Rodrigues, με πολλές εκπλήξεις να υπάρχουν στη κατάταξη.

Η Red Bull είχε την καλύτερη ίσως ημέρα του 2018, έχοντας εκπληκτικό ρυθμό από τη πρώτη μέχρι και τη στιγμή και έκανε ξανά το 1-2 έχοντας τεράστιο προβάδισμα. Ο Verstappen είχε τον απόλυτο έλεγχο και με την hyper-soft γόμα έγραψε το 1:16.720 και δείχνει το μεγάλο φαβορί για αύριο. Ο μοναδικός του αντίπαλος φαίνεται να είναι ο Daniel Ricciardo που ολοκλήρωσε στη 2η θέση αλλά μείωσε τη διαφορά στο 0.153s στο FP2 και η μάχη θα είναι μεταξύ τους αύριο και μεθαύριο. Ο ρυθμός της Red Bull είναι καταπληκτικός και αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τη συνέχεια. O Ολλανδός με λιγότερο από 10 λεπτά να απομένουν σταμάτησε το μονοθέσιο του στην έξοδο της στροφής 3, έχοντας το ίδιο πρόβλημα που είχε ο teammate του στο COTA, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει μόνο η Red Bull και καμία άλλη ομάδα της Renault.

Στη 3η θέση ολοκλήρωσε ο Carlos Sainz με τη Renault να είναι 1.233s μακριά από τη κορυφή, όμως και πάλι στη πρώτη 3άδα εντυπωσιάζοντας πολλούς. Στην 4η θέση έμεινε ο Sebastian Vettel με τη Ferrari, ο οποίος δεν είχε καθαρό γύρο με τη hyper-soft αλλά ήταν 0.001s πίσω από τον οδηγό της Renault και πολύ μακριά από τις Red Bull. O Nico Hulkenberg έκλεισε την πρώτη 5άδα και ήταν το τέταρτο μονοθέσιο με κινητήρα Renault στις θέσεις αυτές, πράγμα που δεν έχουμε δει φέτος.

Στην 6η θέση έχουμε ακόμα μια έκπληξη, με τον Brendon Hartley να φέρνει πολύ ψηλά τη Toro Rosso Honda, 1.341s μακριά από τη κορυφή. Πίσω του στην 7η θέση ήταν ο Lewis Hamilton για 0.039s, με την Mercedes να δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο στο FP2 και πολλά ερωτηματικά όσον αναφορά τον ρυθμό και την φθορά ελαστικών. Ο Kimi Raikkonen ήταν ακριβώς πίσω του, όπως και ο Valtteri Bottas ενώ τη 10άδα έκλεισε ο Sergio Perez.

H κατάσταση της πίστας βελτιώθηκε αρκετά στη δεύτερη περίοδο, όμως οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλές. Αυτό έφερε πολύ μεγαλύτερη φθορά ελαστικών και σίγουρα οι περισσότερες ομάδες έχουν να καλύψουν έδαφος αύριο. Στη Mercedes και στη Ferrari έχουν πολλά δεδομένα να αναλύσουν και σίγουρα αύριο θα είναι αρκετά πιο βελτιωμένες. Όσον αναφορά το ρυθμό αγώνα, η Red Bull είχε και πάλι το πάνω χέρι, με τη Ferrari ταχύτερη από τη Mercedes.

Για το Σάββατο, οι προβλέψεις κάνουν λόγω για πιο χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι που θα φέρει το χαμόγελο σε πολλές ομάδες.

Aποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles