spot_img

GP Μεξικού FP3: Ταχύτερος ξανά ο Verstappen, πλησίασαν Mercedes και Ferrari

O Max Verstappen έκανε το τρία στα τρία στις ελεύθερες δοκιμές για το GP του Μεξικού, σε μια διαδικασία που περιορίστηκε η δράση λόγω καιρού.

Ο Ολλανδός έκανε τον ταχύτερο γύρο του με την hyper-soft γόμα στο 1:16.284 και πλέον φαντάζει το φαβορί για τις κατατακτήριες δοκιμές αν διεξαχθούν σε στεγνό οδόστρωμα. Το FP3 ξεκίνησε με βρεγμένη τη πίστα, όμως στα τελευταία λεπτά είδαμε όλους σχεδόν τους οδηγούς να βγαίνουν για να γράψουν μια χρονομετρημένη προσπάθεια. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Lewis Hamilton, o οποίος ήταν 0.254s μακριά από τη κορυφή, με τη Mercedes να έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με χθες. Ο Sebastian Vettel έφερε τη Ferrari στη 3η θέση, λίγα χιλιοστά πίσω από τον Βρετανό, με τις πιο κρύες συνθήκες να φέρνουν το χαμόγελο στις δύο ομάδες αυτές.

Στην 4η θέση έμεινε o Daniel Ricciardo, ο οποίος δεν είχε καθαρό πέρασμα, όμως έμεινε μπρoστά από τον Kimi Raikkonen που έκλεισε τη 5άδα.

Ο Charles Leclerc έφερε τη Sauber στην 6η θέση μπροστά από τη Renault του Carlos Sainz, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Pierre Gasly, Marcus Ericsson και ο Nico Hulkenberg.

O Kevin Magnussen δεν έγραψε χρόνο για τη Haas, ενώ ο Valtteri Bottas σταμάτησε το μονοθέσιο του με πρόβλημα στα υδραυλικά της W09. Στη Mercedes έχουν λιγότερες από δύο ώρες ώστε να δουν την έκταση της ζημιάς, να προλάβουν να επιλύσουν το πρόβλημα ή θα αναγκαστούν να αλλάξουν κομμάτια που θα φέρουν ποινές στον Φινλανδό.

Οι χρόνοι του FP3 μπορεί να μη σημαίνουν και τίποτα, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για βροχή στις κατατακτήριες δοκιμές. Η πίστα στέγνωνε συνεχώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούμε αν βγάλουμε ούτε εμείς αλλά ούτε και οι ομάδες που πηγαίνουν στο άγνωστο σήμερα και αύριο. Οι κρύες συνθήκες βολεύουν τις Mercedes και Ferrari, με τη πρόσφυση και πιο κύρια, τη φθορά των ελαστικών να είναι μικρότερη σε σχέση με χθες.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles