spot_img

GP Μεξικού: Νίκη Verstappen και νέο ρεκόρ σεζόν

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Μεξικού το οποίο διεκόπη προσωρινά, όμως δεν απέτρεψε τον Ολλανδό από το να σημειώσει νέο ρεκόρ νικών σε μία σεζόν.

Σε περίπατο εξελίχθηκε το GP Μεξικού της Formula 1 για τον Max Verstappen και τη Red Bull Racing. O Ολλανδός έκανε τέλεια εκκίνηση και ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα μετά από μόλις μία στροφή και οδήγησε στην 1η για τους 71 γύρους. Παρά τη δεύτερη εκκίνηση, ο 26χρονος δεν πτοήθηκε και άφησε τον ανταγωνισμό να ψάχνεται για μία ακόμη φορά. Απογοήτευση για τον Sergio Perez o οποίος εγκατέλειψε τον αγώνα μετά από συμβάν στην εκκίνηση.

Ο Lewis Hamilton με τη Mercedes συνδύασε ταχύτητα και στρατηγική για να τερματίσει στη 2η θέση. O Βρετανός έκανε έναν φατναστικό αγώνα και έδειξε να έχει τρομερή ταχύτητα. Στο τελευταίο stint έκανε τη μεσαία γόμα ελαστικών να αντέξει μέχρι τέλους. Επιπλέον έκανε και τον ταχύτερο γύρο σε μία φοβερή εμφάνιση.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο poleman Charles Leclerc της Scuderia Ferrari στην 3η θέση. O Mονεγάσκος έχασε την πρωτοπορία μετά από μόλις λίγα μέτρα και δεν είχε καμία ελπίδα να κυνηγήσει τον Verstappen. Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον Hamilton.

Τέταρτος τερμάτισε ο Carlos Sainz με τη δεύτερη SF-23 ενώ 5ος ήταν ο φοβερός Lando Norris. O Βρετανός ήταν εκπληκτικός στο δεύτερο μισό του GP, έκανε το ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα μετά το άλλο και αναδείχθηκε μάλιστα Driver of the Day.

Ο George Russell είχε έναν αγώνα που θα ήθελε να ξεχάσει, ενώ ο Daniel Ricciardo πήρε μια θαυμάσια 7η θέση. Ο Αυστραλός εκκίνησε 4ος, όμως κατάφερε στον τέταρτο μόλις αγώνα του στην F1 στο 2023 να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα της Scuderia AlphaTauri στη σεζόν.

Μόλις 8ος ήταν ο Oscar Piastri που είχε τρεις διαφορετικές επαφές κατά τη διάρκεια των 71 γύρων. Ο Alex Albon πήρε κι άλλους βαθμούς για τη Williams, ενώ τον τελευταίο βαθμό κατέκτησε ο Esteban Ocon της Alpine τερματίζοντας 10ος.

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream για τον κόσμο της Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix ΗΠΑ. 

Περισσότερα σε λίγο…

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles