spot_img

GP Μονακό FP2: Vettel στην κορυφή – Εξαφανισμένη η Mercedes

O Sebastian Vettel ήταν αυτός που επικράτησε στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων οδηγών, γράφοντας νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας.

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari, έγραψε το 1:12.720 και κατέβασε κατά πολύ τον πρωινό χρόνο του Lewis Hamilton και έσπασε τα χρονόμετρα στο Μόντε-Κάρλο. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Daniel Ricciardo με την Red Bull, αλλά ήταν 0.4s πίσω από την κορυφή. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Kimi Raikkonen με την δεύτερη Ferrari, όμως ήταν 0.5s πίσω από τον teammate του.

Εξαιρετική εμφάνιση για τις δύο Toro Rosso στις θέσεις 4 και 5 μπροστά από τον Max Verstappen, ενώ πολύ κακή περίοδο είχαν οι δύο Mercedes.

Οι Hamilton και Bottas δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό και δεν κατάφεραν να πιάσουν ούτε τους χρόνους που έκαναν το πρωί. Μπορεί στο FP2 να ήταν στο πουθενά, όμως δεν είναι σίγουρο πως αυτό θα ισχύει και το Σάββατο. Όμως για σήμερα, ήταν 0.5s πίσω από την Ferrari σε ρυθμό αγώνα.

Με την έναρξη του FP2, πολλοί οδηγοί βγήκαν στην πίστα. Όχι όμως για αναγνωριστικούς χρόνους, αλλά για γρήγορους, με τις δύο Haas, τις δύο Renault τις δύο Force India, τον Raikkonen και τον Vandoorne να γυρνάνε στην πίστα.

Η διαδικασία αυτή, ήταν πολύ κρίσιμη για τον Hulkenberg, καθώς έπρεπε να καλύψει τον πολύτιμο χρόνο που έχασε στο FP1 που δεν έκανε γύρο.

Ο πρώτος που χτύπησε στον τοίχο ήταν ο Esteban Ocon, ο οποίος έχασε το πίσω μέρος και το πίσω αριστερά ελαστικό βρήκε στον τοίχο. Λίγο αργότερα και ο Ericsson είχε μια μικρή επαφή με τις μπαριέρες.

Οι δύο Toro Rosso μπήκαν με την ultra-soft γόμα για πρώτη φορά και είχαν το 1-2, με τον Raikkonen στη 3η θέση. Ο Jolyon Palmer αντιμετώπισε ακόμα μια φορά πρόβλημα, καθώς είδε καπνούς να βγαίνουν από το πίσω μέρος του μονοθεσίου. Ευτυχώς σταμάτησε κοντά σε σημείο όπου δεν εμπόδιζε τους άλλους οδηγούς.

Ο Kvyat με την Toro Rosso σημείωσε ένα πολύ δυνατό πέρασμα, καθώς έγραψε το 1:13.331 για να ανέβει στην 1η θέση, όμως δεν γνωρίζουμε το φορτίο καυσίμου του Ρώσου. Ο Verstappen προσπαθούσε πολλή ώρα να περάσει τον οδηγό της Toro Rosso, αλλά έχανε αρκετά στο τελευταίο κομμάτι ώστε να τον κρατήσει 2ο.

Οι δύο Mercedes βγήκαν στην πίστα με την super-soft γόμα ελαστικών, όμως δεν έκαναν ανταγωνιστικούς χρόνους. Ο Vettel από την άλλη, με τα super-soft ανέβηκε στην 3η θέση.

Όμως, ο Daniel Ricciardo με έναν πολύ δυνατό χρόνο με την ultra-soft γόμα πέρασε στην 1η θέση και έκανε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας, με χρόνο στο 1:13.280. Πολύ καλή ήταν και η επίδοση των δύο McLaren, με τον Vandoorne στην 8η θέση και τον Button στην 9η.

Η ώρα που οι οδηγοί έβαλαν την ultra-soft είχε φτάσει, με τις ανακατατάξεις να είναι πολλές.

Οι δύο Ferrari βρήκαν πάνω από 1s σε σχέση με την super-soft, όμως ο Raikkonen δεν μπόρεσε να περάσει τον Ricciardo. Όμως, ο Vettel φαίνεται για ακόμα έναν αγώνα πιο γρήγορος από τον teammate του και έκανε έναν τρομερό χρόνο στο 1:12.759 για να τον βελτιώσει λίγο αργότερα στο 1:12.720. Εξαιρετικός ρυθμός από την Ferrari, όμως το φορτίο καυσίμου παραμένει ερωτηματικό.

Οι δύο Mercedes δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ με την πρόσφυση της ultra-soft γόμας, καθώς και οι δύο οδηγοί δεν μπόρεσαν καν να φτάσουν τους πρωινούς τους χρόνους. Στην καλύτερη θέση ήταν ο Hamilton στην 8η. Η γερμανική ομάδα αμέσως τους έφερε στα pit για να εξετάσει τα δεδομένα από την τηλεμετρία και το set-up.

Όμως, η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της όταν ο Lance Stroll έστειλε το μονοθέσιο της Williams στις μπαριέρες, διαλύοντας όλο το δεξί μέρος.

Μετά την κόκκινη σημαία, οι οδηγοί βγήκαν με πολλά καύσιμα για να κάνουν προσομοίωση αγώνα. Όχι όμως όλοι, καθώς στην Mercedes προσπάθησαν να κάνουν χρόνο με λίγα καύσιμα, αλλά είχε τόση κίνηση που οι οδηγοί της δεν τα κατάφεραν.

Μπορεί η Κυριακή να είναι μακριά, όμως τέτοια ώρα θα έχουμε αγώνα και οι συνθήκες πίστας και αέρα, αναμένεται να είναι παρόμοιες. Με την προσήλωση των ομάδων να είναι στον ρυθμό αγώνα, κανένας δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του Sebastian Vettel.

Μέχρι το Σάββατο, πολλά θα αλλάξουν και οι χρόνοι δεν σημαίνουν πολλά προς το παρόν. Όμως, έχουμε μια τρανή ένδειξη πως η Ferrari και η Mercedes είναι λίγο πιο μπροστά από την Red Bull, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί. Θετική και η εμφάνιση της McLaren, με τον Button να δείχνει σαν να μην έλειψε ούτε μια ημέρα.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles