spot_img

GP Μπαχρέιν FP2: O Hamilton πάτησε γκάζι και η Mercedes στο 1-2

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Μπαχρέιν έχοντας έναν εντυπωσιακό χρόνο, ταχύτερο από αυτόν που έκανε στις κατατακτήριες δοκιμές του 2023. 

Η δράση στον κόσμο της Formula 1 συνεχίστηκε στην πίστα του Σακχίρ για το Grand Prix Μπαχρέιν με το FP2 να μας δίνει μια γεύση για το τι να περιμένουμε το υπόλοιπο τριήμερο. Η διαδικασία διεξήχθη σε συνθήκες που περιμένουμε και στον αγώνα της Κυριακής και το αποτέλεσμά της ήταν απρόσμενο.

Ταχύτερος μετά την πρώτη ημέρα δοκιμών ήταν ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG. Ο Βρετανός 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:30,374 και ήταν με διαφορά στην κορυφή. Ο χρόνος αυτός ήταν μάλιστα ταχύτερος από αυτόν που έθεσε το 2023 στις κατατακτήριες δοκιμές. Τα καλά νέα για τη Mercedes συνεχίστηκαν, μιας και ο George Russell βρέθηκε στη 2η θέση και ολοκλήρωσε το 1-2 για τη γερμανική ομάδα.

Τρίτος ήταν ο Fernando Alonso της Aston Martin o οποίος υπολειπόταν 0,286 δευτερόλεπτα από το χρόνο του Hamilton. Ακολούθησε ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari, με την ιταλική ομάδα να μην δείχνει προς ώρας το πρόσωπο που είδαμε στις χειμερινές δοκιμές.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν και τις προβλέψεις μας για τη νέα σεζόν. Ακούστε τη στο παρακάτω βίντεο. 

Ο Oscar Piastri ήταν στην 5η θέση για λογαριασμό της McLaren Racing. Ο Αυστραλός σημείωσε μια καλή επίδοση και ξεπέρασε τον Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο μακριά από το χρόνο του Hamilton, κάτι αρκετά ανησυχητικό. Ωστόσο ο ρυθμός αγώνα του ήταν άκρως ανταγωνιστικός και καλύτερος από τον ανταγωνισμό.

Θετική έκπληξη η 7η θέση του Nico Hulkenberg με τη Haas, στον καλύτερο γύρο της αμερικανικής ομάδας έως τώρα, συμπεριλαμβανομένων των τριών ημερών χειμερινών δοκιμών. Ο Lance Stroll βρέθηκε 8ος, μπροστά από τον Charles Leclerc ο οποίος δεν έκανε καθαρή γρήγορη προσπάθεια. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Sergio Perez.

Στο δεύτερο μισό της διαδικασίας οι ομάδες επικεντρώθηκαν στο ρυθμό αγώνα με πολλά καύσιμα. Μπορεί η Mercedes να είναι πρώτη στην κατάταξη, όμως η Red Bull Racing δείχνει να έχει εξαιρετικό ρυθμό.

Η δράση συνεχίζεται την Παρασκευή στις 14:30 ώρα Ελλάδος με την τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP2 GP Μπαχρέιν 

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles