spot_img

GP Μπαχρέιν FP3: O Raikkonen σε δικό του κόσμο και έτοιμος για pole

O Kimi Raikkonen βρέθηκε στη κορυφή των χρόνων και στο FP3, με την Ferrari να δείχνει το απόλυτο φαβορί για την pole-position.

Ο Φινλανδός και σήμερα ήταν εντυπωσιακός και έδειξε πως ο ίδιος και η Ferrari έχουν τη δυνατότηα για να πάρουν σήμερα την pole position. O χρόνος του Φινλανδού ήταν στο 1:29.868 και άφησε στην 2η θέση τον Max Verstappen για πάνω από μισό δευτερόλεπτο. Στην 3η θέση έμεινε ο Daniel Ricciardo, δείχνοντας πως η Red Bull είναι ικανή να ξεπεράσει και την Mercedes.

Στην 4η θέση έμεινε ο Lewis Hamilton, με την Mercedes να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τα ελαστικά και το κράτημα της W09. O Sebastian Vettel δεν έκανε χρόνο στα τελευταία λεπτά λόγω προβλήματος στα bargeboards, ενώ ο Valtteri Bottas είχε μπλοκάρισμα στη στροφή 1.

 Best of the rest ήταν οι δύο Renault που δείχνουν ικανές να μπουν στο Q3, ενώ ο Pierre Gasly έφερε την Toro Rosso στην 9η θέση, μπροστά από την McLaren του Fernando Alonso που έκλεισε την πρώτη 10άδα.

Το FP3

Η διαδικασία ξεκίνησε με την Ferrari να είναι η ομάδα που έβγαλε πρώτη τα μονοθέσια της στη πίστα. Στα πρώτα λεπτά είδαμε αρκετούς installation laps από τα μονοθέσια, με τις ομάδες να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους.

Δυστυχώς, οι χρόνοι από τη συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι αντιπροσωπευτικοί για τις κατατακτήριες, καθώς οι συνθήκες πίστας και αέρα θα είναι τελείως διαφορετικές. Αυτός είναι πιθανότατα ο λόγος που η Ferrari πίεσε στο όριο στο FP2.

Ο πρώτος χρόνος σημειώθηκε στο 21ο λεπτό της διαδικασίας από τον Carlos Sainz στο 1:33.893. Όμως ο Bottas έγραψετο 1:30.781 για να ανέβει εκείνος στη κορυφή. Ο Hamilton στον πρώτο γρήγορο γύρο του ήταν 0.183s πιο αργός, με τις δύο Mercedes να είναι με την super-soft γόμα. Ο Raikkonen έκανε ένα έντονο μπλοκάρισμα στη στροφή 10 στον πρώτο του γύρο, ενώ ο Vettel επέστρεψε στα pit. O Raikkonen σημείωσε εν τέλει χρόνο με την super-soft, όμως ήταν 0.460s πιο αργός από τον συμπατριώτη του.

Όλο και περισσότερα μονοθέσια βγήκαν σε εκείνο το σημείο της πίστας και στο μέσον της διαδικασίας, ο Bottas ήταν 1ος, με τον Hamilton πίσω του και τον Raikkonen να κλείνει τη πρώτη 3άδα, ενώ ακολούθησαν οι Alonso, Perez, Hartley, Gasly, Grosjean, Ocon & Sainz.

Οι δύο Red Bull έκαναν εκείνη την ώρα τη δική τους εμφάνιση στη πίστα με την soft γόμα ελαστικών. Ο Ricciardo έκανε λάθος στη τελευταία στροφή και έμεινε στην 4η θέση, με τον Verstappen να ανεβαίνει 2ος, 0.1s πίσω από τον Bottas.

Όταν ήρθε η σειρά του Vettel, o Γερμανός έγραψε τον ταχύτερο γύρο της διαδικασίας στο 1:30.719 με την super-soft και ήταν 0.062s ταχύτερος της Mercedes. Με δεδομένο το ό,τι η Red Bull ήταν με πιο αργή γόμα, τότε δημιουργούνται ερωτηματικά για τα φορτία καυσίμου του κάθε οδηγού.

Ο Raikkonen όμως βγήκε με το νέο σετ της super-soft γόμας ελαστικών και σημείωσε το 1:29.868 για να ανέβει στην 1η θέση της κατάταξης. Μάλιστα, ο χρόνος του ήταν ελάχιστα ταχύτερος από αυτόν της Παρασκευής. Ο Bottas από τη μεριά του, έκανε λάθος στον πρώτο του γύρο και πλήγωσε τα εμπρός ελαστικά του με ένα δυνατό μπλοκάρισμα. Από την άλλη, ο γύρος του Hamilton ήταν απογοητευτικός, με τον Βρετανό να είναι 0.8s πιο αργός από τον Raikkonen.

Στα τελευταία λεπτά βγήκαν και οι δύο Red Bull ώστε να κάνουν με την super-soft ταχύτερα περάσματα. Ο Verstappen ανέβηκε στην 2η θέση και ο Ricciardo έμεινε στην 3η, όμως και οι δύο ήταν πάνω από 0.5s. O Hamilton και ο Bottas δεν έκαναν άλλους γρήγορους γύρους, με τον Vettel να μην βγαίνει καθόλου, λόγω προβλήματος στα πλαϊνά αεροδυναμικά bargeboards.

Στις πίσω θέσεις, η Renault έδειξε ικανή για να μπει στο Q3, με την Toro Rosso επίσης και πάλι στη πρώτη 10άδα.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles