spot_img

Ο Hamilton θα δεχθεί 5 θέσεις ποινή για αλλαγή κιβωτίου

Ο Lewis Hamilton θα εκκινήσει τον αγώνα 5 θέσεις πιο πίσω από εκείνη που θα πάρει στις κατατακτήριες, μετά από αλλαγή της Mercedes στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο Βρετανός 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ετοιμάζεται για έναν δύσκολο αγώνα στο Μπαχρέιν και τη πίστα του Sakhir. Οι ελεύθερες δοκιμές δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο για τα ασημί βέλη, καθώς ήταν πάνω από 0.5s πίσω από τις δύο Ferrari.

Και για να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, η Mercedes αντικατέστησε το κιβώτιο της W09, καθώς βρήκε διαρροή υγρού. Αυτό ανακαλύφθηκε στο Μπαχρέιν, όταν έγινε ο καθιερωμένος έλεγχος και το νέο κιβώτιο θα κάνει ντεμπούτο στο FP3. To κάθε κιβώτιο θα πρέπει να αντέχει 6 αγώνες πριν γίνει η όποια αλλαγή. Εάν γίνει νωρίτερα, ο οδηγός θα δεχθεί 5 θέσεις ποινή.

Νέο κιβώτιο θα έχει και ο Valtteri Bottas, καθώς μετά το ατύχημα στο Q3 στην Αυστραλία, αναγκάστηκε ήδη στην πρώτη του αλλαγή. Τώρα για το Μπαχρέιν σύμφωνα με τους κανονισμούς, δικαιούται μία επιπλέον.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τον Hamilton, o οποίος γνωρίζει πως η καλύτερη θέση από την οποία θα εκκινήσει είναι η 6η.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles