spot_img

GP Ντόχα: Ο λόγος του Quartararo

Ο Fabio Quartararo ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο GP Ντόχα, παίρνοντας μια τεράστια νίκη για τον ίδιο και δεύτερη σερί για την Yamaha στο Πρωτάθλημα.

Ο Γάλλος έκανε έναν απίστευτο αγώνα στη πίστα του Losail για να κατακτήσει την πρώτη του φετινή νίκη. Εντυπωσιακά προσπεράσματα, δυνατός ρυθμός, με τον Quartararo να επιτίθεται στο τέλος του αγώνα και να περνά στη κορυφή. Έχοντας τη πρωτοπορία, δεν άφησε κανέναν να τον αμφισβητήσει και έδωσε στη Yamaha τη δεύτερη νίκη σε δύο αγώνες στο 2021. Στην 2η θέση του αγώνα τερμάτισε ο Johann Zarco. O Γάλλος έκανε έναν πολύ δυνατό αγώνα και πήρε το δεύτερο σκαλί του βάθρου στο νήμα κερδίζοντας τον teammate του. Ακριβώς πίσω του τερμάτισε ο rookie Jorge Martin. O Ισπανός ήταν εντυπωσιακός, είχε τη πρωτοπορία για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Όμως, το βάθρο είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα μόλις στον δεύτερο αγώνα του στην κατηγορία.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 4 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η τέταρτη θέση καταλήφθηκε από τον Alex Rins, ο οποίος μονομάχησε πανέμορφα με τον Maverick Vinales και επικράτησε στη γραμμή για μόλις 0.023s. Ο Peco Bagnaia ήταν άλλο μισό δευτερόλεπτο πίσω από τους Ισπανούς στην 6η θέση και πίσω από τις δορυφορικές Ducati της Pramac, σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ωστόσο αποτέλεσμα για τον Ιταλό. Ο πρωταθλητής Joan Mir ολοκλήρωσε στην 7η θέση, μετά από έναν αγχωτικό αγώνα.

Ο Brad Binder κατετάγη στην 8η θέση σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τον ίδιο και την KTM. Ο Jack Miller επανέλαβε το ίδιο αποτέλεσμα όπως και στον πρώτο αγώνα στο Losail, με μια απογοητευτική 9η θέση. Παρόλο που έδωσε τα μέγιστα, ο Αυστραλός σημείωσε μια επίδοση που σίγουρα δεν ανέμενε. Η Repsol Honda παρέμεινε προσκολλημένη στην μετριότητα, με τους Pol Espargaro και Stefan Bradl να μην καταφέρνουν κάτι καλύτερο από τη 13η και 14η θέση αντίστοιχα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η βαθμολογούμενη 15άδα του GP Ντόχα είχε την μικρότερη χρονική διαφορά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Μόλις 8,928 δευτερόλεπτα χώρισαν τον νικητή Quartararo από τον 15ο Miguel Oliveira. Μετά από ακόμα έναν φοβερό αγώνα, ο Johann Zarco τίθεται επικεφαλής στη βαθμολογία με 40 βαθμούς. Οι Quartararo και Vinales ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με 36, σε μια πολύ καλή συγκομιδή βαθμών για τις εργοστασιακές Yamaha.

Αποτελέσματα GP Ντόχα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles