spot_img

GP Ολλανδίας: Επιστροφή στις νίκες για Bagnaia, διπλή πτώση για Quartararo

Ο Pecco Bagnaia ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του GP Ολλανδίας, σε έναν αγώνα που «έβαλε φωτιά» στο πρωτάθλημα, καθώς όλοι οδεύουν στο καλοκαιρινό διάλειμμα.

Το GP Ολλανδίας ήταν ένας αγώνας με ιδιαίτερες συγκινήσεις για την κατηγορία του MotoGP. Εκτός της απουσίας μάχης για την πρώτη θέση, η επαφή των Quartararo και Espargaro στο πρώτο σκέλος του αγώνα άλλαξε τα δεδομένα στην υπόλοιπη κατάταξη. Ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha είχε μία δεύτερη πτώση στο ίδιο σημείο με την πρώτη (στροφή 5) στο γύρο 12, με τον αγώνα του να λήγει πρόωρα. Παράλληλα, ορισμένες σταγόνες βροχής έκαναν λίγο πιο απρόβλεπτο το φινάλε του GP Ολλανδίας.

Ο μόνος που έμεινε ανεπηρέαστος από όλα τα παραπάνω ήταν ο Francesco Bagnaia. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati διατήρησε την πρωτοπορία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, νίκησε για 3η φορά το 2022 και μείωσε την απόστασή του από την κορυφή του Πρωταθλήματος. Ο Marco Bezzecchi (2η θέση) ολοκλήρωσε το 1-2 για το ιταλικό εργοστάσιο, σημειώνοντας το πρώτο podium της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία.

Στο τρίτο και τελευταίο σκαλί του podium ανέβηκε ο Maverick Vinales με Aprilia, με τον teammate του, Aleix Espargaro, να έπεται στην 4η θέση. Ο Ισπανός είχε τρομερή ανάκαμψη από τη 15η θέση που έπεσε, μετά την επαφή με τον Quartararo στους πρώτους γύρους. Το διπλό προσπέρασμα στους Brad Binder (KTM) και Jack Miller (Ducati), που κατέληξαν στις θέσεις 5 και 6, ανήκει στα highlights της σεζόν.

Οι Ισπανοί Jorge Martin (Ducati) και Joan Mir (Suzuki) βρέθηκαν στις θέσεις 7 και 8 αντίστοιχα, με τον Miguel Oliveira (KTM, 9η θέση) και Alex Rins (Suzuki, 10η θέση) να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ο Enea Bastianini με Ducati ολοκλήρωσε το GP Ολλανδίας στην 11η θέση. Οι μοναδικοί αναβάτες της Honda που βαθμολογήθηκαν ήταν αυτή της δορυφορικής ομάδας, με τον Takaaki Nakagami στη 12η και τον Alex Marquez στη 15η θέση. Ανάμεσά τους τερμάτισαν οι Johann Zarco και Fabio Di Giannantonio, αμφότεροι με δορυφορική Ducati.

Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Andrea Dovizioso (Yamaha), Luca Marini (Ducati), Stefan Bradl (Honda), Remy Gardner (KTM) και Lorenzo Savadori (Aprilia). Οι αναβάτες που εγκατέλειψαν ήταν ο Raul Fernandez με ΚΤΜ και οι Yamaha των Fabio Quartararo, Franco Morbidelli και Darryn Binder.

Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, ο πρωτοπόρος Fabio Quartararo είδε τη διαφορά του από τον Aleix Espargaro να μειώνεται στους 21 πόντους, με τον Johann Zarco να είναι στους 58 και τον Francesco Bagnaia στους 66 πόντους μακριά από την κορυφή. Επόμενος αγώνας είναι το GP Μεγάλης Βρετανίας στις 7 Αυγούστου.

Αποτελέσματα GP Ολλανδίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles