spot_img

GP Ολλανδίας FP1: Ταχύτερος ο Hamilton, κοντά του ο Verstappen

Ο Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος στο FP1 του GP Ολλανδίας στην πίστα Zandvoort, σε μια πρώτη περίοδο με περίπου 20 λεπτά δράσης. 

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, η θερμοκρασία αέρα ήταν αρχικά στους 18 βαθμούς, ενώ η θερμοκρασία οδοστρώματος στους 23 βαθμούς. Στα πρώτα λεπτά, η πλειοψηφία των οδηγών βγήκε με τα hard ελαστικά, ενώ μερικοί οδηγοί χρησιμοποίησαν τη medium γόμα. Οι οδηγοί συμπλήρωναν αρκετά χιλιόμετρα ώστε να εξοικειωθούν με την πίστα και να μαζέψουν πολύτιμα δεδομένα.

Διαβάστε επίσης: Ferrari και Red Bull ψάχνουν το μυστικό της Mercedes

Στα πρώτα 15 λεπτά, ο Max Verstappen αρχικά είχε τον ταχύτερο χρόνο, 2 λεπτά αργότερα όμως ο Lando Norris ανέβηκε στην πρώτη θέση με 1:12.679. Πίσω του έμεινε ο Ολλανδός με διαφορά μόλις 0,076s. Ο Norris έκανε το χρόνο του με τα medium ελαστικά, ενώ ο Verstappen χρησιμοποιούσε τη hard γόμα.

Λίγο μετά έκανε την εμφάνισή της η κόκκινη σημαία, όταν ο Sebastian Vettel αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος του και πάρκαρε την Aston Martin στην έξοδο του pitlane. Ακλούθησε διακοπή για τουλάχιστον 35 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά βγήκαν όλοι οι οδηγοί (εκτός των Vettel, Tsunoda) με soft ελαστικά για μία γρήγορη προσπάθεια.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Ο Lewis Hamilton βρέθηκε στην πρώτη θέση στο FP1 με χρόνο στο 1:11.500, με τον Verstappen να ακολουθεί 0.097s πίσω του. Στην 3η θέση ακολούθησε ο Carlos Sainz με Ferrari SF21 μόλις 0,101s πίσω από τον Hamilton, έχοντας μάλιστα το ταχύτερο πρώτο χρονομετρημένο κομμάτι. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Charles Leclerc, επίσης με Ferrari, μόλις 0,022s πίσω από τον teammate του.

Στην 5η θέση ήταν ο Valtteri Bottas με Mercedes στα 0,238s πίσω από τον Hamilton. Καλό πλασάρισμα είχαν οι Alpine με τον Alonso στην 6η και τον Ocon στην 7η θέση. Τη 10αδα έκλεισαν οι Giovinazzi με Alfa Romeo, Lance Stroll με Aston Martin και Pierre Gasly με Alpha Tauri. 

Μέτρια εμφάνιση για τη McLaren, 11ος o Norris που δεν έκανε στο τέλος προσπάθεια με soft, ενώ ο Ricciardo που έκανε μια τελευταία γρήγορη προσπάθεια, έμεινε μόλις στη 14η θέση. Ανταγωνιστικές ήταν και πάλι οι 2 Williams, με τον Latifi στη 12η και τον Russell στη 15η θέση. Ο Kimi Raikkonen ήταν αρκετά πιο αργός από τον teammate του στη 13η θέση με τη δεύτερη Alfa Romeo. Πολύ κακή εμφάνιση για τον Sergio Perez με Red Bull, μόλις στη 16η θέση, ενώ οι δύο Haas ήταν στη 17η και 18η θέση με τον Mazepin ταχύτερο του Schumacher κατά 0,331s. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στις τελευταίες δύο θέσεις ήταν ο Sebastian Vettel με Aston Martin και Yuki Tsunoda με Alpha Tauri. Αμφότεροι αντιμετώπισαν προβλήματα στη διαδικασία και συμπλήρωσαν ελάχιστα χιλιόμετρα, ενώ ο Ιάπωνας δεν ολοκλήρωσε κάποιο γρήγορο γύρο.

Αποτελέσματα FP1 GP Ολλανδίας

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles