spot_img

GP Ολλανδίας QP: Εκπληκτική pole για τον Zarco

O Johann Zarco έκανε τα μαγικά του στο Assen και σε βρόχινες συνθήκες πήρε την πρώτη του pole position στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Γάλλος αναβάτης της Tech 3, περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή και έγραψε ένα απίστευτο πέρασμα στο βρεγμένο με χρόνο 1:46.141. Πίσω του, άφησε τον Marc Marquez, που θα εκκινήσει από την 2η θέση, ενώ στην 3η θέση ήταν ο πολύ δυνατός Danilo Petrucci.

O Valentino Rossi θα εκκινήσει από την 4η θέση, ενώ ο Vinales από την 11η. Κακές κατατακτήριες για την Ducati, με τον Dovizioso μόλις 9ο και τον Lorenzo πίσω στην 21η θέση.

Το Q1 διεξήχθη υπό βρόχινες καιρικές συνθήκες και όπως γίνεται συνήθως, είχαμε πολλές εκπλήξεις. Τελικά μετά από πολλές ανακατατάξεις, ο Scott Redding πέρασε στην 1η θέση, ενώ στην 2η θέση βρέθηκε ο Sam Lowes με την Aprillia, σε μια εξαιρετική εμφάνιση.

Εκτός έμειναν ονόματα όπως ο Aleix Espargaro, o Andrea Iannone και ο απογοητευτικός Jorge Lorenzo, που θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 21η θέση.

Οι πρώτοι γύροι στο Q2 πέρασαν, με τον Valentino Rossi στην κορυφή και τους Redding και Lowes να ακολουθούν. Αμέσως όμως, ο Petrucci έσπασε τον χρόνο και σιγά σιγά όλοι οι αναβάτες έβρισκαν καλό ρυθμό στο βρεγμένο.

Πολλοί οδηγοί βγήκαν με πολλά καύσιμα και δεν είχαν σκοπό να μπουν στα pit για αλλαγή μοτοσυκλέτας.

Ο Marquez έγραψε το 1:46.847 και ανέβηκε στην 1η θέση, με τον Rossi να ακολουθεί στην 2η θέση και τον Zarco στην 3η πολύ κοντά του. Όμως, οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς και ο Petrucci ξαναπέρασε στην κορυφή γράφοντας το 1:46.526. Ο κινητήρας του Sam Lowes έσπασε στο τέλος, με 1 λεπτό να μένει στο ρολόι.

Τελικά σε νεκρό χρόνο, ο Marquez πέρασε στην 1η θέση και πάλι με έναν πολύ καλό χρόνο, όμως ο Johann Zarco, o εκπληκτικός Zarco έγραψε το 1:46.141 και πήρε μια μαγική pole position στο Assen.

O Valentino Rossi δεν μπόρεσε κάτι καλύτερο από την 4η θέση, με τον teammate του να είναι πίσω στην 11η, ενώ μια πτώση για τον Andrea Dovizioso δεν του επέτρεψε κάτι καλύτερο από την 9η.

Ο Zarco θα εκκινήσει από την 1η θέση, στην 2η ο Marquez και στην 3η ο Petrucci.

Αποτελέσματα Q2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles