spot_img

GP Ολλανδίας Race: Θρίαμβος Marquez σε έναν εκπληκτικό αγώνα

O Marc Marquez ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Ολλανδίας για το 2018, σε έναν αγώνα όπου είχαμε φοβερές και εντυπωσιακές μάχες μέχρι και τη τελευταία στροφή.

Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός κατά τη διάρκεια του αγώνα, έδωσε φοβερές μάχες και οδηγώντας εκπληκτικά πήρε μια τεράστια νίκη στο Assen για να αυξήσει και πάλι τη διαφορά στη βαθμολογία. Παρά το γεγονός πως είχε έντονες στιγμές, ειδικά όταν πήγε να πέσει μετά από επαφή, αλλά χάρισε ένα εκπληκτικό σόου και ήταν άξιος νικητής. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Alex Rins με την Suzuki, κάνοντας επίσης έναν εντυπωσιακό αγώνα και άντεξε μέχρι το τέλος για να πάρει ένα άξιο αποτέλεσμα, δείχνοντας πως είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Maverick Vinales, ο οποίος επέστρεψε στα καλά αποτελέσματα, πιέζοντας μέχρι το τέλος, όμως το σερί της Yamaha δίχως νίκες συνεχίζεται.

Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Andrea Dovizioso που σίγουρα θα είναι απογοητευμένος που δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη, ενώ ο Valentino Rossi έκλεισε την πρώτη 5άδα και ήταν αρκετά άτυχος όταν στους τελευταίους γύρους έχασε έδαφος στη μάχη με τον Dovi. Ακολούθησε o Cal Crutchlow με την LCR Honda, ενώ ο Jorge Lorenzo τερμάτισε στην 7η θέση. Ο Ισπανός έκανε ίσως τη καλύτερη εκκίνηση της 10ετίας, καθώς από 10ος έστριψε 2ος, όμως στα τελευταία στάδια έχασε χρόνο και θέσεις.

Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Johann Zarco, Alvaro Bautista και Jack Miller.

O Αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Lorenzo έκανε κάτι το εξαιρετικό και απίστευτο και στη δεύτερη στροφή ήταν στη 2η θέση του αγώνα, με τον Dovizioso να κερδίζει κι εκείνος θέση, με τον Rossi να είναι στην 5η θέση. Οι δύο Suzuki είχαν τις θέσεις 6 και 7 στην εκκίνηση, ενώ αρκετοί έχασαν θέσεις.

Ο Lorenzo ήταν εκπληκτικός και προσπέρασε τον Marquez για την 1η θέση με μια απαιτητική κίνηση, ενώ ο Rossi πίσω, επίσης με μια εκπληκτική κίνηση, ανέβηκε στην 3η θέση. Ο Lorenzo πέρασε τη γραμμή για να ολοκληρώσει στη 1η θέση, έχοντας εκκινήσει από την 10η, όμως ο Marquez επιτέθηκε και ξαναπέρασε στη κορυφή. Ξαφνικά οι διαφορές μηδενίστηκαν, με τους 8 πρώτους να είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, ενώ ο Zarco είχε περάσει στην 9η θέση και προσπαθούσε να κρατήσει επαφή.

Όμως ο Lorenzo δεν τα παράτησε και ξαναπέρασε τον Marquez, ενώ και ο Rossi βρήκε την ευκαιρία και ανέβηκε στην 2η θέση. Ο Dovizioso προσπάθησε να πιάσει στον ύπνο τον Marquez αλλά δεν κατάφερε στη στροφή 2.

Ο Lorenzo έκανε ένα περίεργο πάτημα και έχασε φορα, με τον Rossi να πέφτει πάνω στον Ισπανό, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε πτώση. Οι Dovi και Marquez συνέχισαν τη μάχη τους αλλάζοντας θέσεις. Τα πράγματα άλλαζαν από τον ένα γύρο στον άλλο, με τον Vale να χάνει δύο θέσεις από τους Marquez και Dovi μετά τη στροφή 3 στον 6ο γύρο, όμως ο ταχύτερος στη πίστα ήταν ο Vinales που είχε σκαρφαλώσει στην 6η θέση.

Καθώς οι Dovi και Marquez άλλαξαν και πάλι θέσεις, ο Rins πέρασε τον Rossi για την 4η θέση, ενώ στον επόμενο γύρο πέρασε και τον Ιταλό της Ducati για να βρεθεί σε θέση βάθρου.

Τα πράγματα ηρέμησαν αλλά μόλις για έναν γύρο, με τη μάχη των 9 πρώτων να είναι φανταστική, όλα άλλαξαν όταν ο Rins στην έξοδο της στροφής 5 πέρασε τον Marquez, o οποίος παραλίγο να πέσει, αλλά έμεινε στην 4η θέση, ενώ ο Rossi είχε υποχωρήσει στην 7η. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Lorenzo να κάνει μια μικρή διαφορά, με τον Rins όμως να βλέπει πως έχει την ευκαιρία να πιέσει για τη νίκη, όμως πίσω του ήταν οι Dovizioso και Marquez που τον πέρασαν γρήγορα.

Στον 15ο γύρο όμως, ο Dovi βρήκε χαλαρό τον Lorenzo και πέρασε στη πρωτοπορία του αγώνα από τον Lorenzo, ενώ ο Vinales είχε ανέβει στην 4η θέση, όμως ήταν περίπου 1s μακριά από τους τρεις πρώτους. O Marquez επιτέθηκε στον επόμενο γύρο και προσπέρασε τον Lorenzo, όμως δεν κράτησε για ούτε έναν γύρο τη θέση του, ενώ έχασε και από τον Vinales μια ακόμα  θέση.

Ο Lorenzo προδόθηκε από τον εαυτό του και αντί να περάσει στη 1η θέση, κατάφερε να χάσει και να πέσει 5ος, με τον Rossi να είναι στην 4η θέση. Με 8 γύρους πλέον να απομένουν, ο Vinales έκανε την επίθεση και προσπέρασε τον Marquez και στην 8 πέρασε στην 1η, με τον αναβάτη της Honda να τον ακολουθεί και στη στροφή 1 του επόμενου γύρου ανέκτησε και πάλι τη πρωτοπορία.

Δύο γύρους αργότερα, οι Vinales και Marquez βγήκαν δίπλα δίπλα στη στροφή 11 και στα φρένα βγήκαν και οι δύο εκτός πίστας και οι Dovi – Rossi τους πέρασαν και πάλι.

Πέντε γύρου πριν το τέλος, Rossi, Dovizioso και Marquez βγήκαν δίπλα δίπλα από τη στροφή 5 και ο Ισπανός ανέκτησε ξανά τη 1η θέση, μη θέλοντας να τα παρατήσει. Ξαφνικά, οι Rins και Crutchlow που είχαν τις θέσεις 5 και 6, είχαν κολλήσει πίσω τους, ενώ ο Lorenzo είχε πέσει 7ος και ήταν πάνω από 1s μακριά.

Καθώς ο Marquez είχε ανοίξει τη διαφορά, με τους Rossi και Dovi να δίνουν μάχη και να βγαίνουν εκτός πίστας στη στροφή 1 και να χάνουν έδαφος, με τον Rossi να είναι 6ος.

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Marquez είχε προβάδισμα πάνω από 1s, με τον Rins να επιτήθεται και να δίνει τη μάχη για το βάθρο. Και πράγματη στη στροφή 14, μπήκε στην εσωτερική του Vinales και τον προσπέρασε, ενώ και ο Rossi επιτέθηκε στον Dovizioso.

Βγαίνοντας από τη στροφή 18, ο Marquez πέρασε τη γραμμή του τερματισμού από τη 1η θέση, ενώ πίσω οι Rins, Vinale και Dovizioso τερμάτισαν με πολύ μικρή διαφορά μεταξύ τους, με τον Rossi να μένει 5ος.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles