spot_img

Ποινή 3 θέσεων στον Vettel γιατί παρεμπόδισε τον Sainz

O Sebastian Vettel δεν θα ξεκινήσει τον αγώνα του GP Αυστρίας από την 3η θέση, καθώς θα βρεθεί τρεις θέσεις πιο πίσω από αυτή των κατατακτηρίων.

Ο Γερμανός στο Q2, είχε μόλις ολοκληρώσει τον γύρο του που τον είχε φέρει στη κορυφή της κατάταξης και πήγαινε πολύ αργά στην έξοδο της στροφής 1. Ο Sainz από την άλλη, μόλις είχε ξεκινήσει τη τελευταία του προσπάθεια για να μπορέσει να μείνει εντός 10άδας, όμως ο οδηγός της Ferrari ήταν πάνω στην αγωνιστική γραμμή και αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας.

Παρά το γεγονός πως ο οδηγός της Renault πέρασε στο Q3, οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και μετά τις κατατακτήριες αποφάσισαν να δώσουν 3 θέσεις ποινή στον Vettel. Ως αποτέλεσμα, ο αγώνας του 4 φορές πρωταθλητή γίνεται ακόμα πιο δύσκολος, καθώς θα βρεθεί πίσω από τους Raikkonen, Verstappen και Grosjean.

O Sainz από την μεριά του, τόνισε μετά τις κατατακτήριες πως το συμβάν αυτό δεν τον επηρρέασε ιδιαίτερα, όμως από την άλλη ο Vettel επιβεβαίωσε πως ούτε η ομάδα τον είχε ειδοποιήσει πως ερχόταν άλλο μονοθέσιο, ούτε τον είχε δει από τους καθρέφτες του μετά το τέλος του γύρου του.

Οι αγωνοδίκες από την άλλη παρά τις δηλώσεις των οδηγών, εξήγησαν πως ο λόγος της ποινής είναι πως ο Vettel πήγαινε υπερβολικά και αχρείαστα αργά στην αγωνιστική γραμμή.

Θα μπορέσει ο Vettel από την 6η θέσει να απειλήσει τις Mercedes στον αυριανό αγώνα;

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles