spot_img

GP Πορτογαλίας: Ασταμάτητος Hamilton στο Portimao

O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του GP Πορτογαλίας, παίρνοντας μια εμφατική νίκη, σε έναν αγώνα γεμάτο μάχες στη κορυφή.

Ο Βρετανός έκανε τα πάντα σωστά στον αγώνα, παρά το γεγονός πως έπεσε στην 3η θέση μετά το Safety Car. Όντας ο ταχύτερος οδηγός στη πίστα, έκανε τα κρίσιμα προσπεράσματα εντός αυτής και κατέκτησε την 97η νίκη της καριέρας του. Μετά το Pit-stop έκανε διαχείριση, δεν απειλήθηκε ποτέ και διεύρυνε το προβάδισμα του στην βαθμολογία των οδηγών. Ο Max Verstappen τερμάτισε στην 2η θέση του αγώνα. Ο Ολλανδός προσπάθησε για τη νίκη, ήταν κοντά στην Mercedes αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει τον Βρετανό, με τη μεταξύ τους μάχη να είναι πλέον 2-1 υπέρ του Πρωταθλητή. Το βάθρο έκλεισε ο Valtteri Bottas, ο οποίος ξέρει πως μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο σήμερα. Όμως έχασε εύκολα από τον teammate του και αρκέστηκε με τους 16 βαθμούς κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 2 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Sergio Perez είχε έναν ήσυχο αγώνα στην 4η θέση, όμως ξέρει πως μπορούσε να έχει καλύτερη διαχείριση από την ομάδα στην στρατηγική. Ο Lando Norris έκανε ακόμα μια τρομερή προσπάθεια και πήρε την 5η θέση ως Best of the Rest μπροστά από την Ferrari του Charles Leclerc που έκανε και πάλι εξαιρετικό αγώνα. Οι δύο Alpine έκαναν έναν φοβερό αγώνα για να πάρουν τη δεύτερη συνεχόμενη βαθμολόγηση, με τους Esteban Ocon και Fernando Alonso να παίρνουν τις θέσεις 7 και 8. Ιδιαίτερα ο Ισπανός ήταν εντυπωσιακός με την hard γόμα. Ο Daniel Ricciardo ολοκληρώθηκε στην 9η θέση, ενώ τη 10άδα έκλεισε ο Pierre Gasly.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Πορτογαλίας

Ο Aγώνας

Στην εκκίνηση, οι δύο Mercedes έκαναν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, με τον Hamilton να κοιτά να μην δώσει καμία ευκαιρία στον Verstappen να επιτεθεί. Ο Sainz προσπέρασε τον Perez για την 4η θέση, με τους Norris και Ocon να δίνουν μια τρομερή μάχη. Στην Τ11, ο Βρετανός βούτηξε από την εξωτερική και κατάφερε να περάσει.

Μπαίνοντας όμως στον δεύτερο γύρο, ο Kimi Raikkonen πήγε να προσπεράσει τον teammate του, όμως είχαν επαφή. Η εμπρός αεροτομή του Φινλανδού διαλύθηκε και κόλλησε κάτω από την Alfa Romeo. Ως αποτέλεσμα, δεν κατάφερε να στρίψει, κόλλησε στην αμμοπαγίδα και το Safety Car έκανε την εμφάνιση του. Στην πρώτη 10άδα δεν είχε αλλάξει κάτι άλλο, με τον Ricciardo να έχει κερδίσει τρεις θέσεις, ανεβαίνοντας 13ος.

Όταν το SC αποχώρησε, ο Bottas έκανε μια εκπληκτική δουλειά και έπιασε στον ύπνο τον Hamilton. Ο Verstappen μύρισε αίμα και πέρασε από την εξωτερική τον Βρετανό, ο οποίος δεν έπαιξε σκληρή άμυνα. Πίσω ο Norris έκανε εξαιρετικές κινήσεις περνώντας τους Perez και Sainz έδιναν μάχη. Ο Leclerc κατάφερε να κερδίσει μια θέση, ενώ ο Ricciardo δύο.

Στον 11ο γύρο, ο Hamilton κόλλησε πίσω από τον Verstappen και τον προσπέρασε πριν την T1. Οι δύο έδωσαν μάχη στην Τ3, με τον 7 φορές Πρωταθλητή να μένει μπροστά. Αμέσως κατάφερε να κολλήσει πίσω από τον Bottas, με τους δύο να δίνουν μάχη και να απομακρύνονται από τον Verstappen. Μέχρι τον 14ο γύρο δεν είδαμε κάποια μάχη, με τον Perez να περνάει τον Norris για την 4η θέση. Μεγάλος χαμένος του πρώτου stint ήταν ο Russell, o οποίος είχε πέσει στην 16η θέση, έχοντας κακό ρυθμό.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Στον 20ο γύρο όμως ο Hamilton ήταν κοντά. Με το DRS έκανε κίνηση από την εξωτερική και με μια τρομερή κίνηση πέρασε στην 1η θέση και είχε πλέον τον έλεγχο του αγώνα. Ο Bottas από τη μεριά του έπαιξε πολύ καθαρά αφήνοντας αρκετό χώρο. Ο Verstappen ήταν στο DRS του Φινλανδού και έτοιμος να επιτεθεί.

Η Ferrari άνοιξε τον χορό των pit-stop στον 21ο γύρο με τον Sainz να βάζει την medium γόμα, ενώ το ίδιο ακολούθησε ο Tsunoda. H McLaren απάντησε στον επόμενο γύρο με τον Norris για να καλύψουν τον Sainz, ενώ και ο Ocon μπήκε. Ο Βρετανός βγήκε μπροστά από τον Ισπανό και κρατήθηκε μπροστά. Με τον Gasly να μπαίνει για αλλαγή ελαστικών, ήταν πολύ κοντά στο παράθυρο οι τρεις πρώτοι ώστε να βγουν σε κενή πίστα.

Ο Leclerc μπήκε στον 25ο γύρο για την hard γόμα ελαστικών και βγήκε μπροστά από τον Gasly. Σε εκείνο το σημείο ο Ricciardo είχε ανέβει στην 5η θέση, με τους Alonso και Stroll πίσω του μην έχοντας κάνει pit-stop. Μάλιστα, ο Καναδός είχε την soft γόμα από την αρχή.

Έχοντας φτάσει πλέον στον 32ο γύρο, ο Hamilton είχε κάνει ταχύτερο πέρασμα και η διαφορά πλέον ήταν στα 3.5s. O Verstappen συνέχιζε να είναι στο DRS του Bottas και δεν μπορούσε να περάσει. Ο Perez ήταν 9s πίσω του, με τους 7 πρώτους να μην έχουν μπει στα pit. Σε εκείνο το σημείο, ο Ολλανδός έχασε το DRS και η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 1.5s. Στον 34ο γύρο είχαμε αλλαγή σε θέση, με τον Ocon να προσπερνά τον Gasly για την 11η θέση, ενώ ο Hamilton έκανε ακόμα έναν ταχύτερο γύρο.

Διαβάστε επίσης: MotoGP Ισπανία Race: Τεράστια νίκη Miiller και 1-2 η Ducati

Στον 35ο γύρο, η Red Bull πάτησε τη σκανδάλη και έφερε τον Verstappen για την hard γόμα ελαστικών κάνοντας pit-stop στα 2.3s. Στον επόμενο γύρο η Mercedes έφερε τον Bottas με pit-stop στα 3.3s. Ο Φινλανδός βγήκε ακριβώς μπροστά από τον Verstappen. Οι δυο έδωσαν μάχη μέχρι την Τ5, όπου ο οδηγός της Red Bull είχε την εσωτερική και προσπέρασε. Ο Hamilton μπήκε επίσης για αλλαγή ελαστικών στη hard γόμα και βγήκε στην 2η θέση, 3.2s μπροστά από τον Verstappen. Ο Sergio Perez είχε μείνει πλέον στη κορυφή με την medium γόμα.

Τα pit-stop ολοκληρώθηκαν –εκτός του Perez- στον 42ο γύρο με την McLaren Να κάνει ακόμα ένα κακό pit-stop και ο Ricciardo πλέον είχε στο DRS του τον Alonso. Μπροστά, ο Ocon είχε κολλήσει πίσω από τον Sainz που είχε αφήσει νωρίτερα τον Leclerc να περάσει.

Σε εκείνο το σημείο οι δύο Mercedes αντάλλασαν ταχύτερους γύρους, με τον Bottas να είναι πλέον 2.4s πίσω από τον Verstappen. H διαφορά κατέβαινε γύρο με τον γύρο, ενώ ο Perez έμενε έξω. Ο Gasly έπεσε την ίδια ώρα εκτός βαθμών, όταν τον πέρασαν Ricciardo και Alonzo και πλέον είχαν στα 4s τον Sainz μπροστά τους.

Ο Hamilton έπιασε τον Perez στον 50 γύρο, με τον Βρετανό να μην χάνει ούτε χιλιοστό, περνώντας τον με το DRS. O Bottas την ίδια στιγμή ήταν στο 1.2s από τον Verstappen ενώ στη μάχη για την 9η θέση, ο Alonso προσπέρασε τον Ricciardo. H Red Bull έφερε επιτέλους τον Perez για την soft γόμα, ώστε να πάει μέχρι το τέλος και να προσπαθήσει για τον ταχύτερο γύρο. Με 15 γύρους να απομένουν, η διαφορά στη κορυφή ήταν στα 5s, με τον Bottas να κολλά πλέον πίσω από τον Verstappen.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στον 55ο γύρο όμως ο Φινλανδός είχε έλλειψη δύναμης, με την διαφορά να εκτοξεύεται στα 5s. To πρόβλημα ήταν αστοχία αισθητήρα, με τον Perez να κάνει ταχύτερο γύρο. Η Mercedes ήθελε να τον κλέψει και έφερε τον Bottas για την soft γόμα και βγήκε μπροστά από τον Perez με διαφορά.

Η Red Bull απάντησε με τον Verstappen, ο οποίος έβαλε την soft γόμα, κάνοντας 1.9s στάση. Ο Ολλανδός το προσπάθησε στο τελευταίο γύρο όμως βγήκε εκτός πίστας κι έτσι ο Bottas πήρε τον ταχύτερο γύρο.

Ο Hamilton όμως ήταν σε δικό του ρυθμό και με μια ακόμα φοβερή εμφάνιση πήρε την 97η νίκη της καριέρας του στο GP Πορτογαλίας.

Αποτελέσματα GP Πορτογαλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles