spot_img

GP Πορτογαλίας FP2: Μπροστά ο Bottas, σύγκρουση μεταξύ Verstappen-Stroll

O Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στη δεύτερη περίοδο του GP Πορτογαλίας, με τους Verstappen-Stroll να έχουν επαφή.

Το FP2 αποτέλεσε μια άκρως επεισοδιακή διαδικασία, όπου οι ομάδες δεν πήραν όλα όσα ήθελαν. Στο πρώτο ημίωρο είδαμε τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τη πειραματική γόμα της Pirelli. Κανένας οδηγός σχεδόν δεν ήθελε την γόμα αυτή, με τον Verstappen να είναι ταχύτερος.

Επιπλέον, είχαμε δύο κόκκινες σημαίες. Η πρώτη βγήκε μετά τη φωτιά που πήρε το μονοθέσιο του Pierre Gasly στην έξοδο της στροφής 13. Ο Γάλλος είναι καλά στην υγεία του. Η δεύτερη βγήκε από την επαφή των Verstappen και Stroll. Ο Ολλανδός μπήκε στην εσωτερική του Καναδού στην Τ1, με τους δύο να μην περιμένουν την αντίδραση του άλλου. Ο Stroll κατέληξε στα χώματα και κόλλησε εκεί.

Διαβάστε επίσης: GP Τερουέλ FP2: O Nakagami σε τρελό ρυθμό

Ταχύτερος μετά τα 90 λεπτά ήταν ο Bottas στο 1:17.940 και παρέμεινε στη κορυφή της Παρασκευής. Ο χρόνος έγινε με την soft γόμα ελαστικών, με τον Verstappen να ολοκληρώνει στην 2η θέση. Ο Ολλανδός ήταν 0.595s πιο αργός αλλά με την medium γόμα. O Lando Norris ήταν εντυπωσιακός και στο τέλος της διαδικασίας πήρε την 3η θέση στην κατάταξη και έβγαλε εκτός τριάδας την Ferrari.

Ο Charles Leclerc συνέχισε τις καλές εμφανίσεις παίρνοντας την 4η θέση, επίσης με την medium γόμα. Η Ferrari βλέπει τις αναβαθμίσεις να λειτουργούν, με τα χρονόμετρα να μην λένε ψέματα. H διαφορά από την Mercedes είναι την Παρασκευή στα 0.8s.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακολούθησε η McLaren του Carlos Sainz, με τον Ισπανό να έχει βρει τα πατήματά του στην πίστα. Ο Sebastian Vettel με τη δεύτερη SF1000-H ήταν στην 6η θέση, όμως 1.235s μακριά από την κορυφή της κατάταξης. Ο Pierre Gasly έκανε τον 7ο καλύτερο χρόνο για την Alpha Tauri μπροστά από τον Lewis Hamilton. O Βρετανός δεν βρήκε ποτέ καθαρή πίστα, έχοντας κίνηση σε κάθε του γύρο και αύριο πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθεί.

O Esteban Ocon ήταν στην 9η θέση για την Renault, ενώ τη πρώτη 10άδα έκλεισε ο Alex Albon με την δεύτερη Red Bull.  Ο George Russell ήταν εντυπωσιακός και έφερε την Williams στην 11η θέση. Ο χρόνος του ήταν 1.8s πίσω από την κορυφή και άφησε πίσω του τον Sergio Perez. O Daniel Ricciardo δεν είχε τον πιο καθαρό γύρο και έμεινε 13ος. Ο Nicholas Latifi ήταν επίσης πολύ καλός στην 14η θέση, μπροστά από τον Kimi Raikkonen.

O Kevin Magnussen συνέχισε την κατάταξη, με τον Daniil Kvyat να είναι ανάμεσα στις δύο Haas. O Lance Stroll είχε την έξοδο και δεν έγραψε γρήγορη προσπάθεια και έμειν μόνο μπροστά από τον Giovinazzi.

Αποτελέσματα FP2 GP Πορτογαλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles