spot_img

GP Ρωσίας FP1: Αρχή με Leclerc στη κορυφή και ο Verstappen ακολουθεί

O Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός μετά τη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Ρωσία, με τον Max Verstappen να ακολουθεί από κοντά.

Ο Μονεγάσκος είναι γρήγορος από νωρίς και δείχνει πως η Ferrari είναι σε θέση να πατήσει από νωρίς το γκάζι. Έχοντας τη soft γόμα ελαστικών, ο Leclerc έγραψε το 1:34.462 και ήταν 0.082s ταχύτερος του Verstappen ο οποίος έγραψε αργότερα τον ταχύτερο γύρο του αλλά με την ίδια γόμα και ήταν ο ταχύτερος όλων στο τελευταίο κομμάτι. Στη Red Bull ετοιμάζονται περισσότερο για τον αγώνα, παρά για τις κατατακτήριες, μετά και από τη ποινή που έχει δεχθεί τόσο ο Ολλανδός αλλά και οι υπόλοιποι οδηγοί με κινητήρα Honda. O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε στη 3η θέση μπροστά από τις δύο Mercedes.

O Valtteri Bottas ήταν στη 4η θέση μπροστά από τον Lewis Hamilton, με τους δύο οδηγούς να κάνουν το καλύτερο χρόνο τους με τη medium γόμα και γι’αυτό η διαφορά από τη κορυφή είναι στα 0.7s. Ο Alex Albon έμεινε στην 6η θέση, 1s μακριά από τη κορυφή και ήταν 0.2s ταχύτερος του Nico Hulkenberg που ήταν ο Best of the Rest της διαδικασίας, με τον Daniel Ricciardo να τον ακολουθεί στην 8η θέση.

O Sergio Perez έφερε τη Racing Point στη 10άδα την οποία έκλεισε ο Romain Grosejan μπροστά από τον Carlos Sainz με τη McLaren που έμεινε στην 11η θέση. Ο Pierre Gasly ήταν 12ος με τη πρώτη Alfa Romeo να είναι στην 15η θέση. Όμως αν εξαιρέσουμε τον Hulkenberg, η διαφορά από τον 8ο έως τον 16ο είναι στο μισό δευτερόλεπτο, δηλαδή πολύ μικρή.

Οι δύο Williams είναι πάνω από δευτερόλεπτο μακριά από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό, με τον Daniil Kvyat να είναι ανάμεσα τους έχοντας μόλις 5 γύρους λόγω προβλήματος στην αντλία καυσίμου.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles