spot_img

GP Ρωσίας FP3: Στο 1-2 η Ferrari με τον Leclerc ταχύτερο

O Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, δείχνοντας ποια ομάδα έχει το ταχύτερο μονοθέσιο.

Το Sochi βάφεται σιγά σιγά κόκκινο, με την SF90 να αποδεικνύεται το ταχύτερο μονοθέσιο και επί ρωσικού εδάφους, με τον Μονεγάσκο να γράφει το 1:32.733 και να αφήνει τον ανταγωνισμό πολύ πίσω, μιας και ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε το 1-2 για τη Ferrari, αλλά ήταν 0.316s πιο αργός. Η Ferrari έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ειδικά στο πρώτο τομέα, με το αεροδυναμικό της πακέτο να λειτουργεί άψογα ώστε να μην μπορεί να χάνει λίγο χρόνο στο τελευταίο κομμάτι δίχως να την ανησυχεί. Ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε στη 3η θέση, με τη Mercedes να βελτιώνεται αλλά να είναι σχεδόν 0.4s πιο αργή από τη Ferrari και όπως φαίνεται είναι για την ώρα το καλύτερο που μπορεί να κάνει.

H πίστα είχε λιγότερη πρόσφυση σε σχέση με τη Παρασκευή και κατά τη διάρκεια του FP3 είδαμε να υπάρχει σημαντική εξέλιξη και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και στις κατατακτήριες εφόσον δεν έρθει η βροχή.

Ο Valtteri Bottas έμεινε στη 4η θέση μπροστά από τον Max Verstappen, ο οποίος έκανε χρόνο με τη medium γόμα, μιας και στο τελευταίο γύρο του έκανε λάθος και βγήκε εκτός πίστας. Έτσι δεν έχουμε καθαρή εικόνα για την πραγματική ισχύ των ταύρων.

Ο Best of the Rest ήταν ο Romain Grosjean στην 6η θέση, +1.575s μακριά από τη κορυφή και ήταν μπροστά από τον Alex Albon που δεν έχει βρει το ιδανικό πάτημα ακόμα με την RB15. Ο Nico Hulkenberg έφερε και πάλι τη Renault στη 10άδα την οποία έκλεισαν οι Lando Norris και ο Kevin Magnussen σε μια πολύ ενθαρρυντική περίοδο για τη Haas.

Οι ομάδες στο μέσον του grid συνεχίζουν να είναι ακόμα στο μισό δευτερόλεπτο μεταξύ τους, ενώ φαίνεται πως πέρα από τις Williams θα υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός. Ο Daniil Kvyat είχε ξανά πρόβλημα με το μονοθέσιο του και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Honda, δεν θα πάρει μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles