spot_img

GP Ρωσίας QP: Τέταρτη σερί pole για Leclerc και Ferrari

O Charles Leclerc ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτηρίων δοκιμών στο Sochi της Ρωσίας και αύριο αναμένεται να δώσει μεγάλη μάχη με τον Lewis Hamilton.

O Μονεγάσκος ήταν ταχύτατος σήμερα και το απέδειξε για ακόμα μια φορά. Έχοντας τη φοβερή ταχύτητα της Ferrari στις ευθείες έγραψε στο τέλος του Q3 το 1:31.628 και πανηγύρισε την 4η σερί pole του και 6η συνολικά στο 2019 διευρύνοντας το προβάδισμα του σε αυτή τη πίστα. Ο Lewis Hamilton έκανε έναν φοβερό γύρο στο τέλος για να πάρει ακόμα μια 2η θέση και αύριο θα ξεκινήσει με τη medium γόμα και θα φέρει τη μάχη στις δύο Ferrari, όντας διψασμένος για να επιστρέψει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Ο Sebastian Vettel μόνο απογοητευμένος μπορεί να είναι με τον εαυτό του καθώς έκανε λάθη στη τελευταία προσπάθεια και δεν κατάφερε να κάνει το 1-2 για τη Ferrari.

O Max Verstappen έμεινε στη 4η θέση όμως θα ξεκινήσει από την 9η λόγω ποινής για αλλαγή κινητήρα της Honda, με τον Valtteri Bottas να έχει πολύ κακό Q3 και να είναι 5ος.

Ο Carlos Sainz πήρε το καλύτερο δυνατό για την 6η θέση ως Best of the Rest μπροστά από τον Nico Hulkenberg και τον Lando Norris σε μια πολύ κλειστή μάχη ανάμεσα σε McLaren και Renault. O Romain Grosjean έφερε τη Haas στην 9η θέση μπροστά από τον Daniel Ricciardo.

Q1

Στα πρώτα λεπτά είδαμε λίγους οδηγούς να βγαίνουν για γρήγορη προσπάθεια, με τον Leclerc να έχει κάνει τον ταχύτερο χρόνο, με τις δύο Ferrari να είναι με τη medium γόμα. Ο Vettel δεν έκανε ανταγωνιστικό χρόνο και ήταν στη τελευταία θέση, με τον Hamilton να παίρνει τα ηνία για πρώτη φορά στο τριήμερο με χρόνο στο 1:33.230. Ο Verstappen ήταν στη 2η θέση για την ώρα, ενώ ο Vettel προσπαθούσε να γράψει ανταγωνιστικό χρόνο και λόγω κίτρινων σημαιών δεν μπορούσε.

Όμως με 6 και 38 να απομένουν, ο Albon έχασε το πίσω μέρος στο apex της στροφής 13 και κατέληξε στις tech-pro βάζοντας τέλος στη διαδικασία για τον ίδιο ενώ ήταν στη 18η θέση.

Με τη διαδικασία να συνεχίζεται, ο Vettel βγήκε με τη soft γόμα και έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία και έβαλε τον Gasly στη 16η θέση. Οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν για να γράψουν χρόνο, με τη μάχη για τη μοναδική θέση που είχε μείνει για να μείνει έξω να είναι ανάμεσα στιους οδηγούς της Alfa Romeo.

O Raikkonen έκανε έναν κακό γύρο, με τον teammate του να βελτιώνει και να τον πετάει εκτός 15άδας.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Raikkonen, Russell, Kubica, Albon και o Kvyat που δεν πήρε μέρος στις κατατακτήριες.

Q2

H Mercedes έδειξε τα χαρτιά της βγάζοντας τους οδηγούς της με τη medium γόμα ελαστικών, με τον Hamilton να είναι ταχύτερος εκ των δύο, αλλά γρήγορα ο Verstappen πέρασε τον Βρετανό με τη soft γόμα για λίγα χιλιοστά. Ο Leclerc όμως με τη Ferrari ήταν πολύ πιο γρήγορος και με το 1:32.434 πήρε τη 1η θέση και ήταν 0.6s ταχύτερος του Vettel ο οποίος όμως ήταν με χρησιμοποιημένη γόμα.

Ο Gasly ήταν στην 6η θέση μπροστά από τους Perez, Norris, Hulkenberg και Sainz που είχε τη 10η θέση και η μεταξύ τους διαφορά ήταν 0.035s, διαφορά τρομερά μικρή.

Στα τελευταία λεπτά όλα ήταν θέμα αξιοποίησης της κατάστασης ώστε να κάνουν τον τέλειο χρόνο. Οι δύο McLaren βελτίωσαν όπως και οι δύο Renault και παρέμειναν στη 10άδα, με τον Grosjean να κάνει εντυπωσιακό χρόνο στην 6η θέση, με τις Racing Point να μην μπορούν να βλετιώσουν.

Στις μπροστά θέσεις, ο Vettel βρέθηκε 0.1s από τον Leclerc και ο Verstappen 0.2s ενώ οι Mercedes δεν έκαναν χρόνο με τη soft και θα ξεκινήσουν με τη medium.

Από το Q2 αποκλείστην οι Gasly, Perez, Giovinazzi, Magnussen και ο Stroll που έκανε λάθος στο τελευταίο γύρο του.

Q3

Οι δύο Mercedes ήταν τα πρώτα μονοθέσια, με τον Hamilton παρά το κακό πρώτο κομμάτι να κάνει ταχύτερο χρόνο. Όμως ήταν η σειρά των Ferrari, με τον Vettel να είναι 0.2s ταχύτερος αλλά ο Leclerc είχε τη ταχύτητα και με το 1:31.801 άφησε τον teammate του 0.3s πίσω και έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και πάλι. Ο Verstappen ήταν ο τελευταίος που δεν είχε γράψει χρόνο και κατάφερε να είναι μόλις στην 5η θέση σχεδόν 1 δευτερόλεπτο πιο αργός.

Στις πίσω θέσεις, ο Hulkenberg ήταν ταχύτερος από τις δύο McLaren, τον Grosjean και τον Ricciardo.

H ώρα του τελευταίου γύρου είχε έρθει με τον Vettel να μη κάνει καλό χρόνο και έμεινε στη 2η θέση, ενώ την ίδια στιγμή ο Leclerc βελτίωσε στο 1:31.628. Ο Verstappen ήταν αμέσως μετά με τον Hamilton να κάνει πολύ καλό γύρο και ανέβηκε στη 2η θέση 0.4s ακριβώς πίσω από τον Leclerc. O Bottas από τη μεριά του έκανε πολλά λάθη στο τελευταίο κομμάτι και επέστρεψε στα pit.

Πίσω, ο Sainz πήρε την 6η θέση με τον Hulkenberg ανάμεσα στις δύο McLaren και οι Grosjean, Ricciardo ακολούθησαν.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles