spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας FP1: Ο Verstappen ταχύτερος με έναν εντυπωσιακό γύρο

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Σαουδικής Αραβίας για τη Red Bull Racing με έναν εντυπωσιακό χρόνο. 

Το δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 στο 2024 είναι γεγονός. Το FP1 του Gradn Prix Σαουδικής Αραβίας έχει περάσει στην ιστορία, σε μία διαδικασία που μας έδωσε τα πρώτα δείγματα γι το τι να περιμένουμε στο υπόλοιπο τριήμερο. Οι συνθήκες πίστας ήταν εξαιρετικές, όμως η ένταση του ανέμου δυσκόλεψε τους οδηγούς.

Ταχύτερος μετά το πρώτο 60λεπτο του τριημέρου ήταν ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing στο δεύτερο γρήγορο γύρο του με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:29,659, έναν εξαιρετικά γρήγορο γύρο. Πίσω του ήταν ο Fernando Alonso της Aston Martin, με τον Ισπανό να ξεκινά με ιδανικό τρόπο το αγωνιστικό τριήμερο με την AMR24.

Μάλιστα χάλασε τα σχέδια της Red Bull, καθώς άφησε στην 3η θέση τον Sergio Perez, ο οποίος ήταν σε όλο το FP1 ο ταχύτερος οδηγός στον τελευταίο χρονομετρημένο τομέα της πίστας.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν και συζήτηση για τις φήμες Verstappen-Mercedes Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο.

Ακολούθησε ο George Russell με την πρώτη Mercedes W15. Ο Βρετανός ήταν 0,280 δευτερόλεπτα μακριά από τον χρόνο του Verstappen και μπροστά από τους δύο οδηγούς της Scuderia Ferrari. Ο Charles Leclerc ήταν ταχύτερος του Carlos Sainz, με τον Λάντο Νόρις της McLaren να είναι σε απόσταση βολής. Ο Lewis Hamilton ήταν μόλις 8ος, μπροστά από τους Lance Stroll με τη δεύτερη AMR24 Άλεξ Άλμπον με Williams.

Από τις κορυφαίες πέντε ομάδες, μόνο ο Oscar Piastri της McLaren έμεινε εκτός 10άδας, με τον Αυστραλό να είναι μόλις 13ος. Όπως σε κάθε FP1 έτσι και στη Σαουδική Αραβία, οι ομάδες έκαναν αξιολόγηση των μονοθεσίων τους και έκαναν πειραματισμούς με το στήσιμό τους για το υπόλοιπο τριήμερο. Πέρα από γρήγορες προσπάθειες, είδαμε και μεγάλα stint στα οποία οι οδηγοί είχαν πολλά καύσιμα στα ντεπόζιτα των μονοθεσίων τους.

Η δράση συνεχίζεται στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας με το FP2 να είναι προγραμματισμένο για τις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP1 GP Σαουδικής Αραβίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles