spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας FP1: Ο Verstappen ξεκίνησε πολύ δυνατός το τριήμερο

Ο Max Verstappen της Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Σαουδικής Αραβίας για τις ελεύθερες δοκιμές της F1 στο σιρκουί της Τζέντα.

Το δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 για το 2023 ξεκίνησε, με ομάδες και οδηγούς να ρίχνονται στη μάχη για το FP1 του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. Τα πρώτα 60 λεπτά δράσης στο σιρκουί της Τζέντα δεν μας έδωσε μια αντιπροσωπευτική εικόνα, όμως το ποιοι είναι γρήγοροι και ποιοι δυσκολεύονται ήταν εμφανές.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing και μάλιστα με μεγάλη διαφορά έναντι του ανταγωνισμού. Ο Ολλανδός με τη μαλακή γόμα σημείωσε το 1:29,617 στην εκπνοή του χρόνου και ήταν τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του teammate του, Sergio Perez. Ο Fernando Alonso της Aston Martin ακολούθησε, με τον Lance Stroll στην 4η θέση για τη βρετανική ομάδα. O Ισπανός ήταν από την αρχή στις πρώτες θέσεις και στην κατάταξη ήταν 0,698 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Φερστάπεν.

Οι δύο οδηγοί της Mercedes-AMG, George Russell και Lewis Hamilton βρέθηκαν στις θέσεις 5 και 6, όμως ήταν 1,1 δευτερόλεπτα μακριά από τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας. Ο Carlos Sainz με τη Scuderia Ferrari ήταν στην 7η θέση, 1,2 δευτερόλεπτα μακριά από τον Φερστάπεν, με την ιταλική ομάδα να κρύβει απόδοση στο FP1.

Εντός της πρώτης 10άδας είδαμε άλλες τρεις ομάδες. Ο Pierre Gasly ήταν στην 6η θέση για την Alpine, ενώ πίσω του βρέθηκαν οι Alex Albon με Williams και Yuki Tsunoda για τη Scuderia AlphaTauri.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν. 

Εκτός της πρώτης 10άδας ήταν ο Charles Leclerc για τη Ferrari, ενώ αρκετά πίσω στην κατάταξη ήταν οι οδηγοί των Haas, Alfa Romeo και McLaren.

Στη διαδικασία είδαμε ομάδες στο δεύτερο μισό να βάζουν πολλά καύσιμα στα μονοθέσιά τους, ώστε να πάρουν δεδομένα για το ρυθμό αγώνα. Η φύση της πίστας με αρκετά τυφλά σημεία έκρυβε κινδύνους, με πολλούς οδηγούς να έχουν παράπονα για την κίνηση που διέκοπτε το πρόγραμμά τους.

Η δράση συνεχίζεται στις 19:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 Grand Prix Σαουδικής Αραβίας        

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles