spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας FP2: Ο Verstappen δείχνει ασταμάτητος

O Max Verstappen της Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος γύρος στο FP2 του GP Σαουδικής Αραβίας της Formula 1 στο σιρκουί της Τζέντα.

Η δράση για τις ομάδες και τους οδηγούς της Formula 1 συνεχίστηκε υπό το φως των προβολέων με το FP2 του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. Στα 60 λεπτά δράσης πήραμε μία πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της δυναμικής των ομάδων, με τις συνθήκες να είναι παρόμοιες με των κατατακτήριων του Σαββάτου και του Grand Prix της Κυριακής.

Ο ταχύτερος οδηγός και στην απογευματινή διαδικασία ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός οδηγός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:29,603, δίχως όμως να αντλήσει το μέγιστο από την RB19. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Fernando Alonso της Aston Martin και πάλι, με τη διαφορά του από τον Verstappen να είναι στα δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Ακολούθησε ο Sergio Perez με τη δεύτερη RB19.

Στην 4η θέση βρέθηκε ένας οδηγός που δεν το περιμέναμε. Ο Esteban Ocon της Alpine, με τον Γάλλο να εντυπωσιάζει με το 1:30,039. Στην 5η θέση ήταν ο George Russell της Mercedes-AMG, μόλις 31 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Ocon και 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Pierre Gasly.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν.

Ο Lance Stroll με τη δεύτερη AMR23 ήταν στην 7η θέση της τελικής κατάταξης, ενώ 8ος ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas. Η ομάδα που προβλημάτισε ιδιαίτερα ήταν η Scuderia Ferrari, με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz να κλείνουν την πρώτη 10άδα της κατάταξης.

Ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG ήταν μόλις 11ος μπροστά από τον Lando Norris της McLaren. Στην κατάταξη, μόνο ο Alex Albon της Williams δεν σημείωσε την ταχύτερη επίδοσή του με τη μαλακή γόμα ελαστικών.

Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως η διαφορά ανάμεσα στους 20 οδηγούς ήταν μόλις 1,4 δευτερόλετπα. Εκτός από προσομοιώσεις κατατακτηρίων, οι ομάδες πήραν δεδομένα και για το ρυθμό αγώνα των μονοθεσίων τους. Χρησιμοποιήθηκαν όλες οι γόμες ελαστικών.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 15:30 ώρα Ελλάδος με το FP3.

Αποτελέσματα FP2 GP Σαουδικής Αραβίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles