spot_img

GP Σαουδικής Αραβίας FP3: Ταχύτερος ο Verstappen ενόψει των κατατακτηρίων

Ο Max Verstappen ήταν στην κορυφή των χρόνων στο FP3 του GP Σαουδικής Αραβίας, με τα ελαστικά να προκαλούν έντονα ερωτηματικά στις ομάδες.

Ο Max Verstappen βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης στην πρώτη περίοδο του Σαββάτου στο GP Σαουδικής Αραβίας, με τον Hamilton πίσω του στα 0,214s, κάτι που το πέτυχε, όμως, με τη hard γόμα. Στην 3η θέση ήταν ο Sergio Perez, εκπληκτικές και πάλι οι AlphaTauri.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, όπως και τη χθεσινή ημέρα, με τη θερμοκρασία αέρα στους 29 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Ο Hamilton ανησυχεί για την ταχύτητα της Red Bull

Η κίνηση αρχικά δεν ήταν ιδιαίτερη, με 5 μονοθέσια στην πίστα στα πρώτα 5 λεπτά. Ο Kimi Raikkonen ήταν εύκολα στην πρώτη θέση, εμπρός από τις δύο Haas, ενώ οι δύο Aston Martin έκαναν απλά έναν αναγνωριστικό γύρο και μπήκαν πάλι στα pits. Μετά το πρώτο 10λεπτο, περισσότεροι οδηγοί έκαναν την εμφάνισή τους στην πίστα. Ο Valtteri Bottas ήταν πίσω από το συμπατριώτη του στη 2η θέση, ενώ ο Giovinazzi βρισκόταν στην 3η θέση εμπρός από τον Sainz.

Λίγα λεπτά αργότερα, επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα η κορυφή, με τον Hamilton πρώτο με χρόνο 1:29.605 και τον Bottas πίσω του στα 0,383s. Μετά τη συμπλήρωση 16 λεπτών, ο Βρετανός είχε ένα μπλοκάρισμα στη στροφή 1 και μία μικρή έξοδο, χωρίς περαιτέρω ζημία στο μονοθέσιό του πέρα από τα ελαστικά. Ο Sainz μπήκε ανάμεσα στις δύο Mercedes με χρόνο στη 2η θέση με medium ελαστικά, ενώ οι οδηγοί της γερμανικής ομάδας είχαν τα hard ελαστικά.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Η πρώτη προσπάθεια του Verstappen τον έφερε στην 3η θέση, παρότι φορούσε soft ελαστικά, με τη διαφορά του από την κορυφή στα 0,258s. Αντίθετα, ο team-mate του, Sergio Perez, ήταν ο ταχύτερος κάνοντας χρόνο 1:29.511, επίσης με soft ελαστικά, με τον Hamilton ν’ απαντά άμεσα στα 0,314s ταχύτερος. Ο Bottas ανέβηκε, με τη σειρά του, στη 2η θέση, ενώ ο Lando Norris ήταν λίγο πίσω στην 4η. Ο Sainz με νέο γρήγορο γύρο επανήλθε στη 2η θέση στα 0,097s πίσω από την πρώτη θέση.

Ο Hamilton λίγο αργότερα έκανε νέο ταχύτερο χρόνο στο 1:28.314, παρά το γεγονός ότι είχε ακόμα τα hard ελαστικά. Ο Norris ανέβηκε στην 3η θέση, ενώ πολύ καλό χρόνο έκανε και ο Gasly, που ανέβηκε στη 2η θέση, σε απόσταση 0,401s από τον Hamilton. Οι Red Bull έκαναν κι αυτές νέο ταχύτερο πέρασμα, με τον Verstappen να βρίσκεται στη 2η θέση με απόσταση 0,335s από την κορυφή, ενώ ο Perez ήταν στην 4η θέση. Αρκετά ψηλά βρέθηκε και ο Yuki Tsunoda (5η θέση), στα 0,245s μακριά από τον team-mate του, Pierre Gasly.

Με τη συμπλήρωση 32 λεπτών, ο Max Verstappen ανέβηκε στην κορυφή με τα soft ελαστικά, κάνοντας χρόνο 1:28.212. Για 5 λεπτά περίπου, υπήρχε αδράνεια, με τους οδηγούς να μπαίνουν στα pits για τελευταίες ρυθμίσεις και νέα ελαστικά, ώστε να κάνουν την τελευταία προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών. Μόλις συμπληρώθηκαν 43 λεπτά, ο Lewis Hamilton προκάλεσε κάποια προβλήματα σε οδηγούς που έρχονταν πίσω του και ήταν σε γρήγορη προσπάθεια. Αρχικά , εμπόδισε τον Pierre Gasly στη στροφή 1, ενώ έπειτα συνέβη το ίδιο με τον Nikita Mazepin λίγο μετά, στον ίδιο γύρο.

Στα τελευταία λεπτά, είχαμε κάποιες αλλαγές στην κατάταξη, με πιο αξιοσημείωτες τη βελτίωση του χρόνου του Verstappen, καθώς κι έναν εκπληκτικό χρόνο του Yuki Tsunoda, που τον έφερε στην 3η θέση.

Ο Max Verstappen με Red Bull, συνεπώς, ήταν ταχύτερος στο FP3 με χρόνο 1:28.100, έχοντας πίσω του τον Lewis Hamilton (Mercedes) στα 0,214s, ο οποίος σημείωσε το χρόνο του με τα hard ελαστικά. Στην 3η θέση ήταν ο Sergio Perez με διαφορά 0,529s από τον team-mate του. 

Στις θέσεις 4 και 5 ήταν οι εντυπωσιακές AlphaTauri των Yuki Tsunoda και Pierre Gasly, εμπρός από τη Mercedes του Valtteri Bottas (6η θέση). Στις θέσεις 7 και 8 ήταν οι δύο Ferrari των Charles Leclerc και Carlos Sainz, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Esteban Ocon με Alpine και Lando Norris με McLaren.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Fernando Alonso ήταν στην 11η θέση, έχοντας πίσω του τις δύο Alfa Romeo των Antonio Giovinazzi (12η θέση) και Kimi Raikkonen (13η θέση). Ο Daniel Ricciardo με McLaren κατέλαβε τη 14η θέση.

Στις τελικές θέσεις ήταν 3 ομάδες, με τον Lance Stroll (Aston Martin) να βρίσκεται στη 15η θέση, πίσω του ήταν ο George Russell (Williams), στις θέσεις 17 και 18 ήταν οι Sebastian Vettel (Aston Martin) και Nicholas Latifi (Williams) αντίστοιχα, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρέθηκαν, ως συνήθως, οι Haas των Schumacher και Mazepin.

Αποτελέσματα FP3 – GP Σαουδικής Αραβίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles