spot_img

GP Σιγκαπούρης FP3: Ταχύτερος στη βροχή ο Leclerc

O Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο βρεγμένο FP3 του GP Σιγκαπούρης για τη Suceria Ferrari, έχοντας έναν εξαιρετικό ρυθμό.

Ο καιρός ήταν βροχερός στην έναρξη της περιόδου, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να κυμαίνονται στους 26 και 29 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Η βροχή που είχε πέσει στην πίστα ήταν αρκετή για να κρατήσει τα μονοθέσια στο pitlane για τα πρώτα 32 λεπτά. Σταδιακά, οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με wet ελαστικά, για μία πρώτη αίσθηση του βρεγμένου οδοστρώματος. Ο Gasly με Alpha Tauri ήταν ο πρώτος που σημείωσε γρήγορη προσπάθεια στο 2:09.894. Μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Norris πήρε την πρώτη θέση, καθώς κινήθηκε κατά 0,252s ταχύτερα. Παράλληλα, ο Gasly έκανε την απόπειρα να βγει στην πίστα με intermediate ελαστικά.

Ακολούθησε ο χρόνος του Sainz με wet στο 2:08.662, όμως ο Verstappen με intermediate ήταν πολύ ταχύτερος. Ο Ολλανδός κατέβηκε στο 2:06.872, με τον Gasly να απαντά, καθώς κινήθηκε κατά 0,757s ταχύτερα. Οι δυο τους ανέβαιναν εναλλάξ στην πρώτη θέση, κάνοντας ταχύτερους γύρους. Ο Verstappen, λίγο πριν τη συμπλήρωση 38 λεπτών, γύρισε στο 2:02.098. Ο Sainz, λίγο αργότερα, πλησίασε την προσπάθειά του στα 0,060s, ανεβαίνοντας στη 2η θέση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας.

Ο Leclerc ανέβηκε για ελάχιστα στην κορυφή με χρόνο 2:00.983. Η απάντηση του  Verstappen ήταν άμεση, με τον Ολλανδό να πέφτει στο 1:59.456. Ο οδηγός της Ferrari επανήλθε στην κορυφή με χρόνο 1:58.899, όντας μόλις 0,020s ταχύτερος από τη νέα προσπάθεια του Verstappen. Η κατάταξη είχε μερικές ακόμα αλλαγές μέχρι τη λήξη της διαδικασίας, με τους χρόνους να βελτιώνονται διαρκώς.

Ο Charles Leclerc με Ferrari ήταν ο ταχύτερος του FP3 με χρόνο 1:57.782, με το Max Verstappen με Red Bull Racing να έπεται στα 0,526s πίσω του. Ο Carlos Sainz με Ferrari βρέθηκε στην 3η θέση, απέχοντας 1,066s από τον teammate του. Ο Fernando Alonso με Alpine είχε θετικό αποτέλεσμα στις συνθήκες αυτές, σημειώνοντας τον 4ο χρόνο. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing έκλεισε την πρώτη πεντάδα.

Η Aston Martin έδειξε να βολεύεται στη βρεγμένη πίστα, με το Lance Stroll να πλασάρεται στην 6η και το Sebastian Vettel στην 8η θέση. Ανάμεσά τους ήταν ο Esteban Ocon (7η θέση) με Alpine. Η Mercedes είχε μέτρια επίδοση, με τον George Russell να είναι στην 9η και το Lewis Hamilton στη 12η θέση. Ο Daniel Ricciardo με McLaren συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα στην κατάταξη των χρόνων.

Η Haas είχε τους Kevin Magnussen και Mick Schumacher στις θέσεις 11 και 14 αντίστοιχα. Η Alpha Tauri ήταν αρκετά χαμηλά στην κατάταξη, με τον Pierre Gasly να βρίσκεται στη 13η και το Yuki Tsunoda στη 15η θέση. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Lando Norris (McLaren), Alex Albon (Williams), Valtteri Bottas και Zhou Guanyu (Alfa Romeo) και ο Nicholas Latifi με Williams.

Αποτελέσματα FP3 GP Σιγκαπούρης

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles