spot_img

Θυμός στη Mercedes για πιθανή παραβίαση κανονισμών από τη Red Bull

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, πιστεύει πως δεν υπάρχει δικαιολογία η παραβίαση των οικονομικών κανονισμών από οποιαδήποτε ομάδα της Formula 1.

Στο πλαίσιο του GP Σιγκαπούρης «έσκασε» η βόμβα για την παραβίαση των οικονομικών κανονισμών από τις Red Bull Racing και Aston Martin το 2021 ήρθε να «ταράξει» το grid της Formula 1. Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, δεν επιβεβαιώνει, μέσω δηλώσεών του, το ενδεχόμενο αυτό και ισχυρίζεται πως όλα είναι νόμιμα.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι επικεφαλής των υπολοίπων ομάδων δεν αγνοούν το συγκεκριμένο ζήτημα, το θεωρούν, μάλιστα, πολύ σοβαρό. Ο Toto Wolff (επικεφαλής της Mercedes) χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα μία πιθανή παραβίαση των κανονισμών σχετικά με το budget cap, μιλώντας σχετικά στο Sky Sports F1.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο σφάλμα. Εμείς χρησιμοποιούμε μεταχειρισμένα εξαρτήματα, δε στήνουμε το μονοθέσιο όπως θα θέλαμε και δεν το εξελίσσουμε με τον τρόπο που θα επιθυμούσαμε. Έχουμε απολύσει περισσότερα από 40 άτομα, τα οποία και λείπουν από τον οργανισμό μας. Ήταν ένα τεράστιο project, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο όριο κόστους. Δε γνωρίζω πόσες δεκάδες εκατομμύρια φορές έπρεπε να αναδιοργανώσουμε τις διαδικασίες για να είμαστε κάτω από το όριο κόστους. Εάν κάποιος δεν το κάνει αυτό ή πιέζει τα όρια, αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα για εμάς».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας. 

Ο Toto Wolff δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Christian Horner και τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με την πιθανή παραβίαση από πλευράς Red Bull Racing.

«Το βρίσκω αστείο αυτό που ο Christian (Horner) δήλωσε. Είναι μήνες που ερευνάται η ομάδα του, επομένως ίσως δε συνομιλεί με τον Οικονομικό Διευθυντή του. Για την ακρίβεια, όλες οι ομάδες ερευνώνται επιμελώς. Σύμφωνα με τα όσα κατανοούμε, υπάρχει μία ομάδα που έχει κάνει μικρή παραβίαση, το οποίο είναι πιο διαδικαστικό, καθώς και μία ομάδα που έχει πραγματοποιήσει σημαντική παραβίαση».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η FIA προγραμματίζει να δημοσιεύσει τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα. Εάν προκύψει κάποια παραβίαση, ανάλογα με το μέγεθός της, μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ομάδα που θα βρεθεί ένοχη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles