spot_img

GP Στυρίας Race: Απίστευτη νίκη Oliveira σε ένα δραματικό φινάλε

Ο Miguel Oliveira ήταν ο μεγάλος νικητής στο Red Bull Ring για το GP Στυρίας και πανηγύρισε την παρθενική νίκη της καριέρας του στο MotoGP.

O Πορτογάλος έδειξε από τη πρώτη στιγμή πως είχε ταχύτητα για ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά κανείς δεν περίμενε αυτή την εμφάνιση. Στη δεύτερη εκκίνηση, έκανε το τέλειο πέταγμα, και ήταν στο γκρουπ των πρωτοπόρων και μέχρι τον τελευταίο γύρο ήταν 3ος. Όμως όλα κρίθηκαν στη τελευταία στροφή, παίρνοντας τη πιο έξυπνη γραμμή, βγήκε στη τελευταία ευθεία στη κορυφή και πανηγύρισε τη πρώτη του νίκη στο MotoGP μόλις στη δεύτερη σεζόν του στο Πρωτάθλημα και έδωσε στην Tech 3 τη πρώτη της νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

Το GP Στυρίας, ο 900ος αγώνας του MotoGP, είδε την KTM να έχει δύο αναβάτες στο βάθρο και τον πρώτο Πορτογάλο νικητή. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Jack Miller με την Pramac Ducati, δίνοντας μάχη για την νίκη μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά η έξοδος από την Τ10 του κόστισε, όμως ξέρει πως είχε τη ταχύτητα να ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Ο Pol Espargaro έκλεισε το βάθρο των νικητών, όμως πρέπει να κατηγορεί τον εαυτό του για τον τελευταίο γύρο και τον τρόπο που τοποθέτησε τη μοτοσυκλέτα στη στροφή 3 του τελευταίου γύρου. Μπορεί να τον ευνόησε η κόκκινη σημαία, όμως αν δεν είχε πάρει την αμυντική γραμμή στον τελευταίο γύρο, ίσως και να έπαιρνε τη νίκη, καθώς είχε διαφορά ασφαλείας από τον Miller.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 23 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

O πιο αδικημένος οδηγός της ημέρας, Joan Mir ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 4η θέση και λέμε αδικημένος, καθώς μέχρι την κόκκινη σημαία είχε την 1η θέση και έναν εκπληκτικό ρυθμό όπου θα του έδινε εκείνου την πρώτη νίκη της καριέρας του. Όμως στην δεύτερη εκκίνηση, έμεινε με το φθαρμένο εμπρός ελαστικό και δεν κατάφερε να πάρει την 1η θέση για την Suzuki σε έναν πολύ άτυχο αποτέλεσμα για τον ίδιο.

Ο Andrea Dovizioso δεν είχε τη ταχύτητα της προηγούμενης εβδομάδας και αυτό φάνηκε στον αγώνα. Κέρδισε τρεις θέσεις στη δεύτερη εκκίνηση και έκανε αγώνα ταχύτητας με τον Alex Rins για να πάρει την 5η θέση για 0.036s από την Suzuki. O Takaaki Nakagami μπορεί να τερμάτισε στην 7η θέση αλλά ήταν ακόμα ένας άτυχος της κόκκινης σημαίας, ενώ ο Brad Binder έμεινε μόλις στην 8η θέση της κατάταξης. Ο Valentino Rossi δεν μπόρεσε κάτι καλύτερο από την 9η θέση, ενώ ο Iker Lecuona σε ένα φοβερό αποτέλεσμα για τον ίδιο, έκλεισε την 10άδα.

Ο Danilo Petrucci ακολούθησε μπροστά από τον Aleix Espargaro που πήρε την 12η θέση, μπροστά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Fabio Quartararo, o οποίος ήταν πολύ κακός και πήρε μόλις την 13η θέση. Ο Johann Zarco ανέκαμψε από την εκκίνηση από το pit-lane για να είναι 14ος, ενώ ο Franco Morbidelli έκλεισε τη βαθμολογούμενη 15άδα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Maverick Vinales είχε έναν τραγικό αγώνα και ακόμα μια πιο τραγική πτώση. Με 12 γύρους να απομένουν, τα φρένα της Μ1 δεν έπιαναν στη στροφή 1 και αναγκάστηκε να πεταχτεί από τη μοτοσυκλέτα του, η οποία κατέληξε στα προστατευτικά ελαστικά και έπιασε φωτιά. Αυτός ήταν ο λόγος όπου βγήκε η κόκκινη σημαία, σε ένα ακόμα εφιαλτικό τριήμερο για την Yamaha και τον Ισπανό, ο οποίος ήταν η μόνη εγκατάλειψη.

Αποτελέσματα Αγώνα για το GP Στυρίας του MotoGP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles