spot_img

GP Τουρκίας FP3: Verstappen ταχύτερος και στη βροχή

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Τουρκίας, με τη βροχή να φέρνει πονοκέφαλο.

Οι συνθήκες έγιναν χειρότερες το πρωί του Σαββάτου στο Intercity Park, με τους οδηγούς να δυσκολεύονται ιδιαίτερα. Η ελπίδα να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες πίστας εκτροχιάστηκαν. Μάλιστα το νερό, πέραν της πίστας, επηρέασε αρνητικά και τα ελαστικά.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 14 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Verstappen βρήκε το κατάλληλο σημείο να κάνει το γύρο του και σημείωσε το 1:48.485 με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Ο χρόνος αυτός έγινε στα πρώτα λεπτά, με τον Charles Leclerc να παίρνει την 2η θέση όντας 0.945s πίσω. Ο Alex Albon έκανε τον 3ο ταχύτερο γύρο στη διαδικασία, με την Red Bull να βολεύεται και πάλι στις συνθήκες αυτές.

Από εκεί και πέρα η βροχή έγινε εντονότερη και η πρόσφυση ακόμα πιο μηδενική από πριν. Ο Esteban Ocon ολοκλήρωσε στην 4η θέση όντας 5.4 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. Ο Lando Norris έφερε την McLaren στην 5άδα, με τον Sebastian Vettel Να ακολουθεί πίσω του. Οι Sergio Perez, Valtteri Bottas, Kevin Magnussen και Lance Stroll έκλεισαν τη πρώτη 10άδα.

Οι χρόνοι έχουν λίγη σημασία, καθώς η πρόσφυση ήταν απαγορευτική. Τα ελαστικά δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν και πολλοί οδηγοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους. Αρκετά μονοθέσια έβγαιναν εκτός ελέγχου, δίχως να πιέζουν οι οδηγοί τους. Ακόμα και με τα βρόχινα ελαστικά, δεν μπορούσαν οι οδηγοί να μείνουν εντός πίστας. Ο Daniil Kvyat ήταν ο τελευταίος με χρονομετρημένη προσπάθεια, 20 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. Οι δυο Williams και ο Lewis Hamilton δεν έγραψαν χρόνους.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το GP Τουρκίας εξελίσσεται σε φιάσκο, με τις συνθήκες να είναι απλά βρόχινες, αλλά η πίστα είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορείς να οδηγήσεις. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η διεξαγωγή των κατατακτήριων δοκιμών σήμερα.

Εφόσον δεν ολοκληρωθούν, τότε το grid του αγώνα θα είναι με τα αποτελέσματα του FP3. Αυτό θα φέρει τον Verstappen στη pole position με τον Leclerc δίπλα του. Ο Hamilton θα ξεκινήσει από τη τελευταία θέση εφόσον δεν γίνουν οι κατατακτήριες την Κυριακή το πρωί.

Αποτελέσματα FP3 GP Τουρκίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles