spot_img

GP Τσεχίας QP: Φανταστική pole για τον Dovizioso

O Andrea Dovizioso ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Τσεχίας και πήρε την 6η pole position της καριέρας του.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati έκανε την τέλεια δουλειά σήμερα, με τον ίδιο και την ομάδα του να ρυθμίζουν άρτια την μοτοσυκλέτα και άφησε τον τελευταίο του γύρο για το τέλος της διαδικασίας. Στο τέλος, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:54.689 και πανηγύρισε την πρώτη του pole από την Μαλαισία του 2016 και έχει μεγάλο πλεονέκτημα για αύριο. Στην 2η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Valentino Rossi με την Yamaha M1, έχοντας τον ρυθμό από το FP3 και παρά το γεγονός πως ο Dovi ήταν άπιαστος, η 2η θέση αποτελεί ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Marc Marquez, o οποίος για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, όμως είναι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης και ο τελευταίος που ήταν στο 1:54.

Ο Jorge Lorenzo ήταν ο πρωταγωνιστής του Q2 για το μεγαλύτερο μέρος του, όμως έμεινε τελικά στην 4η θέση και 0.3s μακριά από τον teammate του. Ο Ισπανός είχε πολύ καλό ρυθμό, όμως επέλεξε διαφορετική στρατηγική από τον Dovi όσον αναφορά τις επιλογές ελαστικών. Στην 5η θέση έμεινε ο Cal Crutchlow που ήταν πολύ δυνατός για ακόμα μια φορά και την δεύτερη σειρά έκλεισε ο Danilo Petrucci με την ιδιωτική Ducati.

Ο Johann Zarco δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση όντας 0.532s μακριά από την κορυφή και δίπλα του θα έχει τις δύο Suzuki των Andrea Iannone και Alex Rins. Ακολούθησε ο Dani Pedrosa στην 10η θέση, ενώ ακολούθησαν οι Tito Rabat και ο απογοητευτικός Maverick Vinales που δεν κατάφερε να κάνει ανάλογο χρόνο όπως στο Q1.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles