spot_img

GP Βαρκελώνης Race: Ο Dovi κατέκτησε και την Καταλονία

O Andrea Dovizioso ήταν ο μεγάλος νικητής για την Ducati στην Ισπανία κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατακτώντας τη 2η συνεχόμενη του νίκη.

Ο Ιταλός έκανε έναν απίστευτο αγώνα στρατηγικής, διατήρησε τα ελαστικά του σε εξαιρετική κατάσταση και όταν τον άφησε ο Pedrosa στην 1η θέση, έδωσε ότι είχε και δεν είχε και πήρε την 4η νίκη της καριέρας του. Με αυτή τη νίκη, ο Dovi μείωσε πάρα πολύ την διαφορά από τον Vinales στη βαθμολογία.

Ο Marc Marquez τερμάτισε στην 2η θέση και σίγουρα δεν θα ήταν το αποτέλεσμα που θα ήθελε. Όμως, έχει έναν λόγο να χαμογελά, μιας και οι δύο Yamaha είχαν έναν κάκιστο αγώνα. Το βάθρο συμπλήρωσε η έτερη Honda του Dani Pedrosa.

O Jorge Lorenzo βρέθηκε στην 4η θέση παρά τα προβλήματα στην αρχή του αγώνα, ενώ ο Johann Zarco ήταν η πρώτη Yamaha στην 5η θέση. Καταστροφή για την εργοστασιακή ομάδα, με τον Valentino Rossi να έχει έναν μοναχικό αγώνα στην 8η θέση, ενώ ο Maverick Vinales τερμάτισε 10ος.

Στην εκκίνηση ο Pedrosa πετάχτηκε πολύ καλά, ενώ οι Marquez και Petrucci είχαν μικροεπαφή, χωρίς όμως δράματα. Ο Lorenzo πίεσε από νωρίς και στην 5η στροφή πέρασε στην 1η θέση, ενώ ο Dani έχασε κι άλλη θέση μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου από τον teammate του. Κάκιστη εκκίνηση για τις δύο Yamaha, με τον Rossi στη 13η θέση και τον Vinales στην 16η.

Στους πρώτους γύρους, ο Lorenzo είχε μια πολύ μικρή διαφορά, με τον Marquez να τον πιέζει, ενώ ταυτόχρονα είχε απομακρυνθεί λίγο από τον Pedrosa, ο οποίος είχε πίσω του τον Dovizioso.

Ο πρωταθλητής έκανε κίνηση στη στροφή 10 στον 6ο γύρο και πέρασε στην 1η θέση, ενώ 2ος ανέβηκε ο Pedrosa. Ο Lorenzo είχε έναν εφιαλτικό γύρο, μιας και τον πέρασε και ο Dovi, ενώ λίγες στροφές αργότερα έχασε ακόμα 2 θέσεις από τους Folger και Petrucci. Από 1ος στην 6η θέση σε έναν μόλις γύρο.

Την ίδια ώρα ο Rossi είχε κάνει προσπεράσεις και ανέβηκε στην 8η θέση και ήταν πίσω από τον Bautista.

Στον 8ο γύρο, ο Pedrosa έκανε την κίνηση στη 1η στροφή και πέρασε στη 1η θέση, ενώ στον ίδιο γύρο στη στροφή 10, ο Dovizioso προσπέρασε τον Marquez με μια πολύ ωραία κίνηση. Την ίδια στιγμή, ο κινητήρας της Aprillia του Aleix Espargaro παρέδωσε πνεύμα.

Οι γύροι περνούσαν και στην κορυφή ο Pedrosa είχε κολλημένο πίσω του τον Dovizioso, ενώ το ίδιο μικρή διαφορά είχε από τους Marquez, Folger και Petrucci. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Maverick Vinales με 12 γύρους να απομένουν, ήταν στην εξαιρετικά φτωχή 13η θέση.

Ο αγώνας είχε σταθερό ρυθμό, με κανέναν να κινείται στο όριο, μιας και τα ελαστικά ήταν ο παράγοντας που θα έκρινε τον αγώνα. Όποιος πίεζε τώρα, θα έχανε στο τέλος.

Με 9 γύρους να απομένουν, ο Pedrosa άφησε τον Dovizioso να περάσει 1ος, με τα παιχνίδια στρατηγικής και διαφύλαξης ελαστικών να κυριαρχούν. Αυτό δεν άρεσε στον Marquez, o οποίος επιτέθηκε στον επόμενο γύρο στην 4η στροφή και πέρασε 2ος, με τον Dovi να απομακρύνεται. Πίσω είχαμε μια εντυπωσιακή μάχη για την 6η θέση μεταξύ, Zarco, Bautista και Lorenzo, ενώ ο Rossi πιο πίσω είχε χάσει τον ρυθμό του και κάθε ελπίδα για κάτι καλό.

Οι τελευταίοι γύροι περνούσαν και ο Dovizioso είχε μια σταθερή διαφορά στα 0.9s, ενώ αυτός που ανέβασε τον ρυθμό του και ήταν πολύ γρήγορος ήταν ο Lorenzo. O Ισπανός, με 4 γύρους να απομένουν ανέβηκε στην 5η θέση και είχε μπροστά του ακριβώς τον Petrucci και τον πέρασε πριν τελειώσει ο γύρος.

Ο Dovizioso ήταν εξαιρετικός και άνοιξε τη διαφορά, ενώ ο Petrucci είχε μια πτώση στον προ-τελευταίο γύρο, βάζοντας τέλος σε έναν πολύ καλό αγώνα. Ο Zarco την ίδια ώρα είχε πιάσει τον Folger για την 5η θέση και τον πίεζε έντονα. Στον τελευταίο γύρο τον πέρασε στην 4η στροφή.

Μπροστά και μέχρι το τέλος, δεν άλλαξε κάτι, με τον Andrea Dovizioso να παίρνει μια απίστευτη νίκη για τον ίδιο και την Ducati και δεύτερη συνεχόμενη μέσα σε μια εβδομάδα. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Marquez, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Dani Pedrosa.

Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Lorenzo, Zarco, Folger, Bautista, Rossi, Barbera, Vinales, Crutchlow, Baz, Redding, Abraham και Rabat.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles