spot_img

GP Βελγίου FP3: Ταχύτερος ο Hamilton – Τελευταίος ο Vettel

O Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Βελγίου και ετοιμαζόμαστε πλέον για κατατακτήριες.

Ο Βρετανός βγήκε στα τελευταία λεπτά για να μπορέσει να γράψει έναν γρήγορο γύρο, όπου επικρατούσε χάος στη πίστα από τα πολλά μονοθέσια. Οι 19 από τους 20 οδηγούς βγήκαν, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας να γράφει το 1:43.225 και να παίρνει την 1η θέση πριν τις κατατακτήριες δοκιμές όπου όλα θα είναι ανοικτά. Ο χρόνος αυτός ήταν αρκετός για να αφήσει τον Esteban Ocon στην 2η θέση με την Renault, o οποίος κερδίζει 0.8s στο πρώτο και στο τρίτο κομμάτι και χάνει ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο στο μεσαίο κομμάτι. Αυτό δείχνει τη διαφορά φιλοσοφίας στο στήσιμο του μονοθεσίου και στα επίπεδα κάθετης δύναμης. Ο Lando Norris έκλεισε στην 3η θέση της κατάταξης, σε μια πολύ καλή περίοδο για τον ίδιο 0.386s από την κορυφή και θέλει μια εμφάνιση στο Q3.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 29 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

O Alex Albon πήρε ένα καλό αποτέλεσμα με την 4η θέση στη κατάταξη, μπροστά από τον Valtteri Bottas. O Φινλανδός είχε τον ταχύτερο γύρο για το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας, αλλά τόσο αυτός και ο Max Verstappen που ακολούθησε πίσω του, δεν βελτίωσαν στο τέλος με φρέσκο σετ soft γόμας ελαστικών. Ο Daniel Ricciardo με τη δεύτερη Renault ήταν στην 7η θέση, με τον Lance Stroll να είναι η ταχύτερη Racing Point στην 8η, 0.7s πιο αργός από τον Hamilton. O Carlos Sainz έκανε μόλις τον 9ο χρόνο στη διαδικασία, ενώ ο Sergio Perez έκλεισε την πρώτη 10άδα.

Οι δύο Alpha Tauri και πάλι πήραν τις θέσεις 11 και 12, με τον Nicholas Latifi να έχει το καλύτερο FP της χρονιάς με την 13η θέση και 1.5s μακριά από την κορυφή. Ο Kevin Magnussen ακολούθησε μπροστά από τον teammate του Romain Grosjean, ως τα ταχύτερα μονοθέσια με κινητήρα Ferrari. O Kimi Raikkonen πήρε την 16η θέση μπροστά από τον Charles Leclerc. H Ferrari συνέχισε να δυσκολεύεται πολύ και στις κατατακτήριες θα δώσει μάχη να μην αποκλειστεί από το Q1. O Antonio Giovinazzi ήταν 18ος μπροστά από τον George Russell που δεν έκανε καλή προσπάθεια, καθώς κόλλησε στη κίνηση. Απογοητευτική η κατάσταση με τον Sebastian Vettel, o οποίος είδε να του ακυρώνεται χρόνος στο τέλος της διαδικασίας, αλλά ολοκλήρωσε στην τελευταία θέση.

Ο καιρός έπαιξε το ρόλο του στο FP3, όπου δεν αναμενόταν βροχή, αλλά η πίστα δεν ήταν ποτέ σε κατάσταση όπου χρειάστηκε αλλαγή σε βρόχινα ελαστικά.

Αποτελέσματα FP3 για το GP Βελγίου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles