spot_img

GP Βελγίου QP: Άπιαστος Hamilton και pole #93

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Βελγίου, παίρνοντας την pole position νούμερο 93 και 6η στην πίστα του Spa.

Ο Βρετανός ήταν σε άλλο επίπεδο στις κατατακτήριες δοκιμές κάνοντας ένα εκπληκτικό Q3. Έσπασε το ρεκόρ πίστας δύο φορές και με το 1:41.252 πήρε την pole position. Αύριο θα έχει την ευκαιρία να φτάσει σε ακόμα μια νίκη, για το GP Βελγίου. Ο ρυθμός του ήταν απίστευτος και τα πατήματα του τέλεια, αφήνοντας τον Valtteri Bottas με το ίδιο μονοθέσιο στην 2η θέση για μισό δευτερόλεπτο, μια τρομερά μεγάλη διαφορά σε μια πίστα όπου ο οδηγός μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Ο Φινλανδός λίγο έλειψε να χάσει τη θέση στη πρώτη σειρά, καθώς ο Μax Verstappen πήρε την 3η θέση και ήταν 0.015s πιο αργός του και αύριο μπορεί να κοντράρει στην ευθεία Kemmel έχοντας παραπάνω τελική ταχύτητα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 29 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

O Daniel Ricciardo έκανε μια φοβερή εμφάνιση σήμερα παίρνοντας την 4η θέση και κατάφερε να χωρίσει τις δύο Red Bull, με τον Alex Albon να ακολουθεί. Όμως, ο Ταϊλανδός ήταν επίσης μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον teammate του και αύριο πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να είναι στην 4η θέση και να παίξει τον δικό του ρόλο στον αγώνα. Ο Esteban Ocon έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια για την 6η θέση μπροστά από τον Carlos Sainz που ήταν η ταχύτερη McLaren. Οι Racing Point δεν έδειξαν τη ταχύτητα που θα ήθελαν, μόλις στις θέσεις 8 και 9, με τον Lando Norris να έχει ένα κακό Q3 Και να μένει μόλις 10ος.

Εκτός 10άδας οι δύο Alpha Tauri κατακτώντας τις θέσεις 11 και 12. Οι δύο Ferrari κατάφεραν να σώσουν ότι μπορούσαν με τους Charles Leclerc και Sebastian Vettel στις θέσεις 13 και 14 και μόλις μπροστά από την Williams του George Russell. Πολύ άσχημη η εμφάνιση για τα μονοθέσια με κινητήρα Mercedes, με τις Alfa Romeo και Haas να είναι στις τελευταίες θέσεις.

Q1

Οι δύο Haas ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα για να γράψουν πρώτα χρονομετρημένες προσπάθειες, με τον Grosjean να είναι ο ταχύτερος στο 1:45.073, 0.3s μπροστά από τον Magnussen. O Verstappen όμως ήρθε μετά από λίγο για να ανέβει στην 1η θέση με το 1:43.408, όμως τον ξεπέρασε ο Sainz στο 1:43.322 και ο Ricciardo για 0.013s.

Όμως σε εκείνο το σημείο ήρθε ο Hamilton να σπάσει τα χρονόμετρα στο 1:42.323 και άφησε τον Bottas 0.211s πίσω του. Την ίδια στιγμή ο Leclerc ήταν 14ος και ο Vettel 18ος μπροστά μόνο από τις δύο Haas. O Magnussen βελτίωσε για να ανέβει 17ος, ενώ ο Verstappen 3ος, όμως ήταν 0.8s μακριά από τις Mercedes.

Με 4 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Latifi, Magnussen, Raikkonen, Vettel και Grosjean, ενώ στη 15η θέση ήταν ο Giovinazzi.

O Leclerc ήταν ο πρώτος που έγραψε χρόνο και βελτίωσε στην 12η θέση, όμως πίσω τον ξεπέρασαν μόνο οι Russell και Vettel και έμεινε στην 15η θέση και γλίτωσε τον αποκλεισμό. Πολλοί οδηγοί πίσω βελτίωσαν αλλά δεν κατάφεραν να βρουν πολύ χρόνο.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Raikkonen, Grosjean, Giovinazzi, Latifi και Magnussen.

Q2

Οι δύο Mercedes βγήκαν πρώτες στη πίστα με τη soft γόμα και το παράδειγμα τους ακολούθησαν οι δύο Racing Point και ο Verstappen. O Hamilton έγραψε το 1:42.014 και κινήθηκε ακόμα ταχύτερα απ’ ότι στο Q1, με τον Bottas να είναι στην 2η θέση και οι δύο McLaren στα 0.8s πίσω τους. Ο Verstappen έγραψε έναν πολύ καλό χρόνο για να ανέβει στην 3η θέση, 0.459s μακριά από τα «μαύρα βέλη», ενώ οι Renault ήταν μπροστά από τον Albon που με τη soft γόμα ήταν μόλις 6ος. Οι δύο Ferrari δεν έκαναν κάτι καλύτερο από το 13-14, έχοντας ταχύτερο τον Vettel, με τον Russell να μην έχει γράψει χρόνο. Το ρίσκο της Racing Point με τη medium γόμα δεν έπιασε, έχοντας τους οδηγούς της στο 11-12 και διαφορά μεταξύ τους 0.008s.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού είχαμε τους Stroll, Perez, Vettel, Leclerc και Russell. Στα τελευταία λεπτά, όλοι οι οδηγοί βγήκαν στη πίστα πλην του Ricciardo, o οποίος διαμαρτυρήθηκε για πρόβλημα στο Brake by Wire.

Οι δύο Racing Point μπήκαν με άνεση στη 10άδα και όλοι οι υπόλοιποι πλην του Gasly που το πλήρωσε ακριβά βελτίωσαν. Οι McLaren μπήκαν στη 10άδα, και η μόνη αλλαγή ήταν η 13η θέση του Leclerc που ξεπέρασε τον teammate του.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Kvyat, Gasly, Leclerc, Vettel και Russell.

Q3

Ο Hamilton ήταν το πρώτο μονοθέσιο στη πίστα όπου θα έγραφε χρονομετρημένη προσπάθεια, με όλα τα μονοθέσια να είναι στη πίστα. Αυτό σημαίνει ότι και ο Ricciardo θα λάβει μέρος παρά τα προβλήματα που είχε πριν.

Ο Πρωταθλητής ήταν τρομερά γρήγορος και έγραψε το 1:41.451 και έσπασε το ρεκόρ πίστας. Ο Verstappen ήταν 0.6s πιο αργός, ενώ ο Bottas 0.578s πίσω από τον teammate του. Ο Ricciardo έκανε έναν φοβερό χρόνο και πήρε την 3η θέση αφήνοντας τις Red Bull πίσω του. Ο Sainz είχε τον 6ο χρόνο, όμως ο Norris έκανε μια κακή προσπάθεια.

Η Mercedes δεν έχασε ευκαιρία και βγήκε αμέσως στη πίστα για να έχει καθαρό δρόμο και ακολούθησαν οι δύο Renault και οι δύο McLaren, ενώ οι RP δεν βγήκαν.

Ο Hamilton ήταν σε έναν δικό του κόσμο και έγραψε το 1:41.252, ένα νέο ρεκόρ πίστας στο Spa. Ο Bottas ήταν 0.511s πιο αργός, με τον Verstappen να φτάνει κοντά αλλά να μένει 3ος για 0.015s.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα QP για το GP Βελγίου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles