spot_img

GP Βελγίου: Ο Verstappen νικητής στον αγώνα-παρωδία

Σ’ έναν αγώνα που ουσιαστικά δεν ξεκίνησε ποτέ, ο Max Verstappen πήρε τη νίκη στο GP Βελγίου και ο George Russell το πρώτο του βάθρο, ενώ οι βαθμολογούμενοι οδηγοί πήραν τους μισούς πόντους.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες την Κυριακή στην πίστα Spa-Francorchamps. Δεν επέτρεψε σε κανένα χρονικό σημείο την έναρξη, ουσιαστικά, του GP Βελγίου το οποίο εξελίχθηκε σε παρωδία. Οι οδηγοί έκαναν αρχικά, με 25 λεπτά καθυστέρηση, το γύρο σχηματισμού και ένα γύρο πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας πριν βγει κόκκινη σημαία για πρώτη φορά. Ακολούθησε μια καθυστέρηση που κράτησε κάτι παραπάνω από 2 ώρες και 50 λεπτά. Στη διάρκεια αυτής της καθυστέρησης, οι αγωνοδίκες επανεξέτασαν αρκετές φορές την κατάσταση της πίστας, προσπαθώντας να βρουν έστω και μια ενδιάμεση λύση για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στην Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σύμφωνα με τους αγωνιστικούς κανονισμούς, για να υπήρχε κατάταξη, έπρεπε να έχουν συμπληρωθεί 2 γύροι στον αγώνα. Έως εκείνο το σημείο είχαν γίνει μόνο δύο πίσω από το Safety Car, όμως ο αγώνας δεν είχε ξεκινήσει, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί η διαδικασία εκκίνησης.

Αυτή, τελικά, δε βρέθηκε ποτέ, αλλά ο Διευθυντής Αγώνα, Michael Masi, βρήκε τη λύση. Στο τέλος, οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα μετά από σχεδόν 3 ώρες μόνο για να συμπληρώσουν τους απαραίτητους γύρους ώστε να υπάρχει ένα υποτυπώδες αποτέλεσμα. Αμέσως ο αγώνας τέθηκε υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας, οι οδηγοί μπήκαν στο pit lane εκ νέου και λίγο μετά αποφασίστηκε η λήξη του αγώνα, ίσως του πιο περίεργου της ιστορίας της Formula 1.

Για την ιστορία, νικητής ήταν ο Max Verstappen με Red Bull Racing, σε ένα άκρως σημαντικό αποτέλεσμα για τη μάχη του πρωταθλήματος. Δίχως να υπάρξει κανένα ρίσκο και ούτε αγώνας, ο Ολλανδός πήρε νίκη και είναι πλέον 3 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Lewis Hamilton. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο George Russell με Williams, παίρνοντας το πρώτο του βάθρο στη Formula 1 με έναν πολύ παράδοξο τρόπο. Την πρώτη τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Lewis Hamilton με Mercedes.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην 4η θέση ήταν ο Daniel Ricciardo με McLaren, στην 5η ο Sebastian Vettel με Aston Martin και στην 6η ο Pierre Gasly με Alpha Tauri. Στους βαθμούς βρέθηκαν οι δύο Ferrari, ο Charles Leclerc στην 8η θέση και ο Carlos Sainz στη 10η. Η υπόλοιπη δεκάδα αποτελούταν από τους Esteban Ocon με Alpine στην 7η θέση και Nicholas Latifi με Williams στην 9η θέση.

Λόγω του ότι δεν είχαμε τη συμπλήρωση του 75% του αγώνα, οι οδηγοί πήραν τους μισούς βαθμούς. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μισοί βαθμοί μοιράστηκαν στους οδηγούς από το GP Μαλαισίας το 2009.

Τον ταχύτερο γύρο, έστω και με καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, σημείωσε ο Nikita Mazepin με Haas, που δεν θα βαθμολογηθεί ούτως ή άλλως εφόσον βρισκόταν εκτός της πρώτης δεκάδας.

Αποτελέσματα GP Βελγίου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles