spot_img

Ο Hamilton αμφισβητεί την ηθική της F1

Ο Lewis Hamilton ήταν άκρως επικριτικός για τις αποφάσεις της FIA που έκριναν το GP Βελγίου και πιστεύει πως στο τέλος «μίλησαν τα λεφτά».

Το GP Βελγίου καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω έντονης βροχόπτωσης, με την κόκκινη σημαία να βγαίνει μετά από τη συμπλήρωση μόλις ενός γύρου που έγινε υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Η διακοπή κράτησε κάτι λιγότερο από 3 ώρες, πριν τα μονοθέσια βγουν και πάλι στην πίστα. Ουσιαστικά, ο αγώνας δεν ξεκίνησε ποτέ, τα μονοθέσια συμπλήρωσαν άλλους 2 γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Αυτό μετέτρεψε τον αγώνα σε «επίσημο», κάτι που σημαίνει ότι μπορούσε να προκύψει αποτέλεσμα. Τα μονοθέσια επέστρεψαν πίσω στο pit lane, όπου λίγη ώρα μετά ανακοινώθηκε η μη συνέχιση του αγώνα.

Διαβάστε επίσης: GP Βελγίου: Ο Verstappen νικητής στον αγώνα-παρωδία

Ο Lewis Hamilton ήταν τρίτος στην κατάταξη, ενώ ο Max Verstappen με τη νίκη αυτή μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 3 πόντους, με τον Βρετανό να διατηρεί το προβάδισμα. Ο 7-φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, κατά τη διάρκεια της διακοπής του GP Βελγίου, έγραψε στα social media πως «ήταν πολύ επικίνδυνο για εμάς (οδηγοί) να βγούμε στην πίστα» και ότι «θα έβαζαν σε ρίσκο την ασφάλεια των οδηγών» εάν αγωνίζονταν σε αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports μετά το τέλος του αγώνα, ο Hamilton εξέφρασε την απογοήτευσή του για τους φιλάθλους που δεν “αποζημιώθηκαν” με αγωνιστική δράση, παρά το γεγονός ότι περίμεναν πολλές ώρες στις εξέδρες. Σχολίασε, επίσης, την απόφαση να μοιραστούν στους πρώτους 10 οδηγούς οι μισοί πόντοι:

Τα λεφτά «μιλάνε», κυριολεκτικά, γιατί έγιναν μόνο δύο γύροι ώστε να ξεκινήσει ο αγώνας, είναι ένα σενάριο που επικρατούν τα λεφτά. Επομένως, όλοι αποζημιώθηκαν, πιστεύω το ίδιο πρέπει να γίνει και με τους θεατές, γιατί δυστυχώς δεν είδαν το θέαμα για το οποίο πλήρωσαν και ήρθαν ως εδώ. Είναι κρίμα που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ο αγώνας αύριο. Η αλήθεια είναι ότι λατρεύω αυτή την πίστα. Είμαι πολύ λυπημένος που δεν καταφέραμε να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά σήμερα αυτό δεν ήταν αγώνας.

Στη συνέχεια, άσκησε κριτική σε αυτούς που πήραν την απόφαση να γίνουν οι δύο γύροι  στο τέλος.

Νομίζω πως το άθλημα έκανε μια κακή επιλογή σήμερα. Φυσικά και θέλαμε ν’ αγωνιστούμε. Πρέπει να συμπληρώσουμε τουλάχιστον δύο γύρους για να μετρήσει επίσημα ένας αγώνας. Στη διάρκεια της μεγάλης αυτής διακοπής έβρεχε συνεχώς. Ο μοναδικός λόγος για να μας στείλουν ξανά στην πίστα ήταν αυτός. Γι’ αυτό και νοιώθω ακόμα χειρότερα για τους θεατές.

Στην ενδοεπικοινωνία του Hamilton στο γύρο σχηματισμού, ακούστηκε να κάνει λόγο για πολύ κακή ορατότητα και ότι είχε ελάχιστη πρόσφυση λόγω των καιρικών συνθηκών.

Δεν μπορούσες να δεις σε σημείο πάνω από πέντε μέτρα, τα μονοθέσια εξαφανίζονταν. Επομένως, (ήταν) πολύ δύσκολο στις ευθείες να γνωρίζεις το πού βρισκόταν το φωτάκι από το πίσω μέρος των μονοθεσίων. Δεν μπορούσες να αυξήσεις ταχύτητα, γιατί πραγματικά δεν γνώριζες σε ποιο σημείο στην πίστα μπορεί να βρισκόταν. Είναι, λοιπόν, κρίμα, γιατί φυσικά και ήθελα ν’ αγωνιστώ και πιστεύω πως θα ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας αν δεν υπήρχε τόσο έντονη βροχή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το περίεργο, ομολογουμένως, GP Βελγίου πέρασε στην ιστορία ως ο μικρότερος επίσημος αγώνας στην ιστορία της Formula 1. Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ κατείχε το GP Αυστραλίας του 1991, που είχε διάρκεια μόλις 14 γύρους.

Δείτε το GP Αυστρίας για το eSports πρωτάθλημα Formula 3 του iFL.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles