spot_img

GP Βελγίου Σπριντ: Δεν σταματάει τίποτα τον Verstappen

O Max Verstappen ηταν ο πρωταγωνιστής στον Αγώνα Σπριντ του GP Βελγίου, κερδίζοντας με άνεση σε βρόχινες συνθήκες. 

Ασταμάτητος ο Max Verstappen στο Grand Prix Βελγίου και αναδείχθηκε ο νικητής του άκρως χαοτικού αγώνα σπριντ. Παρά τις δύσκολες συνθήκες στην πίστα ο Ολλανδός με την ασύγκριτη ταχύτητα της RB19 σημείωσε μια ακόμα νίκη. Την εκπληκτική του παρουσία στην πίστα του Σπα συνέχισε και ο Oscar Piastri που μάλιστα βρέθηκε πρωτοπόρος τους αγώνα για λίγους γύρους και τερμάτισε στη 2η θέση. Το βάθρο του αγώνα σπριντ κλείδωσε ο Esteban Ocon με ένα αποτέλεσμα που θα ανυψώσει το ηθικό της Alpine μετά από την απογοήτευση που έφεραν οι διπλές εγκαταλείψεις στους προηγούμενους δυο αγώνες.

Την βαθμολογούμενη 8άδα συμπλήρωσαν οι Carlos Sainz, Charles Leclerc, Lando Norris, Lewis Hamilton και George Russell.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #120 για τον κόσμο της Formula 1. 

Γύροι σχηματισμού

Ο αγώνας σπριντ ξεκίνησε σχεδόν μετά από μισή ώρα καθυστέρησης εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έλουσε την πίστα του Σπα. Τα μονοθέσια παρατάχθηκαν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας για τον γύρο σχηματισμού με τα ελαστικά ακραίων καιρικών συνθηκών. Βάση του τρόπου που συμπεριφέρθηκε η πίστα κατά τις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής, όπως και στο Shootout λίγες ώρες πριν, το οδόστρωμα στεγνώνει αρκετά γρήγορα και υπήρχε μεγάλη πιθανότητα οι οδηγοί να μπουν στα pits για αλλαγή σε ενδιάμεσα ελαστικά.

Εκκίνηση

Μετά από τέσσερις γύρους το αυτοκίνητο ασφαλείας επέστρεψε στα pits και πίσω του οι μισοί οδηγοί για αλλαγή σε ενδιάμεσα ελαστικά. Μετά από ένα γύρο στα pits μπήκαν και οι υπόλοιποι οδηγοί και όλο το grid ήταν με ενδιάμεσα ελαστικά για τους δέκα γύρους μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Oscar Piastri που προηγουμένως είχε κάνει ένα πολύ καλό pit-stop και βγήκε μπροστά από το Verstappen. Στην 3η θέση είχε ανέβει ο Pierre Gasly με τον Sergio Perez να ακολουθεί.

Αυτοκίνητο ασφαλείας

Η δράση όμως δεν κράτησε πολύ όταν ο Fernando Alonso στον τρίτο γύρο είχε έξοδο και κόλλησε στην άμμο-παγίδα. Το κακό αγωνιστικό τριήμερο για την Aston Martin συνεχίζεται. Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε ξανά στην πίστα για δυο γύρους.

Συνέχεια αγώνα σπριντ

Ο Verstappen δεν δυσκολεύτηκε να προσπεράσει τον Piastri στην έξοδο της Eau Rouge με την ασύγκριτη ταχύτητα της RB19 και βρέθηκε ξανά στην κορυφή. Ο Hamilton στον 6ο γύρο προσπέρασε τον Perez για την 4η θέση, οι οποίοι μάλιστα είχαν και επαφή. Ο Μεξικανός με σχεδόν καθόλου πρόσφυση δέχθηκε προσπέρασμα και από τις δυο Ferrari, ενώ έχανε διαρκώς θέσεις με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα σπριντ.

Με τρεις γύρους να απομένουν ο Hamilton πίεζε τον Gasly για την 3η θέση, αλλά ο Βρετανός δέχθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων για την επαφή του με τον Perez. Με τις διαφορές να είναι τόσο μικρές η ποινή τον έριξε στην 7η θέση.

Η κατάσταση δεν άλλαξε στους επόμενους γύρους και ο Verstappen πέτυχε μια ακόμα νίκη.

Αποτελέσματα 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles