spot_img

Verstappen: «Σήμερα πετούσαμε με τα ενδιάμεσα ελαστικά»

Ο Max Verstappen ήταν ικανοποιημένος με τη νίκη του στο Sprint του GP Βελγίου, χωρίς να έχει προβληματιστεί ιδιαίτερα για την προσωρινή απώλεια της πρωτοπορίας.

Η Red Bull Racing και ο Max Verstappen συνέχισαν το ασταμάτητο σερί νικών τους, με τον Ολλανδό να κατακτά και τον Αγώνα Σπριντ του GP Βελγίου. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχασε προσωρινά την πρώτη θέση, καθώς άλλαξε από wet σε intermediate ελαστικά ένα γύρο μετά τον Oscar Piastri. Ωστόσο, η MCL60 ήταν εύκολη «λεία» για το Max Verstappen, που ανέκτησε εύκολα τη θέση του και έφτασε σχετικά άνετα στη νίκη στο δεύτερο βρόχινο Sprint από τότε που αυτό θεσπίστηκε στη Formula 1.

Αμέσως μετά τη λήξη του Sprint, ο Max Verstappen εξήγησε τους λόγους για τους οποίους μπήκε στα pit στο δεύτερο γύρο, κάτι που του κόστισε προσωρινά την πρωτοπορία.

«Ήταν νομίζω μία ασφαλής επιλογή. Θα μπορούσα να μπω πρώτος, όμως μπορεί να με εμπόδιζαν άλλα μονοθέσια. Ενδεχομένως να εμφανιζόταν και το αυτοκίνητο ασφαλείας, τότε όμως θα έχανα πολύ χρόνο. Δεν με πείραξε να μείνω εκτός (του pitlane). Χάσαμε μία θέση, όμως γνωρίζουμε πως είμαστε γρήγοροι και νομίζω πως το διακρίνατε αυτό. Μόλις βάλαμε τα intermediate ελαστικά «πετούσαμε», επομένως είμαι εντάξει με αυτή την επιλογή».

Ο Ολλανδός έκανε λόγω στην ενδοεπικοινωνία πως δυσκολεύτηκε να φέρει σε κατάλληλη θερμοκρασία τα φρένα του, κάτι που εξήγησε στις δηλώσεις του.

«Ήταν μία κατάσταση που έλεγχα, το μονοθέσιο ήταν γρήγορο, τα ελαστικά είχαν διάρκεια. Επρόκειτο για μικρής σημασίας ζητήματα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #120 με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής απάντησε σε ερώτηση για το αν έβγαλε συμπεράσματα ακολουθώντας τον Oscar Piastri σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, ενόψει του αγώνα της Κυριακής.

«Δεν είμαι σίγουρος, χρειάζεται να περάσω περισσότερα μονοθέσια. Νομίζω πως το μεγαλύτερο ρίσκο είναι ο πρώτος γύρος και η στροφή 1, με όλα όσα μπορούν να συμβούν. Πάντα είναι ένα δύσκολο σημείο. Εφόσον μείνουμε μακριά από προβλήματα, θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο».

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες της Παρασκευής, όμως θα εκκινήσει το GP Βελγίου από την 6η θέση, λόγω ποινής που δέχτηκε για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles