spot_img

GP Βελγίου SQP: Sprint pole θρίλερ για Verstappen

O Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο SQP του GP Βελγίου και θα εκκινήσει τον Αγώνα Σπριντ από θέση ισχύος αργότερα μέσα στη μέρα. 

Ξανά στην κορυφή του grid ο Max Verstappen στο Shootout του Grand Prix Βελγίου όπου κατάφερε να σημειώσει την pole position για τον αγώνα σπριντ. Ο Ολλανδός, με παρόμοιες συνθήκες όπως στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής, έκανε τον ταχύτερο γύρο με 1:49.056 με στεγνές συνθήκες στην πίστα του Σπα στο τέλος του SQ3 και τα σλικ ελαστικά. Απίστευτη ήταν και η εμφάνιση του rookie Oscar Piastri που βρέθηκε στην 2η θέση, ενώ έχασε την παρθενική του pole για μόλις έντεκα δέκατα του δευτερολέπτου. Το front row για τον αγώνα σπριντ συμπλήρωσε ο Carlos Sainz.

Μετά από αρκετή καθυστέρηση οι οδηγοί άρχισαν σιγά σιγά να προετοιμάζονται να μπουν στα μονοθέσια τους. Η Διαχείριση Αγώνα κρατούσε σε αναμονή τις ομάδες και τους οπαδούς στις κερκίδες σε αναμονή μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες στην πίστα.

SQ1

Όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με τα ενδιάμεσα ελαστικά καθώς το οδόστρωμα ήταν ακόμα βρεγμένο και πρώτος στην πίστα βγήκε ο Lewis Hamilton με χρόνο 2:02.297. Σχεδόν στα μισά του SQ1 ο Oscar Piastri απέδειξε τις ικανότητές του σε βρεγμένο οδόστρωμα και σημείωσε το 2:01.311 όπως ο Verstappen στην πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια ανέβηκε στην 1η θέση με 2:00.352.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο η πίστα άρχισε να έχει καλύτερη πρόσφυση ο Verstappen μείωσε περεταίρω τον γύρο του με 1:58.958 και τον teammate του Sergio Perez στη 2η θέση 0.404 πιο αργός. Ο Ολλανδός κατέβασε και άλλο το χρόνο στο 1:58.135 με τους Hamilton και Fernando Alonso να ακολουθούν. Ο George Russell μετά από λάθος και μπλοκάρισμα στα φρένα της στροφής Les Combes κατάφερε οριακά να μείνει εντός SQ2.

Στην ζώνη αποκλεισμού οι Nico Hulkenberg, Kevin Magnussen, Zhou Guanyu, Valtteri Bottas και Yuki Tsunoda.

SQ2

Το δεκάλεπτο του SQ2 ξεκίνησε με τον ήλιο να λούζει την πίστα του Σπα με τον περιορισμένο χρόνο όμως αναμέναμε να δούμε ποιοι από τους οδηγούς θα πάρουν το ρίσκο για τα σλικ ελαστικά. Ταχύτερος ήταν ο Lando Norris με 1:56.828 με τον Verstappen να βελτιώνει στο 1:55.200. Ο Lance Stroll ήταν ο πρώτος οδηγός που επέλεξε το ενδιάμεσο σετ ελαστικών, γλιστρούσε όμως αρκετά και δυσκολεύτηκε να φέρει τα ελαστικά σε καλή θερμοκρασία. Στην δεύτερη προσπάθεια του ο Ολλανδός έχασε τον έλεγχο της AMR23 στη στροφή 8 και συγκρούστηκε με τον τοίχο.

Η δεύτερη περίοδος διακόπηκε με κόκκινη σημαία και εκτός SQ3 έμειναν οι Fernando Alonso, Lance Stroll, Logan Sergeant, Alexander Albon και Daniel Ricciardo καθώς δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους. Το ρίσκο της Aston Martin επέφερε διπλό αποκλεισμό για την ομάδα, ενώ υπάρχει αμφιβολία εάν οι μηχανικοί της ομάδας θα έχουν προλάβει να επιδιορθώσουν το μονοθέσιο του Καναδού πριν τον αγώνα σπρίντ.

SQ3

Με την επιπλέον καθυστέρηση η πίστα είχε στεγνώσει ακόμα περισσότερο υπήρχαν όμως αρκετά σημεία με βρεγμένο οδόστρωμα. Όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με τη μαλακή γόμα ελαστικών και είχαν δυο ευκαιρίες να σημειώσουν δυο χρονομετρημένες προσπάθειες εντός του 8λέπτου.
Ο Hamilton έκανε ένα πολύ δυνατό πρώτο γύρο στο 1:51.198 και τον Verstappen στη 2η θέση μόλις 0.088s πίσω του. Ο Perez παρά την κίνηση στις τελευταίες στροφές της πίστα ανέβηκε στην 1η θέση με 1:50.303. Απόλυτος χαμός επικράτησε στην τελευταία προσπάθεια των οδηγών με την κατάταξη να αλλάζει συνέχεια. Ξανά όμως ο Verstappen που κατάφερε οριακά να περάσει την γραμμή τερματισμού πριν μηδενίσει το ρολόι έκανε τον ταχύτερο χρόνο με 1:49.056. Εκπληκτικός ήταν και ο Piastri στη 2η θέση μόλις έντεκα χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από το Ολλανδό.

Ο αγώνας σπριντ θα πραγματοποιηθεί στις 17:30.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles