spot_img

Verstappen: «Παρά την ποινή ο στόχος μένει ίδιος, η νίκη»

Ο Max Verstappen αν και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βελγίου θα εκκινήσει από την 5η θέση την Κυριακή λόγω ποινής, όμως ο ίδιος τόνισε πως στοχεύει όπως πάντα στη νίκη.

Παρά τις απαιτητικές συνθήκες των κατατακτηρίων του Grand Prix Βελγίου ο Max Verstappen κατάφερε να σπάσει τα χρονόμετρα και να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο. Δυστυχώς όμως για τον Ολλανδό Πρωταθλητή δεν θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την pole position καθώς έχει ποινή πέντε θέσεων για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων στην RB19.

Οι καιρός ήταν αρκετά καλός σε σχέση με τις ελεύθερες δοκιμές, αλλά παρά την απουσία βροχής η πίστα ήταν αρκετά βρεγμένη στο Q1. Η κατάσταση βελτιώθηκε δραστικά στο Q2 και Q3, ο Verstappen όμως δήλωσε πως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Μάλιστα οριακά κατάφερε να περάσει στο Q3 στην 10η θέση και εξηγεί τον λόγο.

«Οι συνθήκες στην πίστα ήταν πολύ δύσκολες και η πίστα στέγνωνε πολύ γρήγορα. Στην τελευταία μου προσπάθεια στο Q2 δεν είχα και τόσο αυτοπεποίθηση για να πιέσω περισσότερο και ήμουν τυχερός που ήμουν δέκατος. Στο Q3 που είχα δυο σετ ελαστικών και μπορείς να πιέσεις και να ρισκάρεις λίγο περισσότερο. Αυτό ακριβώς έκανα στον τελευταίο γύρο και παρά την ποινή που έχω για την Κυριακή, η pole ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω σήμερα. Το δεύτερο κομμάτι της πίστας ήταν ακόμα νωπό και μόνο η αγωνιστική γραμμή ήταν στεγνή και σε μερικές στροφές έπρεπε να ακολουθήσεις διαφορετική γραμμή. Το βασικό όμως ήταν να ρισκάρω για να βρω χρόνο και ξέραμε ότι το μονοθέσιο ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες είναι γρήγορο και το αποδείξαμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #120 με την ανάλυση του Grand Prix Ουγγαρίας.

Στην περσινή σεζόν είδαμε το Verstappen να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου έχοντας εκκινήσει από τις τελευταίες θέσεις του grid. Όπως τόνισε και ο ίδιος κλείνοντας τις δηλώσεις του θα προσπαθήσει να επαναλάβει αυτές τις επιτυχίες.

«Πέρυσι είχα περισσότερες ποινές αλλά κατάφερνα να κερδίσω τον αγώνα και ο στόχος την Κυριακή παραμένει ίδιος. Θα δούμε όμως αύριο πως θα είναι ο καιρός και πως θα πάει ο αγώνας sprint. Μεγάλωσε λίγες ώρες μακριά από αυτή την πίστα και είναι λες και τρέχω στη χώρα μου. Ήταν δύσκολα σήμερα με τη βροχή και ευχαριστούμε όλους του οπαδούς που βρέθηκαν εδώ».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles