spot_img

GP Βραζιλίας FP1: O Perez ταχύτερος στα χιλιοστά από τον Leclerc

O Sergio Perez ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Βραζιλίας στην πίστα του Interlagos και ήταν χιλιοστά μπροστά από τους Charles Leclerc και Max Verstappen. 

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε στο Grand Prix Βραζιλίας, τον εικοστό-πρώτο αγώνα της Formula 1 στο 2022, με τον Sergio Perez να είναι ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 για λογαριασμό της Red Bull Racing. O  με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:11,853 και ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην κορυφή της κατάταξης. Μόλις τέσσερα χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός του ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari, o οποίος έχασε πολύ χρόνο στο τελευταίο κομμάτι της πίστας. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν άλλα τέσσερα χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Μονεγάσκο.

Όπως συμβαίνει παραδοσιακά στο Ιντερλάγος, οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες ήταν πολύ μικρές. Η Μercedes-AMG χάρη στον Λιούις Χάμιλτον ήταν δύο δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Πέρεζ, ενώ τέταρτη ταχύτερη ομάδα ήταν η Aston Martin.

Εντός της πρώτης 10άδας είδαμε επίσης τα μονοθέσια των Haas με τον Μικ Σουμάχερ, Alfa Romeo με τον Βάλτερι Μπότας και Scuderia AlphaTauri με τον Πιέρ Γκασλί. Ο Γάλλος οδηγός ήταν μόλις έξι δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από τον ταχύτερο χρόνο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Υπήρξαν όμως και κάποιες ομάδες που δεν χρησιμοποίησαν τη μαλακή γόμα ελαστικών. Αυτές ήταν οι Alpine και McLaren, με τους Γάλλους να έχουν το προβάδισμα μετά την πρώτη περίοδο. Μην ξεχνάμε πως οι δύο αυτές ομάδες δίνουν μία τιτάνια μάχη για την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η δράση στο  Grand Prix Βραζιλίας συνεχίζεται στις 21:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές που θα κρίνουν το grid του Αγώνα Σπριντ. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 20:40, που θα σας βάλει στο κλίμα της εικοστής-πρώτης μάχης της pole position.

Αποτελέσματα FP1 GP Βραζιλίας

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles