spot_img

GP Βραζιλίας SQ: Ο Norris έκανε την έκπληξη με την Sprint Pole

O Lando Norris ήταν ο πρωταγωνιστής στο SQ του GP Βραζιλίας κάνοντας έναν εντυπωσιακό χρόνο παρά το μεγάλο λάθος του στο πρώτο κομμάτι της πίστας. 

Το Sprint Shootout (SQ) του GP Βραζιλίας, η διαδικασία δηλαδή που καθορίζει τη σειρά εκκίνησης στον Αγώνα Σπριντ, πήγε στον Lando Norris. Ο Βρετανός οδηγός της McLaren έδειχνε γρήγορος όλο το 3ήμερο και το απέδειξε το πρωί του Σαββάτου.

Ο Max Verstappen με τη Red Bull Racing πήρε τη δεύτερη θέση και ο Sergio Perez, επίσης της RBR, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και ήταν τρίτος.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #128 για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μεξικού με ένα κλικ εδώ. 

SQ1

Σε αντίθεση με το σκηνικό αποκάλυψης που εκτυλίχθηκε στις κατατακτήριες της Παρασκευής, το Sprint Shootout, το οποίο καθορίζει τη σειρά εκκίνησης στο Σπριντ αργότερα, στο Ιντερλάγκος ξεκίνησε με πολύ καλό καιρό. Έτσι, οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα χωρίς να βιάζονται, για τα 12 λεπτά που διαρκεί το πρώτο σκέλος. Ως γνωστόν, βάσει κανονισμών όλα τα μονοθέσια σε SQ1 και SQ2 πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσουν ελαστικά μεσαίας γόμας της Pirelli.

Στη Red Bull δεν φάνηκε να ανησυχούν για την εξέλιξη της πίστας και οι Verstapen και Perez ήταν από τους πρώτους που έγραψαν χρόνο στο ξεκίνημα της περιόδου. Δεν ήταν περίεργο επομένως, που ο χρόνος του Verstappenέμεινε για πολύ λίγο στην κορυφή του πίνακα, αφού τον ξεπέρασαν οι Sainz και Hamilton.

Ο πρώτος γύρος δεν ήταν ιδανικός για όλους και κάποιοι οδηγοί έκαναν και δεύτερο γύρο για να μη κινδυνεύσουν, όπως ο Πιάστρι στη 14η θέση αλλά κυρίως ο Stroll που ήταν 16ος και κινδύνευε σοβαρά να αποκλειστεί. Από την άλλη, ο Norris έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο και ανέβηκε στη 2η θέση.

Ωστόσο, πολλοί οδηγοί δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την τελευταία τους προσπάθεια. Ο Ocon δεν υπολόγισε σωστά την προσπέραση στον Alonso, που δεν ήταν σε γρήγορο γύρο, χτύπησε στον εμπρός αριστερά τροχό της Aston Martin του Ισπανού και έστειλε την Alpine με ταχύτητα στις μπαριέρες, Η περίοδος διακόπηκε με κόκκινη σημαία και καθώς απέμεναν μόνο 33 δευτερόλεπτα για το τέλος, το SQ1 ολοκληρώθηκε εκεί. Έτσι, οι πέντε οδηγοί που αποκλείστηκαν ήταν οι Ocon, Stroll, Zhou, Albon και Sargeant.

SQ2

Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 30 λεπτών, αφού έπρεπε να γίνουν επισκευές στις μπαριέρες στο σημείο που είχε έξοδο ο Ocon. Η ζημιά στο μονοθέσιο του Alonso ήταν τελικά πολύ μεγαλύτερη από ό,τι μπορούσαν να επισκευάσουν οι μηχανικοί της Aston Martin και έτσι στο SQ2 πήραν μέρος 14 αντί για 15 μονοθέσια.

Ο Verstappen ξανά ήταν από τους πρώτους που βγήκαν στην πίστα και με τα μεσαία ελαστικά έγραψε τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τους Sainz, Perez και Leclerc. Τις εντυπώσεις κέρδισαν αυτήν τη φορά οι AlphaTauri, με τον Ricciardo να ανεβαίνει προσωρινά στη 2η θέση.

Στο τέλος οι οδηγοί έκαναν και δεύτερη γρήγορη προσπάθεια, κάτι που βοήθησε τον Norris να ανέβει στην πρώτη θέση και τον Perez να πάρει τη 2η. Ήταν μια περίοδος με πολύ μικρές διαφορές καθώς λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο χώριζε τον πρώτο από τον 10ο, που ήταν ο Tsunoda. Οι πέντε οδηγοί που αποκλείστηκαν ήταν οι Magnussen, Hulkenberg, Gasly, Bottas και Alonso.

SQ3

Το τρίτο σκέλος του Sprint Shootout έχει διάρκεια μόλις 8 λεπτών και επιτέλους οι οδηγοί μπορούσαν -ήταν υποχρεωμένοι για την ακρίβεια- να βάλουν τα μαλακά ελαστικά στα μονοθέσιά τους και να κυνηγήσουν τον καλύτερο δυνατό χρόνο. Στα πρώτα 4,5 λεπτά του 8λέπτου κανένα μονοθέσιο δεν βγήκε από το γκαράζ του, καθώς όλοι περίμεναν κάποιος άλλος να κάνει την πρώτη κίνηση. Οι οδηγοί θα έκαναν ένα και μοναδικό γρήγορο γύρο.

Ταχύτερος σε αυτήν τη διαδικασία ήταν ο Norris, ο οποίος εξασφάλισε εκκίνηση από την πρώτη θέση στον Αγώνα Σπριντ. Δεύτερος ήταν ο Verstappen και τρίτος ο Perez. Ο Russell πήρε την 4η θέση και ο Hamilton την 5η, αλλά την έκπληξη έκανε ο Tsunoda με την 6η θέση, μπροστά από τους Leclerc, Ricciardo, Sainz και Piastri.

Αποτελέσματα SQ GP Βραζιλίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles