spot_img

GP Βραζιλίας, Σπριντ: Ο Verstappen το έκανε υπόθεση ρουτίνας

O Max Verstappen ήταν ο πρωταγωνιστής στον Αγώνα Σπριντ του Grand Prix Βραζιλίας και έφτασε σε ακόμη μια πρωτιά στο 2023.

Ο Αγώνας Σπριντ του GP Βραζιλιας ήταν (για άλλη μία φορά φέτος) υπόθεση του Max Verstappen και της Red Bull Racing. Ο Ολλανδός πρωταθλητής παρότι ξεκίνησε από τη 2η θέση πέρασε πρώτος στο ξεκίνημα του αγώνα και έπειτα δεν ξανακοίταξε πίσω στους 24 γύρους που ακολούθησαν.

Ο Lando Norris με τη McLaren προσπάθησε όσο μπορούσε να πιέσει τον Verstappen αλλά τελικά έπρεπε να αρκεστεί στη 2η θέση. Ο Sergio Perez με την άλλη RB19 τερμάτισε στην 3η θέση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #128 για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μεξικού με ένα κλικ εδώ. 

Εκκίνηση

Ο καιρός παρέμεινε πολύ καλός στο Ιντερλάγκος για την εκκίνηση του Αγώνα Σπριντ και τα μονοθέσια πήραν κανονικά τις θέσεις τους στο grid. Οι 17 από τους 20 οδηγούς επέλεξαν τα μαλακά ελαστικά της Pirelli ενώ κσι οι τρεις εξαιρέσεις με τα μεσαία, οι Magnussen, Hulkenbergκαι Sargeant, ξεκινούσαν από τις θέσεις πίσω από τη 10άδα (11,12 και 20 αντίστοιχα).

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Verstappen έκανε εξαιρετική εκκίνηση και βρέθηκε στην εσωτερική της πρώτης στροφής μπροστά από τον Norris. Αυτό του επέτρεψε να στρίψει πρώτος και να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Norrisλίγο αργότερα έχασε και τη 2η θέση από τον Russell, ο οποίος τον πέρασε με ωραίο τρόπο.

Οι Mercedes ήταν πολύ γρήγορες, όπως συνήθως στη Βραζιλία, και ο Hamilton πέρασε τον Perezγια να ανέβει στην 4η θέση, αφήνοντας τον Μεξικανό στην 5η. Ο Μεξικανός Ωστόσο αντεπιτέθηκε και εκμεταλλευόμενος την ανώτερη ταχύτητα της RB19 στην ευθεία πήρε πίσω την 4η θέση. Η μονομαχία αυτή έδωσε την ευκαιρία στον Leclerc, που ακολουθούσε στην 6η θέση να επιτεθεί κι αυτός στον Hamilton, αλλά δεν μπορούσε να περάσει.

Βρετανική μάχη

Ενώ ο Verstappen έκανε τα δικά του, δηλαδή απομακρυνόταν στην πρώτη θέση, ο Norris δεν το έβαλε κάτω και πέρασε τον Russell για να ξαναπάρει τη 2η θέση. Ο Russell δεν μπορούσε να αντιδράσει και έτσι ο οδηγός της McLaren άρχισε να κοιτάζει μπροστά και να προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά από τον Verstappen.

Πιο πίσω ο Tsunoda με την AlphaTauri πίεζε τον Leclerc για την 6η θέση. Ο Ιάπωνας ήταν ένα από τα «βαγόνια» στο τρενάκι που είχε σχηματιστεί πίσω από τον Hmailton και το αποτελούσαν εκτός από τον Βρετανό της Mercedes οι Leclerc, Tsunoda, Sainz, Ricciardo, Piastri, Gasly και Alonso.

Ο Perez ήταν σαφώς ταχύτερος από τον Rusell και γρήγορα τον έφτασε και προσπαθούσε να τον προσπεράσει για να πάρει την 3η θέση. Ο Μεξικανός έκανε αρκετές επιθέσεις, αλλά ο νεαρός Βρετανός αμυνόταν με πείσμα και κατάφερνε να τον κρατήσει πίσω του. Το μόνο που κατάφερε όμως ήταν να καθυστερήσει το αναπόφευκτο και ο Perez με τη βοήθεια του DRS πέρασε στην πρώτη στροφή.

Το μικρό θαύμα της AlphaTauri

Και οι δύο Ferrari δέχονταν ασφυκτική πίεση από τις δύο AlphaTauri και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Ο Leclerc  στην 6η θέση είχε κολλημένο στο διαχύτη του τον Tsunoda και λίγο πιο πίσω ο Σάινθ έδινε τεράστια μάχη με τον Ricciardo. Με τις Ferrari να δείχνουν να αντιμετωπίζουν θέματα με τα ελαστικά τους, οι AlphaTauri έδειχναν να έχουν το πλεονέκτημα. Ωστόσο, εκείνος που εκμεταλλεύτηκε καλύτερα τη μάχη Sainz-Ricciardo ήταν ο Πιάστρι, ο οποίος πέρασε τον συμπατριώτη του για την 9η θέση.

Πίσω από αυτές τις μάχες, ο Alonso έδινε ρεσιτάλ επιθετικής οδήγησης και με ορισμένες πολύ εντυπωσιακές κινήσεις έκανε διαδοχικές προσπεράσεις και είχε φτάσει πίσω από τον Ricciardo.

Στην κορυφή, οι Verstappen και Norris είχαν το δικό τους αγώνα, μακριά από τους υπόλοιπους. Ο Russell είχε πια μείνει 10 δευτερόλεπτα πίσω και δεν τους απασχολούσε, ωστόσο η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων παρέμενε σχετικά σταθερή στην περιοχή των 2 δευτερολέπτων.

Φινάλε για πρωταθλητές

Πλησιάζοντας προς το τέλος του αγώνα, ο Verstappen απελευθέρωσε κατά κάποιο τρόπο την πλήρη δυναμική του και άρχισε να ξεφεύγει από τον Norris, φτάνοντας έτσι με άνεση στη νίκη. Ο Norris δεν κινδύνευσε στη 2η θέση και την εξασφάλισε εύκολα, όπως και οι Πέρεζ την 3η θέση και ο Russell την 4η. Πιο πίσω, ο Hamilton έχασε ρυθμό στους τελευταίους γύρους και τον πέρασαν διαδοχικά ο Leclerc , που τερμάτισε 5ος, και ο Tsunoda που πήρε την 6η θέση. Ο Hamilton τελικά πέρασε τη γραμμή στην 7η θέση, μπροστά από τον Sainz ο οποίος συμπλήρωσε τη βαθμολογούμενη 8άδα.

Ο αγώνας της Κυριακής, που θα έχει διάρκεια 71 γύρων, θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα Αγώνα Σπριντ GP Βραζιλίας 

A top-eight graphic showing the points-scorers from the Sprint in Brazil. Max Verstappen is P1, followed by Norris in P2, Perez P3, Russell P4, Leclerc P5, Tsunoda P6, Hamilton P7, Sainz P8

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles