spot_img

Grosjean: «Θα μπορούσα να είχα κερδίσει αγώνες, ίσως και Πρωτάθλημα»

Ο Romain Grosjean αποχώρησε από την F1 μετά από έντεκα χρόνια και ανασκοπεί την εμπειρία του, όπου θα μπορούσε να πάρει και Πρωτάθλημα.

Ο πρώην οδηγός της Haas έκανε ντεμπούτο στην F1 το 2009 με την ομάδα της Renault. Για τα επόμενα δύο χρόνια αρκέστηκε σε μικρότερες κατηγορίες όπου γνώρισε πολλές επιτυχίες. Το 2012 επέστρεψε με την ομάδα της Lotus και το 2020 έκλεισε την καριέρα του, με συνολικά 181 αγώνες και 10 βάθρα.

Διαβάστε επίσης: Ηχεία στο φουλ – Θρυλικά Group C αγωνιστικά “δίνουν πόνο”

Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε ποτέ να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ο ίδιος δήλωσε πως δεν μετανιώνει για καμία από τις αποφάσεις του.

Δεν είμαι απογοητευμένος. Κάθε φορά που παρουσιαζόταν μια δυνατότητα την αξιοποιούσα στο έπακρο. Εάν υπάρχει κάτι που με στεναχωρεί, είναι η απόδοση της Lotus το 2014. Δεν μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία εκείνη την περίοδο να αγωνιστώ σε μια κορυφαία ομάδα.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή “Slipstream” για το 2021, με special guest τις ΦορμουΛέρες.

Ο Γάλλος οδηγός έγινε μέλος της Haas το 2016. Τις πρώτες χρονιές, αν και η απόδοσή του δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακή, βοήθησε αρκετά την ομάδα να ανεβεί στο grid. Οι επόμενες σεζόν, και πιο συγκεκριμένα το 2020, ήταν μια πολύ κακή χρονιά τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα.

Ο ίδιος ο Grosjean όμως πάει ένα βήμα παραπέρα, καθώς πιστεύει πως μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και Πρωτάθλημα.

Δεν ήμουν τέλειος οδηγός, αλλά αν είχα ένα καλό μονοθέσιο θα μπορούσα να είχα κερδίσει αγώνες, ίσως και το Πρωτάθλημα. Ακόμα, πιστεύω πως είμαι ένας από τους πιο γρήγορους οδηγούς εκεί έξω, αλλά ήταν δύσκολο να το αποδείξω με το μονοθέσιο που είχα. Μπορεί να έκανα έναν πολύ καλό αγώνα και επειδή τερμάτιζα σε χαμηλές θέσεις, κανείς δεν το αναγνώριζε.

Σημαντικότερο όλων βέβαια, είναι πως κατάφερε να αναρρώσει από το τρομακτικό ατύχημα του στο GP Μπαχρέιν. Ευχόμαστε ο Grosjean να ξεπεράσει πλήρως το σοκ και να συνεχίσει να αγωνίζεται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε τον αγώνα του θρυλικού Spa αλλά και των ΗΠΑ, για το eSports Πρωτάθλημα του automotonews.gr, “F1 Greek Mini Series”. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles