spot_img

H BMW αποκάλυψε το νέο της LMDh

H BMW επιστρέφει μετά από δύο δεκαετίες στα κορυφαία σαλόνια των αγώνων αντοχής το 2023 με το νέο της GTP LMDh Hypercar.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας των 24 Ωρών Le Mans, ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού επικεντρώνεται τόσο στις αγωνιστικές, όσο και στις… εξωαγωνιστικές εξελίξεις. Παραδοσιακά, πριν την εκκίνηση του θρυλικού event που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 11 Ιουνίου, πραγματοποιούνται ανακοινώσεις από μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων σχετικά με τα μελλοντικά τους πλάνα.

Η BMW έκανε την πρώτη κίνηση καθώς παρουσίασε το νέο M Hybrid V8 Hypercar. To θηριώδες αγωνιστικό κατασκευάστηκε στο πλαίσιο των κανονισμών LMDh, βασίστηκε πάνω στο LMP2 σασί της Dallara και θα διαθέτει ένα spec υβριδικό σύστημα. Χάρη στην ευελιξία που έχουν θέσει οι κανονισμοί, το σχεδιαστικό τμήμα BMW Group Designworks έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα αγωνιστικό με χαρακτηριστικά που θυμίζουν τα επιβατικά μοντέλα του brand.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.

Για τη γερμανική φίρμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως οι θεατές των αγώνων ταχύτητας μπορούν να αναγνωρίζουν πως πρόκειται για ένα αγωνιστικό της BMW M.

Photo: BMW

O CEO της BMW M, Φρανσίσκους Φαν Μιλ, μίλησε για το νέο αγωνιστικό της γερμανικής εταιρείας.

«Το πιο κρίσιμο στοίχημα και η μεγαλύτερη πρόκληση του σχεδιαστικού τμήματος ήταν πως το πρωτότυπο πρέπει να το αναγνωρίζουν ως ένα αγωνιστικό της BMW M. Μπορώ να πω σε όλους τους οπαδούς των αγώνων πως το νέο BMW M Hybrid V8 είναι ένα αγωνιστικό BMW. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο σχεδιαστικό και το αεροδυναμικό τμήμα της BMW και της Dallara. Δεν μπορώ να περιμένω να δω το νέο μας M Hybrid V8 στην πίστα».

Όπως το λέει και το όνομά του, το νέο LMDh αγωνιστικό θα φορά έναν V8 κινητήρα, που έχει βασιστεί στο κινητήριο σύνολο που η BMW χρησιμοποιούσε στο DTM. Η συνολική ιπποδύναμη Θα αγγίζει τα 900 άλογα.

Η BMW αναμένεται να πραγματοποιήσει το αγωνιστικό ντεμπούτο του εν λόγω hypercar, στις 24 Ώρες Daytona του 2023. Η γερμανική φίρμα έχει ήδη επιβεβαιώσει πως θα αγωνιστεί με δύο LMDh αγωνιστικά στην κατηγορία GTP του πρωταθλήματος αντοχής της IMSA. Παρά το γεγονός πως παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των 24 Ωρών Λε Μαν, είναι άγνωστο το αν θα αγωνιστεί στον ιστορικό αγώνα το 2023, καθώς οι κανονισμοί του WEC προβλέπουν πως πρέπει να συμμετάσχει σε όλο το πρωτάθλημα.

Το BMW M Hybrid V8 θα πραγματοποιήσει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο Φεστιβάλ Ταχύτητας Γκουντγουντ αργότερα μέσα στο μήνα.

Δείτε το μεγάλο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles